Λάμπρο αλάτι μπορείς να πάρεις απο τα ΑΒ το πράσινο ΧΙΩΝ, αυτό παίρνουμε όλοι

και υπάρχει πάντα στο ντουλάπι. Για την αλατότητα το 30γρ/10λίτρα δεν είναι ιδιαίτερα πολύ.
Εσυ τώρα έχεις 300 λίτρα, πρέπει να βάλεις δηλαδή 30γρ Χ 30 = 900γρ. βάλε 300 γρ σήμερα , 300 αυριο και 300 μεθαύριο, ή βάλε 450 σήμερα και 450 αύριο. Στις αλλαγές τώρα, έστω ότι θα κάνεις 150 λίτρα αλλαγή, θα βάλεις στο βαρέλι 150 λίτρα νερό και θα βάλεις και 30γρ Χ 15 = 450 γρ αλλάτι και κάνεις την αλλαγή σου. Δηλαδή στο νερό της αλλαγής θα βάζεις το ανάλογο αλάτι με το φρέσκο νερό , άρα θα βγάλεις 150 λίτρα νερό που έχουν 30γρ/10Λ και θα βάλεις 150 λίτρα νερό που θα έχουν 30γρ/10Λ. Το αλάτι θα είναι ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ. Με αυτή την αναλογία μπορείς να έχεις τα ψάρια μέχρι και 1 μήνα. Το σημαντικότερο όμως είναι η αφαίρεση του αλατιού, πρέπει να αφαιρεθεί σταδιακά και αργά, η απότομη μείωση μπορεί να προκαλέσει οσμωτικό σοκ, κάτι που δεν προκαλεί εύκολα η απότομη αύξηση. Ενας καλός τρόπος είναι καθημερινές αλλαγές 10%-15% με φρέσκο νερό χωρίς αλάτι για μία εβδομάδα με 10 ημέρες, έτσι έχεις αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος και το υπόλοιπο θα φύγει με τις υπόλοιπες εβδομαδιαίες αλλαγές. Πρόσεχε, αυτό το νερό δεν κάνει για πότισμα