|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Ok θα σε εχω υποψιν ![]() japetus καλη η ιδεα σου αλλα δεν εχω αλλο χωρο . Φυσικα φυτα του νερου κλπ θα εξακολουθω να εχω σε γλαστρολιμνες . Εχω και εγω εντομοφαγα φυτα αλλα το μονο που θεωρω οτι εχει πιο πολλες πιθανοτητες να μεινει ολοχρονα στη μινι λιμνη σου υπο προυποθεσεις παντα ειναι το νεπενσις . Το κακο της υποθεσης ειναι οτι στην επεκταση της τρυπας μου γυρω στα 40 εκατοστα ανακαλυψα τσιμεντο και αυτο με δυσκολευει γιατι πιανει αρκετα μεγαλο σημειο . Τι να κανουμε ομως .Ειναι γυμναστικη .. Το θετικο της υποθεσης ειναι οτι η βαθμιδα της λιμνης θα ειναι με τσιμεντο ![]() Παρεμπιπτόντως μπορει να μου πει κάποιος απο σας πως ανεβαζουμε φωτογραφιες σε μεγαλο μεγεθος? Επειδή μονο συνημμένα στο παραθυρο μπορω εγω...
|
|||
|
|||
![]()
οχι για πσαρακιααααααααααααα..............
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ελα Ρονυ τι εννοεις? Το λαινερ αυτο δεν κανει για ψαρια? Ο λογος????Παντως εχουν φτιαχτει πολλες λιμνες που ηταν γεματες ψαρια με το συγκεκριμενο υλικο .Πες μου την αποψη σου με ενδιαφερει ------------------------- Εχω διαβάσει και απο φόρουμ στο εξωτερικό και λένε οτι ειναι καλη επιλογη επειδή ειναι πιο χοντρό από τα αλλα .Το μικρο προβλημα που εχουν κάποιοι ειναι οτι δεν εχει μεγάλη ελαστικότητα . Αλλα το δικο μου μια χαρα λυγιζει. Δεν νομιζω να εχει χημικά επικίνδυνα .. Στο κατω κατω προορίζεται για ανθρώπους και οχι για ψάρια αρα ακομα ενας λογος παραπανω να ειναι αβλαβες ![]()
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 13-06-10 στις 22:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ποιό ξένο φόρουμ έχεις διαβάσει ότι το λάινερ για πισίνες είναι καλό? Πολυ θα ήθελα να γνωρίζω αν το θυμάσαι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εψαξα σε ξενα φορουμ και δεν βρηκα κατι που θα με εβαζε εστω σε σκεψεις .Να ενα φορουμ που στο συγκεκριμενο θεμα εχουν προσωπικη εμπειρια. http://forums2.gardenweb.com/forums/...314811791.html Να ακομα ενα πιο ειδικο. Η γνωμη μου παντως παραμενει η ιδια εκτος και αν εχω βασιμες αποδειξεις απο καπου επισημα οτι το συγκεκριμενο η πανομοιοτυπο υλικο προκαλει προβλημα .Τοτε θα παει στον καλαθο το λαινερ . http://www.wetwebmedia.com/pondsubwe.../lnrpdfaqs.htm Διαβασε Βασιλη περιπου στη μεση που λεει για Poollinerquestion Η γνωμη μου παραμενει η ιδια εκτος και αν εχω βασιμες αποδείξεις απο καπου επισημα οτι το συγκεκριμένο η πανομοιότυπο υλικο προκαλει προβλημα .Τοτε θα παει στον καλαθο το λαινερ .Ως τωρα αυτα που διαβασα με αφήνουν απολυτα ικανοποιημενο . Να αναφέρω ξανα ότι ο αθρωπος που μ το εδωσε εχει κανει πολλες λιμνες με αυτό που ειχαν ψαρια αν και δεν μου λεει κατι αυτό αφου θα μπορουσε να εχουν προβλημα τα ψαρια . Το θεμα είναι ότι δεν βρηκα πουθενα κατι που να λεει το αντιθετο .Ουτε απλη αναφορα.. ------------------------- Αν βαζουν ουσιες για να αποφυγουν την αλγη και τους μυκητες (που πολυ λογικο μ ακουγετε )τοτε στην χειροτερη περιπτωση θα το γυρισω αναποδα .Απο την πισω πλευρα δεν θα εχουν βαλει φαρμακα κλπ .
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 14-06-10 στις 00:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://photobucket.com/ Κάνεις λογαριασμό. Ανεβάζεις τις φωτογραφίες Και μετά copy-paste τον κωδικό img Όπου βάλεις img code στο κείμενο σου θα εμφανισθεί η ανάλογη φωτογραφία. Αν δυσκολευτείς πάρε τηλ. ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 14-06-10 στις 00:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στον κάλαθο σίγουρα δεν θα πάει. Θα το πάρω εγώ που δεν πιστεύω σε τέτοια.
![]() Θα παρεις και εσυ θα παρω και εγω και θα περισσεψει μπολικο και για αλλα ατομα. Δεστε εδω http://www.koi-bito.com/forum/main-f...ol-liners.html Ειναι ενδιαφερον συζητηση .Λεει πως ακομα και τα κανονικα λαινερ λιμνης μπορουν να εχουν χημικα που ειναι τοξικα για τα ψαρια για αυτο συμβουλεύουν να τρίψουμε καλα το λαινερ και να το ξεπλύνουμε .Ισως και καποιες αλλαγες νερουν πριν μπουν τα ψαρια . Το συγκεκριμένο λαινερ που εχω ηταν για λιγες μερες πισινα που η ιδιοκτήτρια αποφάσισε οτι δεν της αρεσει το χρωμα και το αλλαξε . ![]() ![]() Αρα με ακομα λιγο πλυσιμο απομακρύνονται ολες οι πιθανοτητες να υπαρχει προβλημα .Αν ομως θεωρείτε πως εχουν βαλει ανθεκτικο φαρμακο που θα κανει κακο στα ψαρια το βαζω αναποδα . ------------------------- [QUOTE=yiannossavva;456217]Πας εδώ http://photobucket.com/ Κάνεις λογαριασμό. Ανεβάζεις τις φωτογραφίες Και μετά copy-paste τον κωδικό img Thnks Γιαννο Ας κανουμε ενα τεστ . Ειναι το νεο μου αποκτημα .Ειναι πιστια μεγαλα σε μεγεθος ! ![]()
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 14-06-10 στις 00:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα παρεις και εσυ θα παρω και εγω και θα περισσεψει μπολικο και για αλλα ατομα. Δεστε εδω http://www.koi-bito.com/forum/main-f...ol-liners.html Ειναι ενδιαφερον συζητηση .Λεει πως ακομα και τα κανονικα λαινερ λιμνης μπορουν να εχουν χημικα που ειναι τοξικα για τα ψαρια για αυτο συμβουλεύουν να τρίψουμε καλα το λαινερ και να το ξεπλύνουμε .Ισως και καποιες αλλαγες νερουν πριν μπουν τα ψαρια . Το συγκεκριμένο λαινερ που εχω ηταν για λιγες μερες πισινα που η ιδιοκτήτρια αποφάσισε οτι δεν της αρεσει το χρωμα και το αλλαξε . :grin::grin: Αρα με ακομα λιγο πλυσιμο απομακρύνονται ολες οι πιθανοτητες να υπαρχει προβλημα .Αν ομως θεωρείτε πως εχουν βαλει ανθεκτικο φαρμακο που θα κανει κακο στα ψαρια το βαζω αναποδα . ------------------------- Παράθεση:
Το φυτό που ανέβασες εμένα δεν μου άντεξε τον χειμώνα Κάποιος φίλος μου έχει πει ότι θέλει και μαλακό νερό. Εγώ το είχα βάλει στο σάμπ του ενυδρείου. |
|
||||
|
||||
![]()
Το πηρα απο το john που εχει τα ΚΟΙ . Αυτος μου ειπε οτι τα εχει εξω και βγαζουν τον χειμωνα .Εχει χιλιαδες απο αυτα αρα δεν μπορει να λεει ψεματα ..Δεν εχει χωρο να τα βαλει μεσα..
Τωρα εχω διαβασει και μου εχουν πει πολλοι οτι δεν αντεχει το κρυο..Θα κανω ομως πειραματα παλι και βλεπουμε.Αν τα καταφερουμε καλως ..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν ξέρεις τη νερό χρησιμοποιεί? Είναι από γεώτρηση? ![]() Υ/Γ Τα 3 από τα 5 δέντρα που μου έδωσες είναι μια χαρά. Τα άλλα 2 το έκοψα κατά λάθος όταν τραβούσα το λάστιχο. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το αν ένα υλικό είναι τοξικό δεν μπορείς να το ξέρεις σε κάποιες ώρες. Μπορεί να διασπάτε μακροπρόθεσμα, η σε κάποια θερμοκρασία.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=MIXALIS CYPRUS;456306]
Καλα Βασίλη ανυπομονώ να τα βαλω στη λιμνη μου ! Μα είναι δυνατον να μην αντεξε κανενα το χειμώνα??Ξερω ότι είναι τροπικα κλπ αλλα να μην αντεχουν ουτε στο κλιμα της κυπρου … Θα το δοκιμάσω και Λεμεσό. Αν δεν αντέχει θα παει σε ενυδρειο.(αν και είναι πολύ μεγαλα τα συγκεκριμενα πιστια ) Που λες για το λαινερ .. Νομιζω ότι αξιζει να το δοκιμασω αφου το εχω ηδη φερει σπιτι μου .Τωρα διαβασα και άλλο για το θεμα και ειδα ότι συγκλίνουν ολοι στο εξής ..Αν υπάρχει κατι τοξικο τα ψαρια θα πεθάνουν σε λιγες ωρες. Αρα αν το ατομο που μ το εδωσε εβαζε στις λιμνες του ψαρια και ζουσαν νομιζω είναι σημαντικο στοιχείο . Εγω θα βαλω 2 χρυσόψαρα μονο όπως είπα. Μετα και από το καθαρισμα που θα γινει στο λαινερ θεωρω ότι θα είναι οκ. Ακομα ενα ατομο που λεει πως μετατρεψε το λαινερ πισινας σε λιμνη αρκετες φορες και εχει και φορουμ για λιμνες http://answers.yahoo.com/question/in...5163035AAehNBE Εντωμεταξύ αν εχει καποιος άλλος πληροφορίες από οπουδήποτε για το ζητημα εδώ ειμαστε! ------------------------- Παράθεση:
Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σας και ωσπου να ερθει εκεινη η ωρα (ελπιζω γρηγορα) που θα το τοποθετήσω θα συνεχισω να το ψαχνω .
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 14-06-10 στις 14:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Μιχάλη, το koi-bito είναι ομολογουμένος ένα από τα καλύτερα φόρουμ για κοι διενώς. Δεν μπορώ όμως να επιφέρω ασφαλή άποψη, γιατί λάινερς για πισίνες υπάρχουν πολλά . Όπως σου έχω πει, δική σου η επιλογή. Για μένα πάντως, συνεχίζει να είναι ένα επίφοβο υλικό. Το κάθε τι έχει φτιαχτεί για κάποιο σκοπό. Δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτή μου την λογική.
Pistia stratiotes είχα και εγώ πριν δύο χρόνια, το οποίο αραίωνα κάθε εβδομάδα γιατί κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη τη λίμνη, ακόμα και τα νούφαρα. Το νερό μου δεν ήταν μαλακό. Το άμεσο ηλιακό φως το ενοχλεί. Υπήρχαν φυτά που ήταν πολύ πολύ μεγάλα. Δυστυχώς τον χειμώνα δεν μου επέζησε. Ακολουθούν δύο φώτο: 1. Η παλιά μου λίμνη... ![]() ![]() ...και το φυτό σε ανάπτυξη. Το μεγάλο στέλεχος που βλέπεις ήταν τεράστιο. ![]()
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 14-06-10 στις 08:08 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |