|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο μη το βάζεις κάτω, δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Παράθεση:
Αλλά το θεωρησα φυσιολογικό γιατί δεν το κάνουν συνέχεια και έχω διαβάσει ότι είναι σχετικά φυσιολογική συμπεριφορά αυτή γιατί τα βοηθάει να βγάζουν τα παράσιτα από το σώμα τους. Τώρα να σου πω με ποιά συχνότητα γίνεται αυτό, θα σε γελάσω. Αυτά πάντως που φύγανε δεν το κάνανε αυτό. Σε ευχαριστώ Τάκη. Απλά είναι η στεναχώρια για τα ψάρια πρώτα από όλα και κατα δεύτερον γιατί δένεσαι και εσύ μαζί τους, και μετά σου έρχεται "κάπως". Παράθεση:
Πήρα το "Flagyl" 500, έσπασα μια κάψουλα και σε ποτηράκι με λίγο νερό και το φάρμακο (μπορεί να μην ήταν ακριβώς το 1/3) μούλιασα τροφή και τους την έδωσα. Πήρα και "Epsom salt" και έριξα την αναλογία στα καθαρά λίτρα του ενυδρείου (διαλυμένο σε νερό ενυδρείου πρώτα). Ανέβασα και την θερμοκρασία από τους 26 στους 26,6 και σήμερα θα την πάω στους 27,2. Θα ακολουθήσω το πρόγραμμα μέχρι το Σάββατο που θα κάνω και την αλλαγή νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Συνέχισε. Δεν υπάρχει θέμα αν δώσεις λίγο παραπάνω φάρμακο. Παρατήρησε αν τρώνε όλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια σημείωση για την πληρότητα:
πριν προσθέσουμε ψάρια σε ενυδρείο που τρέχει με πληθυσμό να τα κρατάμε καραντίνα. Την θεραπεία που κάνεις με flagyl + epsom (για malawi bloat) να την ολοκληρώσεις. Σκορδόζουμια δεν έχω δώσει ποτέ σε mbuna. Ένα 0.3% υποτονικό διάλυμα (30 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό) θα βοηθούσε. Μην το πας απευθείας στο 0.3% αλλά σταδιακά και με καλή διάλυση. Μην αναπληρώσεις στις αλλαγές νερού που θέλει η θεραπεία με flagyl. Ποια flakes της Ocean Nutricion δίνεις; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν είδα κάποια περίεργη συμπεριφορά, ούτε ήταν κάποιο κρυμμένο. Θα δείξει... Μακάρι να είναι αυτό και να δοθεί λύση. Παρεπιπτόντως, αν ολοκληρωθεί η θεραπεία, και είναι όλα μια χαρά, υπάρχει περίπτωση να επανα εμφανιστεί η ασθένεια (αν είναι αυτή)? Παράθεση:
Cichlid vegi pellet, Sprirulina flakes, Cichlid omni flakes Από JBL & Tropical: Malawi flakes |
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο διάβασε εδώ για το αλάτι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
και εδώ για το malawi Bloat http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 αυτά τα 2 θέματα φύλαξέ τα στα θέματα που παρακολουθείς, αχρείαστα να είναι αλλά σε ώρα ανάγκης είναι απαραίτητα
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό για το αλάτι δεν το είχα δει. Θα το διαβάσω.
Το άλλο για το Malawi bloat μου το είχε στείλει ο Κλεόβουλος και εκεί διάβασα για τη θεραπεία. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτή http://www.oceannutrition.eu/product...irulina-flakes
Protein 48.0 % δε θα την έδινα πλέον ούτε μια φορά την εβδομάδα ούτε την αντίστοιχη super ή σκέτη της Tropical. Δίχως αυτό να είναι αναγκαστικά η αιτία. Γενικά η καραντίνα είναι μια επίπονη εργασία. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για κάθε νέο ζωντανό οργανισμό που βάζουμε σε ένα περιβάλλον υγιές. Απλά όλοι μας το έχουμε παραμελήσει. Αυτά τα ΙΚΕΑκουτιά είναι ιδανικά για μια τέτοια δουλειά. Αν κάνεις αυτό με το αλάτι πρόσεχε να μην ανέβεις πάνω από 0.3% και να πας εκεί σταδιακά και πολύ καλή διάλυση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο malawi(Labidochromis Caeruleus sp "Electric Yellow") | kikonec | Malawi | 19 | 24-01-12 13:34 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |