Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 18-02-16, 12:28
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 
Εγγραφή: 08-09-2003
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 2.792
Προεπιλογή ΟΧΙ στα παπαγαλόψαρα, τα βαμμένα ψάρια και τα άλλα τερατουργήματα!

ΟΧΙ στα παπαγαλόψαρα, τα βαμμένα ψάρια και τα άλλα τερατουργήματα!

Κείμενο: Τόλης Κετσελίδης

Υβρίδια που είναι αποτέλεσμα διασταυρώσεων διαφορετικών ειδών, παραμορφωμένα ψάρια είτε από γενετική επέμβαση, είτε από επιλεκτικές αναπαραγωγές, και ψάρια βαμμένα με διάφορους τρόπους δεν έχουν δουλειά στα ενυδρεία μας!

Παπαγαλόψαρο (blood parrot cichlid)

Φωτό: Jenson Goh

Τα παπαγαλόψαρα είναι υβρίδια από Paratheraps synspilus και Amphilophus citrinelum ή A. labiatum χωρίς αυτό να είναι σίγουρο. Σίγουρο όμως είναι ότι αυτά τα υβρίδια είναι βιώσιμα, και ίσως μπορούν και τα ίδια να αναπαραχθούν μεταξύ τους (έχουν αναφερθεί σποραδικά αναπαραγωγές τους). Η επιτυχία που έχουν οφείλεται αφΆ ενός στην κατά κάποιο τρόπο «ανθρώπινη» μορφή τους, αφΆ ετέρου στα έντονα χρώματα τους. Τα ψάρια αυτά έχουν πολύ περιορισμένη ευλυγισία και πτερύγια τοποθετημένα έτσι που δεν τα αφήνουν να κολυμπήσουν όπως ένα φυσιολογικό ψάρι. Το στόμα τους δε είναι πολύ μικρό, σκληρό και παραμορφωμένο. Σε μια συγκατοίκηση με άλλα ψάρια, ακόμα και πολύ μικρότερα, έχουν πάντα σοβαρό μειονέκτημα για να τραφούν, αλλά και γενικότερα σε όλη τους την ζωή «παλεύουν» να επιβιώσουν ακόμα και χωρίς ανταγωνιστές, προσπαθώντας να κολυμπήσουν και να τραφούν φυσιολογικά χωρίς να είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να το πετυχαίνουν ακούραστα.

Flowerhorn

Φωτό: Corinne Toumi

Οι «δημιουργοί» του κρατούν μυστική την προέλευση του, που είναι πιθανότατα διασταύρωση μεγάλων ειδών κιχλιδων της Ν. Αμερικής. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ψάρι (πάνω από 40 εκ πολλές φορές), πολύχρωμο, με περίεργα σχήματα στο σώμα του και με μεγάλη κύφωση στο μέτωπο των αρσενικών. Δυστυχώς αντίθετα από το παπαγαλόψαρο, το ψάρι αυτό αναπαράγεται αρκετά εύκολα. Οι «δημιουργοί» του μάλιστα συστήνουν στους κατόχους του να έχουν μόνιμα ένα καθρεφτάκι στο ενυδρείο του, ούτως ώστε αυτό να διεγείρεται συνεχώς προσπαθώντας να διώξει το είδωλο του και έτσι να έχει μονίμως λαμπερά χρώματα. Το μόνιμο άγχος του ψαριού που το καθιστά ευάλωτο σε ασθένειες βέβαια, δεν το σκέφτονται. Η όλη δραστηριότητα γύρω από το flowerhorn ειδικά στο διαδίκτυο, έχει πάρει διαστάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ενυδρειοφιλία. Συλλογές και συλλέκτες ψαριών σε συνθήκες οριακά βιώσιμες με σκοπό διαγωνισμούς για το ποιό είναι ομορφότερο, η ποιο έχει πιο περίεργα σχήματα, ανταλλαγές και αποστολές από τη μια ήπειρο στην άλλη, λες και τα ψάρια ήταν μοντέλα αεροπλάνων ή γραμματόσημα.

Αποκαλούμε «ψάρια» αυτά τα δημιούργηματα; Ξέρουμε σε τι συνθήκες ζουν, τι θερμοκρασία, τι παραμέτρους νερού, τι βιότοπους, την στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια αναφορά μιας και δεν υπάρχουν στην φύση; Αν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ιδανικό περιβάλλον στο ενυδρείο μας για αυτά τα ψάρια, το πιθανότερο θα ήταν να φτιάχναμε ένα μίνι εργαστήριο! Πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με την ενυδρειοφιλία, που είναι η (όσο πιστή γίνεται) προσομοίωση ενός μικρού κομματιού της φύσης στα ενυδρεία μας.

Balloons

Φωτό: www.asianaquariums.com/molly.htm


Φωτό: Philippe Burnel

Balloon molly, balloon apisto, και πολλά άλλα είδη που έγιναν «μπαλόνια». Την δυσμορφία αυτή διακρίνει ατροφική σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα το ψάρι να έχει το μισό από το κανονικό του μήκος, με υπερυψωμένο και πιο στρογγυλό σώμα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα το «ωραίο» σε αυτήν την «ποικιλία», το ψάρι έχει μόνιμα προβλήματα κολύμβησης και περιορισμένη ζωή.

Βαμμένα ψάρια


Φωτό: Θεόδωρος Βελλής


Φωτό: Μιχάλης Νούκαρης

Αρχίζοντας με είδη που «προσφέρονται» για βάψιμο, λόγω της διαφάνειας τους, τα λεγόμενα glassfish, (Kryptopterus bicirrhis, Parambassis ranga) και εξαπλώνοντας τον «καμβά» σε όλα σχεδόν τα είδη που έχουν καλές «επιφάνειες», είδαμε και βλέπουμε στην αγορά ψάρια με φωσφοριζέ ροζ, μπλε, κόκκινα χρώματα σε μέρη του σώματος τους, που πωλούνται με ηχηρά ονόματα όπως disco-fish. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές βαψίματος. Η πρώτη είναι το βούτηγμα των ψαριών σε ένα υγρό που καθιστά «ανοιχτά» τα λέπια στο χρώμα, μετά το βούτηγμα τους στην μπογιά, και ένα τρίτο βούτηγμα σε στερεωτικό υγρό, πριν τα ψάρια (όσα επιζήσουν) ξαναγυρίσουν στο νερό τους. Η δεύτερη, πιο «καλλιτεχνική» είναι η έγχυση του χρώματος με σύριγγα σε επιλεγμένα σημεία του σώματος. Και η τελευταία, χάραξη με λέιζερ πάνω στο ψάρι, σχεδίων ή και λέξεων. Τελευταία παραγωγοί στην Ασία παίρνουν παραγγελίες και χαράζουν τα ψάρια με το σχέδιο ή το σύνθημα που τους ζητείται! Και στις τρεις περιπτώσεις, που είναι φοβερά επώδυνες, οι ιστοί υφίστανται βλάβη, η μπογιά που μένει μέσα είναι καρκινογόνα, και η ταλαιπωρία του ψαριού του δημιουργεί στρες και το κάνει ευάλωτο σε πάρα πολλές ασθένειες. Η πλειοψηφία των βαμμένων ψαριών έχει πολύ σύντομο χρόνο ζωής.


Φωτό: Karen Gray


Φωτό: Neil Hepworth

Glow-fish


Φωτό: www.glofish.com

(Kυρίως το είδος Brachydanio rerio), στα οποία, σε επίπεδο εμβρύου προστίθεται ένα γονίδιο από μέδουσα, ή από ένα κοράλλι, για να τους δοθεί ένα πράσινο ή ροζ αντίστοιχα φωσφοριζέ χρώμα.

Aκρωτηριασμένα παπαγαλόψαρα

Aκρωτηριασμένα παπαγαλόψαρα, που τους κόβουν όλη την ουρά για να μοιάζουν με… καρδούλα!

Όλες οι παραπάνω δημιουργίες είναι ανήθικες, γιατί τα ψάρια αυτά υποφέρουν κατά τη διαδικασία μεταμόρφωσης τους, αλλά και έχουν περιορισμένη και δύσκολη διάρκεια ζωής λόγω αυτής.

Ένα ψάρι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα χρωματιστό πράγμα που κολυμπάει. Τα χρώματα, τα σχήματα, και η συμπεριφορά των ψαριών τους έχουν δοθεί από τη φύση για πολλούς λόγους. Τα ψάρια αλλάζουν χρώματα και συμπεριφορά όταν τρέφονται, όταν επιτίθενται ή αμύνονται, όταν αναπαράγονται ή όταν μεγαλώνουν τα μικρά τους. Το σχήμα τους είναι φτιαγμένο μετά από αιώνες εξέλιξης σύμφωνα με τον τρόπο ζωής τους. Η παρατήρηση και κατανόηση τους είναι μια από τις χαρές του να κρατάμε ένα ενυδρείο, και η αλλαγή ή κατάργηση τους είναι σαν να καθιστάς τα ψάρια αυτά μουγκά.

Η καλύτερη αντίδραση σε αυτές τις τακτικές, είναι η ενημέρωση. Βοηθήστε την καμπάνια που κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου και ενημερώστε και τους συνχομπίστες σας να μην αγοράζουν τέτοια ψάρια, αλλά και τους εμπόρους αυτών των τερατουργημάτων για το πώς φτιάχνονται, και γιατί είναι ανήθικο να τα παραγγέλνουν και να τα πουλάνε.

Πέρα από αυτό, αν είστε από αυτούς που από άγνοια έχουν αποκτήσει τέτοια ψάρια, προσπαθήστε να τους χαρίσετε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή β€“ δεν φταίνε αυτά!

Με αφορμή την καμπάνια που ξεκίνησε ο ΠΣΦΕ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Έψιλον της Ελευθεροτυπίας της 28ης Οκτωβρίου 2006 άρθρο του Δημήτρη Αγγελίδη με τίτλο "Ψάρια παρά φύσει". Τον ευχαριστούμε θερμά.

Βάλτε κι εσείς αυτό το μπάνερ στην ιστοσελίδα σας!

Αντιγράψτε αυτόν τον κώδικα στο σημείο που θέλετε να μπει το μπάνερ:

<a href="http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90317" target="new"><img src="http://www.aquatek.gr/images/BannerAnim.gif" border="0"></a>

Όλες οι φωτογραφίες δημοσιεύονται με την άδεια των φωτογράφων ή/και των ιστοσελίδων στις οποίες βρίσκονται.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το περιοδικό Practical Fishkeeping για την άδεια του.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου ή μέρος αυτών, χωρίς την άδεια του Π.Σ.Φ.Ε.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  parrot.jpg
Εμφανίσεις:  12422
Μέγεθος:  33,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  sudam.jpg
Εμφανίσεις:  10590
Μέγεθος:  30,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  asianaquariumscom.jpg
Εμφανίσεις:  10640
Μέγεθος:  14,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Ram_balloonPatrickBurnell.jpg
Εμφανίσεις:  10704
Μέγεθος:  18,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  vammena.jpg
Εμφανίσεις:  11571
Μέγεθος:  31,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  parrotlazer.jpg
Εμφανίσεις:  10823
Μέγεθος:  23,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  karengray_dyedparrots.jpg
Εμφανίσεις:  11403
Μέγεθος:  16,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  dyedgouramihead.jpg
Εμφανίσεις:  10465
Μέγεθος:  11,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  copyrightglofishcom.jpg
Εμφανίσεις:  10299
Μέγεθος:  37,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  BannerAnim.gif
Εμφανίσεις:  1661
Μέγεθος:  25,1 KB  
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 23-08-16 στις 12:21
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 10-10-17, 20:25
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.366
Προεπιλογή

Ενημερωτικά και συμπληρωματικά στα παραπάνω:
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία (όπως και του Καναδά και της Καλιφόρνια των ΗΠΑ) άρα και η Ελληνική (που έχει εναρμονισθεί με την Ευρωπαϊκή)
απαγορεύει την εισαγωγή/διακίνηση/εμπορία γενετικά τροποποιημένων ζώων.
Γενετικά τροποποιημένα ψάρια έχουν εμφανισθεί κατά καιρούς και στη χώρα μας, τα λεγόμενα glofish (danio, barb και tetra) σε εισαγωγές από Ν.Ασία.
Αν δείτε στην αγορά κάτι απ' αυτά

εκτός από το να αποφύγετε την αγορά τους
πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε και να το καταγγείλετε
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 10-10-17, 22:31
Το avatar του χρήστη sarpijk
sarpijk Ο χρήστης sarpijk δεν είναι συνδεδεμένος
Μποστανάς
 
Εγγραφή: 15-01-2007
Περιοχή: Βέροια
Μηνύματα: 3.832
Προεπιλογή

Καταγγελία που Κλεο?
__________________
Στέφανος
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 11-10-17, 06:35
KostasGR Ο χρήστης KostasGR δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 18-10-2016
Περιοχή: Χαΐδάρι
Μηνύματα: 783
Προεπιλογή

Ειδα εχθες σε μεγαλο μαγαζι golden baloon ramirezi
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 11-10-17, 08:38
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.366
Προεπιλογή

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός No. 1829/2003 και 1830/2003 έχει άμεση εφαρμογή στα νομικά συστήματα των 28 ευρωπαϊκών κρατών και με την οδηγία 2001/18/EC είναι υποχρεωμένα να τον εφαρμόζουν επιλέγοντας τα ίδια τις κατάλληλες μεθόδους.
Η Ελληνική νομοθεσία αναφέρεται εδώ
http://www.minagric.gr/images/storie...n1829_2003.pdf
http://www.minagric.gr/images/storie...78787_2005.pdf
https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/37789
http://www.kallialaw.gr/GMO.pdf
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=436
Οι τυχόν καταγγελίες πρέπει να γίνονται
στις Διευθύνσεις γεωργικών,ζωικών, κτηνιατρικών & αλιευτικών ελέγχων του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης
http://www.minagric.gr/images/storie...paat190717.pdf
στη Γενική γραμματεία εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή
http://gge.gov.gr/?page_id=1345
στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tab...language=el-GR
κλπ
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 11-10-17, 11:04
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.366
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasGR Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειδα εχθες σε μεγαλο μαγαζι golden baloon ramirezi
Αυτά δεν αφορούν ότι ανέφερα. Τα "μπαλούν" δεν είναι γενετικά τροποποιημένα αλλά επιλεκτική αναπαραγωγή παραμορφωμένων ψαριών.
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 11-10-17, 18:01
KostasGR Ο χρήστης KostasGR δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 18-10-2016
Περιοχή: Χαΐδάρι
Μηνύματα: 783
Προεπιλογή

Σημερα σε καταστημα μεγαλης αλυσιδας pet shop

[IMG]admin edit: οι φωτο διαγράφηκαν[/IMG]

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 11-10-17 στις 19:47
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 11-10-17, 19:19
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.366
Προεπιλογή

Κώστα δεν χρειάζεται να βάζουμε φωτο (που μπορεί να λειτουργήσει και ως έμμεση διαφήμιση για τους αδαείς) απ' όσα τέτοια ή παρόμοια ανθρώπινα κατασκευάσματα βλέπουμε σε καταστήματα.
Το τι πρέπει να κάνουμε εμείς σαν χομπίστες αναφέρεται στο πρώτο ποστ. Πέραν αυτού δεν υπάρχει (ακόμη δυστυχώς) άλλη δυνατότητα.
Για τα γενετικά τροποποιημένα υπάρχει και η οδός της καταγγελίας στους αρμόδιους φορείς και μακάρι να λειτουργούσε ακόμη ο ΠΣΦΕ ώστε να γινόταν πιο μεθοδευμένες ενέργειες.
Εμείς εδώ σαν GAB έχουμε τον αυστηρότερο κανονισμό απέναντι στους επαγγελματίες που εμπορεύονται ψάρια ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78546 ) και είμαστε το μοναδικό ελληνικό ενυδρειακό φόρουμ (και από τα ελάχιστα διεθνώς) που απαγορεύει ρητά την ανάρτηση λίστας πώλησης που περιέχει τέτοια είδη.

*οι φωτο θα διαγραφούν
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 18-05-18, 22:39
Το avatar του χρήστη oreonymos
oreonymos Ο χρήστης oreonymos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-05-2018
Περιοχή: καισαριανη αθηνα
Μηνύματα: 355
Προεπιλογή tetra...

γιατι η tetra λανσαρει ενυδρεια με "ειδικο φωτισμο"για τετοια ψαρια και δεν διαμαρτηρηθηκε κανεις?μποικοταζ απο ολους μας στη συγκεκριμενη εταιρεια!
__________________
scapegoat
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 24-04-19, 09:10
BlackSmith Ο χρήστης BlackSmith δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 05-12-2018
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηνύματα: 14
Προεπιλογή

Καλημέρα.

Είδε η σύζυγος κάτι glofish και ενθουσιάστηκε.

Δεν το γνώριζα αλλά το υποψιάστηκα οτι δεν είναι φυσικά χρώματα για ψάρια αυτά, το διαπίστωσα εδώ.

Τα μισά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης πάντως, ίσως και παραπάνω, έχουν και glofish και danio που φωσφορίζουν σαν πινακίδες στη εθνική τη νύχτα.
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 24-04-19, 14:13
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.366
Προεπιλογή

Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσουμε τις καταγγελίες αλλά δυστυχώς στερούμαστε πιά του Συλλόγου μας και να αρχίσει κάποιος ατομικά μια δικαστική περιπέτεια δεν είναι εύκολο
Παρανομούν πάντως και οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές μάλλον έχουν βαθιά μεσάνυχτα επί του θέματος.
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 24-04-19, 19:14
Το avatar του χρήστη sarpijk
sarpijk Ο χρήστης sarpijk δεν είναι συνδεδεμένος
Μποστανάς
 
Εγγραφή: 15-01-2007
Περιοχή: Βέροια
Μηνύματα: 3.832
Προεπιλογή

Για να μην πούμε για τα χελωνακια που σε ολη την Ευρώπη απαγορεύεται η πωληση τους και εδω δεν τρεχει μια.
__________________
Στέφανος
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 20-11-19, 23:28
Το avatar του χρήστη sarpijk
sarpijk Ο χρήστης sarpijk δεν είναι συνδεδεμένος
Μποστανάς
 
Εγγραφή: 15-01-2007
Περιοχή: Βέροια
Μηνύματα: 3.832
Προεπιλογή

Τελικα τι ισχυειμε τα glofish δηλαδη τα φωσφορίζοντα danio rerio? Ειναι παρανομα τελικα ή οχι? Πηγε σήμερα ο κουμπάρος μου στη Λαρισα να αγοράσει ψαρακια και του δωσαν κοκκινα και πρασινα " ζεβρακια". Το παιδι δεν ειχε ιδεα οτι ειναι βαμμένα τα ψαρια. Τα βλεπω και σε μαγαζια να τα εχουν στο site τους.
__________________
Στέφανος
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 21-11-19, 02:45
Χρηστος Ζ. Ο χρήστης Χρηστος Ζ. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 03-01-2012
Περιοχή: Αλιαρτος Βοιωτιας
Μηνύματα: 1.220
Προεπιλογή

δυστυχως και εγω πηγα σε ενα μεγαλο πετ σοπ σημερα στη Λευκωσια και ειδα καμποσα φωσφοριζε ζεβρακια και μπαλουν ραμιρεζι. ο πετσοπας μου ειπε οτι του τα στελνουν οι προμηθευτες οταν εχει μεγαλη παραγγελια χωρις να το γνωριζει ο ιδιος.
μπαρουφες δηλαδη.
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 21-11-19, 10:12
japetus Ο χρήστης japetus δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 18-02-2005
Μηνύματα: 296
Προεπιλογή

Για τα τατουάζ τί λέει η νομοθεσία;

Κόι σε λιμνούλα γνωστού μοναστηριού στην Ελλάδα...
Απάντηση με παράθεση
  #16  
Παλιά 21-11-19, 10:23
Το avatar του χρήστη Artemisia
Artemisia Ο χρήστης Artemisia δεν είναι συνδεδεμένος
Νεράιδα της Λίμνης
 
Εγγραφή: 21-10-2013
Περιοχή: Κομοτηνή
Μηνύματα: 4.620
Προεπιλογή

Τι να πω τώρα ; Τα έχω χάσει ! Κατάντια 😡
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή
Απάντηση με παράθεση
  #17  
Παλιά 21-11-19, 10:26
KostasGR Ο χρήστης KostasGR δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 18-10-2016
Περιοχή: Χαΐδάρι
Μηνύματα: 783
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από japetus Εμφάνιση μηνυμάτων
Για τα τατουάζ τί λέει η νομοθεσία;



Κόι σε λιμνούλα γνωστού μοναστηριού στην Ελλάδα...

Σημάδι από το Θεό!

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #18  
Παλιά 21-11-19, 10:28
Το avatar του χρήστη Artemisia
Artemisia Ο χρήστης Artemisia δεν είναι συνδεδεμένος
Νεράιδα της Λίμνης
 
Εγγραφή: 21-10-2013
Περιοχή: Κομοτηνή
Μηνύματα: 4.620
Προεπιλογή

Αυτή βρήκα στα γρήγορα με μια αναζήτησή https://www.e-nomothesia.gr/kat-zoa-...4039-2012.html
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή
Απάντηση με παράθεση
  #19  
Παλιά 21-11-19, 11:05
Το avatar του χρήστη tsala
tsala Ο χρήστης tsala δεν είναι συνδεδεμένος
Goldyrator
 
Εγγραφή: 11-04-2012
Περιοχή: Δράμα - Βέροια
Μηνύματα: 6.445
Προεπιλογή

τι αλλο θα δουμε!!!!
τωρα μην μου πειτε οτι το πετυχαν ετσι, με το σταυρο στο κεφαλι!
ΕΛΕΟΣ!
Απάντηση με παράθεση
  #20  
Παλιά 21-11-19, 18:26
Το avatar του χρήστη Gyristroula
Gyristroula Ο χρήστης Gyristroula δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-05-2016
Περιοχή: Αργολίδα
Μηνύματα: 436
Προεπιλογή

Και εκεί που νομίζεις ότι τα χεις δει όλα έρχεται ένα ψάρι με ταττού να το διαψεύσει..
__________________


~Ντεν έχω κιχλίντες καρντιά μου~
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΟΧΙ στα παπαγαλόψαρα, τα βαμμένα ψάρια και τα άλλα τερατουργήματα! Tolis Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου 107 19-02-17 18:37
¶ρθρο στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας για τα βαμμένα ψάρια και τα υβρίδια Tolis Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου 6 29-10-06 18:06
Βαμμένα ψάρια asteris Γλυκό νερό - Γενικά 2 27-09-04 00:03

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:10.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,11478 seconds with 15 queries