|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- [QUOTE=japetus;456658]Αλήθεια, πόσο κοστίζουν τα νούφαρα σε φυτώρια εκεί; Προχθές ρώτησα απο ενδιαφέρον σε ένα που είχα σταματήσει και τα χάζευα και μου είπε 25 ευρω ![]() Εγω εχω βρει σε φυτωρια νούφαρα απο 8 ευρω εως 18 ευρω .Εννοείτε οτι έπαιρνες νουφαρο/έκπληξη αφου είναι υβρίδια ολα άγνωστου προέλευσης και χρωματισμου . Τωρα βρηκα και ενα προμηθευτή που τα φερνει στα φυτώρια .Αυτος τα πουλαει 5. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται σοβαρα με τα νουφαρα και εχουν τις πιο γνωστες κατηγοριες εχουν διάφορες τιμες .Αυτα τα νούφαρα «μαρκες» ξεκινουν απο 17 εως 40+ ευρω.Στην Κυπρο υπαρχει και ένας πολύ καλος κυριος που ασχολειτε με τα νουφαρα χρονια .Εχει δημιουργήσει νεες ποικιλίες ο κ.πρωτοπαπας με όμορφους χρωματισμούς. Δες http://nymphaea.awardspace.com/default.htm ------------------------- Παιδια μιλησα με τον Ρονυ στο τηλέφωνο .Μου εξήγησε ορισμένα πραγματα οσον αφορα το λαινερ και επισης μου ειπε αρκετες προτάσεις για την λιμνη . Του ειπα οτι αυτο που κανω τωρα ειναι προβα για τη πιο μεγαλη λιμνη που θα κανω στο μέλλον στο δικο μ σπιτι .Μου πρότεινε να κάνω ωραίες πατέντες με τα ειδικά δοχεία που υπαρχουν ετοιμα για λιμνες .Τα πιο μεγάλα που βρήκα ειναι 500 λιτρα .Μπορώ να βαλω 3-4 απο αυτα και να τα κανω ειτε σιντριβάνια μεταξυ τους ειτε ενωμένες λίμνες και στην μεση που θα μεινει καινός χωρος να μπει δεντρο !Δεν σας κρυβω οτι την ψαχνω αυτη την ιδεα επειδη μπορεις πραγματικα να παιξεις με διαφορους τροπους ετσι. Αν θα επιλέξω το λαινερ που εχω θα το αφήσω αρκετο καιρό με το νερο μεσα και μετα θα παω να κανω ανάλυση νερου για την περιπτωση που υπαρχει καποιο χημικο επικίνδυνο. Ειμαι σιγουρος ότι θα συμφωνήσετε με αυτό .Ειναι ο μονος τροπος για να ειμαστε σιγουροι .Θεωρειτε 1,5 μηνας ειναι αρκετος για να γινει μετα η αναλυση? Του ειπα του ανθρώπου που ειναι επαγγελματίας να ξεκλέβει λιγο χρονο να μας γράφει και στο φορουμ αφου σίγουρα μπορει να βοηθήσει με τις γνώσεις του .
__________________
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 16-06-10 στις 21:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα προσπαθησω να βρω την συγκεκριμενη εταιρια που φτιαχνει το λαινερ που εχω και αυτο σημαινει πως πρεπει να ρωτησω στην εδρα της εταιριας στο εξωτερικο για να εχω μια σοβαρη απαντηση . Παντως σιγουρα θα εχει κατι απο αυτα που αναφερες .Το θεμα ειναι αν αυτη την καλυψη την εχει και απο την πισω μερια . Στο χρωμα και την υφη τουλαχιστον ειναι πολυ διαφορετικες οι 2 οψεις.Μπορειτε να δειτε το χρωματισμο απο την μια φωτο που ανεβασα .Αυριο ελπιζω να εχω νεοτερα για το θεμα .
__________________
![]() ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Κακα νεα ..η εταιρια αυτη αλλαξε 3 ονοματα λεει και δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να την βρει πλεον .Μου τονισε ξανα οτι εχει λιμνες με το συγκεκριμενο λαινερ που εχουν ψαρια μεσα και πολλαπλασιαζοντε . Χασαμε και απο εδω
__________________
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 17-06-10 στις 14:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Αν η συγκεκριμένη εταιρία άλλαξε 3 φορές όνομα. Είναι ακατάλληλη για οποιαδήποτε πληροφόρηση. Μια και ο λόγος που αλλάζει όνομα είναι να μην μπορούν οι πελάτες να ζητήσουν την εγγύηση σε περίπτωση κακοτεχνίας στην πισινά τους.
Οπότε μια εταιρία που την νοιάζει μονό να πουλάει σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πηγή. Γνώμη μου . Αν αυτός που σου το προτείνει μπορεί να αναλάβει το ξανά στήσιμο του με νέο λαινερ σε περίπτωση που χάνεις ψαριά τότε να το βάλεις.* *υπάρχει περίπτωση πάντως η τοξικότητα να λειτουργεί συγκεντρωτικά. Δηλαδή τα ψαριά να μην πεθαίνουν κατευθείαν παρά μονό σε βάθος κάποιου χρόνου αφού συγκεντρώσουν αρκετή ποσότητα από την ουσία που είναι εμποτισμένο το λαινερ. Να μην το βάλεις αν δεν είσαι σίγουρος για την σύνθεση του.
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μου το εδωσε ετσι ο ανθρωπος δεν μπορω να ζηταω και εγγυησεις ![]() Λοιπον το σκαψιμο ειναι στα τελευταια σταδια ..Σας στελνω φωτογραφιες για να δειτε . ![]() ![]() Όπως ειπα και πριν η πρωτη βαθμίδα ειναι 40 cm .To βαθύ σημειο θα φτάσει στο 1 μετρο . Ειχε ερθει και ο Pallios και μεταφέραμε το χωμα που ηταν αρκετο .. Χρειάστηκε να παμε 4 φορες με το διπλοκαμπινο ![]() Επισης φεραμε και πετρες που θα βαλουμε γυρω απο λιμνη και θα φτιαξουμε και καταρράκτη .Παραθέτω φωτο . ![]() Το λαινερ οταν το βαλω περιμετρικά της λιμνης να τοποθετήσω απο κατω πετρες για να παρει και υψος? Πριν βαλω το λαινερ πανω στον καταρράκτη θα βαλω απο κατω πολλες πετρες και χωμα για να στερεωθεί. Καποια αλλη συμβουλη? Τον χειμωνα οταν βρεχει και πλημυρίσει η λιμνη θα εχω προβλημα? Πρεπει να κανω κατι τωρα για να το προνοήσουμε? Ευχαριστω και την NemoGirlCy για την βοηθεια ![]() ![]()
__________________
![]() ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είναι σίγουρο αν αυτά τα υλικά (επίστρωσης) είναι τοξικά? |
#9
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ΑΝ ειναι ομως, ειναι τοξικα, και δεν φευγουν ευκολα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |