|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον μιλησα με τον Βασιλη για τη βαθμιδα της λιμνης μου .Ρωτησα αν μπορω να την κανω χωρις βαθμιδα και να κανω κατι σαν στηριγμα για τα φυτα . Μου ειπε γινεται αρκει να παρω μια μεγαλη πετρα-βραχο να της ανοιξω τρυπες και να μπει το φυτο μεσα. Μετρησα ποσα λιτρα κερδιζω με το να κανω την πατεντα αυτη και νομιζω ειναι αρκετα . Στη φωτο πιο πανω το πιο βαθυ σημειο ειναι 72 cm .Θα το τραβηξω στα 90 cm το βαθος τελικα και με το πλατος που ειναι περιπου 2,5 μετρα επι το μηκος 3,5 νομιζω θα εχω μια λιμνη πανω απο 7,5 τονους . Οι αναλογιες ειναι στο περιπου αφου το σχημα ειναι οβαλ .Σωστα υπολογησα οσον αφορα τους τονους?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μιχάλη, τώρα, όσον αφορά το θέμα που περιγράφεις πιο πάνω, νομίζω ότι σου τα είπα λιγάκι μπερδεμένα και δεν έχεις καταλάβει επ' ακριβώς τι εννοούσα. Είναι εύκολο βέβαια να σχεδιάσω ένα μικρό σκιτσάκι για να καταλάβεις...υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο. Ο σωλήνας (και όχι πέτρα) πρέπει να γεμίσει μεγάλες πολλές-πολλές τρύπες ώστε εσσωτερικά του να επιτυγχάνεται ικανοποιητική κυκλοφορία του νερού. Από πάνω, τοποθετείς την τρυπητή γλάστρα με τα νούφαρα σου και γύρω-γύρω από αυτό το κυλινδρικό σχήμα, τοποθετούμε πλαστικό δύκτι για να μην έχουν πρόσβαση τα κοι. Μιλάω μόνο για κόι. Στην περίπτωση των χρυσόψαρων, το δύκτι αυτό δεν είναι αναγκαίο. Αν έκανες δύο-τρεις εβδομάδες υπομονή, σίγουρα θα το έβλεπες και με φωτογραφικό υλικό. Αφούβιάζεσαι λοιπόν, υπομονή... Υ.Γ. Μεταφύτεψα ήδη τα Παπάγια σε μικρά γλαστράκια, να μεγαλώσουν λιγάκι και μετά στον τελικό τους προορισμό, γιατί έχουμε και σκυλάκι στην αυλή, που έχει εκπαιδευτεί και αυτό μαζί μου να κλαδεύει. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φαπ ! !
Εφαγα ισχυρότατο βετο απο τους γονείς που δυστυχώς τυχαινει να εχουν τα εμπράγματα δικαιώματα του οικοπέδου και για να μην προχωρήσουμε σε αποκληρώσεις κλπ εχω εντολες να μην επεκτείνω περισσότερο τη λιμνη . Ηδη φαίνεται έκαναν την υπέρβαση που με άφησαν να την κανω ετσι όπως είναι τώρα … Και ειχα πωρωθεί πολυ Βασιλη με αυτα που μ ειπες ...... Θα αρκεστω να την βαθυνω ακομα λιγο παραπάνω ..Ομως στο μελλον θα τα δουμε αυτα ...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Πολυ καλο χωμα ,παρα πολυ φως ,νερο συχνα κ θα φας φρουτα συντομα ![]()
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 24-06-10 στις 20:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κάναμε επιτέλους σοβαρή δουλειά με τα σκαπανικα και παραθέτω τις πιο κάτω φωτογραφίες.
![]() ![]() Μένει ακόμα λίγο σκάψιμο , αρκεετοοο καθάρισμα της περιοχης και τελειώσαμε με αυτό το στάδιο . Έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά και οι τσιμεντοπετρες .Θα σκεπαστούν με χώμα ,θα βάλω από πάνω το νάιλον και μετά το λαινερ . Έπειτα θα γεμίσει με νερό για να πάρει το σχήμα και μετά θα βάλω τις πέτρες για να το στερεώσω . Βασίλη τα έκανα όλα που μ είπες αλλά δεν έβαλα τσιμέντο ούτε πηλό στις τσιμεντοπετρες . Νομίζω είναι τοποθετημένες πολύ καλά και θα στερεωθούν ακόμα καλύτερα με τις μεγάλες ασβεστολιθικές πέτρες από πάνω . Παρατηρησεις τωρα που ειναι νωρις για να αποφυγουμε τα τρεχαματα !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα μιλούμε όλο το βράδυ αν χρειαστεί, μην ανησυχείς ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι το θυμαμαι που μ το ειπες ! ![]() Εχουν τοποθετηθεί περιμετρικά και οι τσιμεντοπετρες .Θα σκεπαστούν με χώμα ,θα βάλω από πάνω το νάιλον και μετά το λαινερ . Έπειτα θα γεμίσει με νερό για να πάρει το σχήμα και μετά θα βάλω τις πέτρες για να το στερεώσω . Ουσιαστικα το λαινερ θα μπει πανω απο τις τσιμεντοπετρες και θα στεραιωθει με τις μεγαλες πετρες αφου γεμισει η λιμνη . Κατω απο το λαινερ θα βαλω ναιλον οπως ειδα οτι το προτεινετε ολοι. ------------------------- Παράθεση:
Νομιζω όμως πως θα το στερεωσουμε αρκετα καλα και θα το τεσταρουμε πρωτα πριν κανουμε οτιδιποτε . Σημειώνω ομως την προειδοποίηση σου
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 26-06-10 στις 20:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |