|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Και όλοι αυτοί που "ψωνίζουν" καθαρόαιμα στα πετσόπ" --Κωστα καρτα σκυλια δεν αγοραζουμε απο πετσοπ μονο απο εκτροφεις ... αλλο θεμα η αγορα Εκτροφεις - ΠετΣοπ- ΒΥΒ , μην παμε εκει απλα μην αναφερουμε κατι που μπορει καποιον να το οδηγησει σε λαθος πραξεις ....
Συνεχιστε ... ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Roussaks : 30-09-10 στις 10:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
βαζεις λογια στο στομα μου
ειπα να ριξουμε φολες ; φολες θα φανε τα σκυλια που δεν προσφερουν τιποτα και πεταγονται στον δρομο τα σκυλια που προερχονται απο μια εκτροφη με εναν στοχο συγκεκριμενο σπανια δεν κανουν για τιποτα αντιθετως τα ημιαιμα που ζευγαρωνει ο καθε σκυλομπαμπας ειναι πολυ πιθανο να βρεθουν στον δρομο απλα και μονο γιατι δεν χρησιμευουν καπου και αν μου πεις οτι θα πανε σε οικογενειες να τους κρατανε συντροφια , θα σου πω ξανα οτι υπαρχουν ενα εκατομμυριο αδεσποτα στα καταφυγια και στους δρομους αν πραγματικα λοιπον τα νοιαζεσαι θα παρεις απο εκει σκυλο και ναι ειμαστε το εξυπνο ειδος τα σκυλια και οι κοτες κλπ ειναι ζωα οι αγαπουλες ειναι κολπακια μαρκετινγκ και συμφεροντων και για να το παω και πιο περα σου λεω οτι και οι σταυροφορειες στο ονομα της αγαπης γινανε |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον παρεξηγουνται τα γραφομενα, οποιος εχει δει τον Νικο πως ειναι με τον σκυλο του τον Παρη μονο οτι δεν αγαπαει τα σκυλια θα πει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί κι εσύ βρε Τόλη αν δεν τον είχες δει και διάβαζες:
"οι αγαπουλες ειναι κολπακια μαρκετινγκ και συμφεροντων..." "φολες θα φανε τα σκυλια που δεν προσφερουν τιποτα..." "...γιατι δεν λετε και για τα δικαωματα , της κατσικας , της αγελαδας , της κοτας και των υπολοιπων φαγωσιμων ;" το ίδιο δεν θα έλεγες? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για να αγαπας κατι πρεπει να το γνωριζεις πρωτα
οκ θα αφησεις τον σκυλο σου νηστικο 1,5 εβδομαδα θα ερθω να τον ταισω εγω απο το χερι μου και μετα θα εκπλαγεις ποιος θα ειναι αφεντικο μετα οι σκυλοι δεν δινονται ολοκληρωτικα ειναι ζωα αγελαια και μεσα σε μια αγελη νιωθουν σιγουρια ολα εχουν να κανουν με το συμφερον τους , δεν εχουν συνειδηση και δεν μπορουν καν να αντιληφθουν την ατομικοτητα τους και οπως εχει πει ο Πυθαγορας η δυναμη ειναι αδερφη της αναγκης μαθαινουν να λειτουργουν σε σειρα Α,Β,Γ,Δ και απο εκει και περα δεν ξερουν που τους πανε τα τεσσερα οταν μαθεις , αν ποτε θελησεις , τι ειναι ο σκυλος και οι χρυσοσκονες και τα φρου φρου χαθουν και δεις τι ειναι απλα και συνεχισεις να το γουσταρεις τα ξαναλεμε για το ποιος τα αγαπαει ή οχι |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μόνο γνώμονα αυτά που μπορεί να σου προσφέρει. Αυτό για μένα δεν λέγεται αγάπη, λέγεται χόμπυ, ενασχόληση, μεράκι, πάντως όχι αγάπη. Αγάπη σημαίνει να προτιμάς έναν τέτοιο σκύλο, που όπως τον περιέγραψες, δεν θα σου προσφέρει τίποτε χειροπιαστό, δεν θα φέρνει την πάπια, δεν θα φυλάει το σπίτι, δεν θα κερδίζει βραβεία σε εκθέσεις. Γιατί αν τα κάνει όλα αυτά, τότε πολύ απλά, η κατοχή αυτού του σκύλου δικαιολογείται από το συμφέρον και τα ανταλλάγματα που προσπορίζεσαι από τις ικανότητές του και ουσιαστικά ζητάς να "αποζημιωθείς" για τον χρόνο και τον κόπο που έκανες για να τον εκπαιδεύσεις. Νομίζω ότι υποτιμάς γενικά τα σκυλιά και αυτά που απλόχερα προσφέρουν οι σκύλοι "συντροφιάς". Βεβαίως είναι αγελαία ζώα, αλλά για το αν έχουν συνείδηση κι αν μπορούν ν' αντιληφθούν την ατομικότητά τους, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Και σε καμμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι δεν πρέπει να τους αναγνωρίζονται δικαιώματα, ή να τους υποβιβάζουμε στο επίπεδο της κότας. Όταν λοιπόν μάθω, όπως λες, τι είναι ο σκύλος και αν ποτέ φτάσω να τον αντιμετωπίζω τόσο ψυχρά και υπολογιστικά και να εξαρτώ την αγάπη μου προς αυτόν από το αν μου προσφέρει κάτι χειροπιαστό, τότε δεν θα έχω λόγο να τον θεωρώ φίλο μου και θα τον αλλάξω με κάτι πιο "χρήσιμο". Τα λέω όλα αυτά εντελώς φιλικά και χωρίς ίχνος παρεξήγησης ή διάθεση προσβολής, απλά επειδή έχω διαφορετική άποψη και οι κοσμοθεωρίες μας διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα, αν όμως αισθάνεσαι θιγμένος, σου ζητώ συγνώμη Νίκο και σταματάω αμέσως την αντιπαράθεση. |
|
||||
|
||||
![]()
αντιλαμβανομαι την φυση του σκυλου και τον σεβομαι για αυτο που ειναι και οι σκυλοι μου ειναι χαρουμενοι
δεν υποτιμω κανενα σκυλο συντροφιας , αλλα , δεν συμφωνω με τις αποψεις που θελουν τον σκυλο λουτρινο αντιλαμβανομαι οτι ολες οι θεσεις μπορουν να παρεξηγηθουν καποτε ενας ανθρωπος λιγες ωρες πριν ξεψυχησει ειπε οτι " τελικα αυτο που εμαθα ειναι οτι ο εαυτος μου ειναι οτι πιο σημαντικο εχω " , αυτος ο ανθρωπος ηταν ο Βουδας ενας απο τους μεγαλυτερους ανθρωπιστες που εζησαν ποτε |
|
||||
|
||||
![]()
Παρολο που ο Αρκον ειναι στειρωμενος συμφωνω με τον Κωστα οτι θα πρεπει να περνουμε σκυλακια απο τον δρομο και οχι απο μαγαζια
|
|
||||
|
||||
![]()
Κωστα αυτος που θα αγορασει απο το πετ σοπ το "καθαροαιμο" του , φυσικα και πιθανον να ειναι ενας απο αυτους που σου μελλον θα το παρατησει στο δρομο.. Στατιστικα τα περισσοτερα καθαροαιμα που βρισκονται στο δρομο ειναι με microchip Ουγγαριας απο puppy mills..Αμεσως μετα ακολουθουν οι γεννες των ιδιωτων....
Kαι θα το κανει ξερεις γιατι? Γιατι δεν ειναι συνηδητοποιημενος. Γιατι απλα θελει ενα μικρο χνουδωτο σκυλακι για δωρο στο γιο του, γιατι δεν κουραστηκε να ψαξει, να ενημερωθει για τις φυλες, γιατι δεν κουραστηκε να βρει εναν σωστο υπευθυνο εκτροφεα να το παρει, γιατι δεν πρεπει να πεισει κανεναν για ποιους λογους θελει ενα σκυλο στη ζωη του, γιατι δεν περιμενε μηνες μεχρι να γινει μια γεννα, γιατι το πληρωσε μονο 300 ευρω, γιατι δε τον ενδιαφερει να ασχοληθει με το σκυλο του, να επενδυσει συναισθηματικα, να κανει σπορ, να κανει εξοδα και να κατεβει σε Εκθεσεις μορφολογιας ... γιατι...γιατι... γιατι... Πιο μεγαλη ερευνα θα εκανε αυτος ο ανθρωπος αν αγοραζε παπουτσια! Εννοειται οτι και αυτος ειναι εξισου ανευθυνος! Κανεις ποτε δεν ειπε ΠΟΤΕ οτι τα ημιαιμα σκυλακια ή τα σκυλακια που πιθανον κουβαλανε κληρονομικα προβληματα πρεπει να πεταχτουν ή να δηλητηριαστουν... Κακως το σκεφτηκες καν... εχουν ακριβως το ιδιο δικαιωμα να ζουν ευτυχισμενα διπλα στον ανθρωπο σε ολη τους τη ζωη.. το να αναπαραγονται ομως ειναι αλλο θεμα... Δε μπορω να καταλαβω που ακριβως ειδες στα λογια μου οτι εχω το "ψωνιο" των καθαροιαμων εκθεσιακων εκτροφικων σκυλων και χρησιμοποιεις αυτο το επιχειρημα... ειλικρινα θα ηθελα να μου πεις! Οσον αφορα στα αδεσποτα, εννοειται οτι σε οποιον επιθυμει σκυλο το πρωτο που του λεω ειναι να παει μια βολτα απο ενα καταφυγιο... Εαν βεβαια επιθυμει καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα απο το σκυλο του π.χ φυλαξη, agility κλπ δε θα του πω να παει σε καταφυγιο αλλα σε εναν υπευθυνο εκτροφεα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
περιττά και ανεύθυνα, όταν γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα που έχουν την ανάγκη μας. Και όσο ένοχος είναι αυτός που τα πέταξε στο δρόμο, άλλο τόσο ένοχος είναι στα δικά μου μάτια κι αυτός που όταν θελήσει να αποκτήσει έναν σκύλο κι ενώ έχει την ευκαιρία να σώσει μια αθώα ψυχή, προτιμάει να ενημερώνεται για τις φυλές, να ψάχνει τον σωστό εκτροφέα, να περιμένει μήνες τη γέννα, για να κατεβαίνει σε εκθέσεις μορφολογίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() η λογικη ειμαι καλο αφεντικο λογο του οτι τα εχωσα και περιμενα ειναι οτι νανε |
|
||||
|
||||
![]()
Ταημ - ουτ
----------- Αυτο πες το σε αυτους http://www.dbg.gr/ διαβαστε και αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Kennel_club ψαχτητε και εδω μεσα http://katoikidia.the-petz.com/ειδικα εκει που λεει "χαρακτηρας" . Και μετα πειτε σε ολους αυτους οτι η εκτροφη σκυλων , ειναι ματαιη , οτι το να κρατας καποια χαρακτηριστικα σε μια ρατσα αναλλιοτα στον χρονο ειναι ανοφελα , και οτι οποιοδηποτε ημιαιμο και να παρεις θα το κανεις πρωταθλητη , οχι εσυ προσωπικα. Παιδια μην μηδενιζετε για χαρη της αντιπαραθεσης σας δουλειες ατομων για χρονια ! -------------------------------------------------------------------------------- Συνεχιστε !
|
||||
|
||||
![]()
ως τωρα δε θελησα να συμμετεχω αλλα δε μου αρεσει κατι στην κουβεντα.
καλως η κακως ο ανθρωπος δημιουργησε τις διαφορες φυλες. καλως η κακως εχουν καποια χαρακτηριστικα συμπεριφορας η καθε φυλη και διαφορετικη εμφανιση. εγω π.χ. θελω να παρω εναν γερμανικο ποιμενικο γιατι ενημερωθηκα για τα χαρακτηριστικα της φυλης και μου αρεσει και οπτικα η μορφολογια του σκυλου. θα ειμαι λιγοτερο φιλοζωος επειδη προτιμω μια συγκεκριμενη φυλη και επειδη θελω να το αποκτησω απο κουταβι για να του δωσω τη σωστη εκπαιδευση...κι επειδη δε διαλεξα ενα αδεσποτο του δρομου?? και να πω και το αλλο...επειδη καποιοι ασχετοι ζευγαρωνουν τους σκυλους τους χωρις συναισθηση της πραξης τους και δινουν τα κουταβια δεξια κι αριστερα (ποσα πια ατομα υπευθυνα θα βρεις που θα σε πεισσουν οτι θα κρατησουν το σκυλο μεχρι το τελος της ζωης του??) εγω θα πρεπει να μαζευω τα αδεσποτα του δρομου...ωστε αυτοι να συνεχισουν να τα ζευγαρωνουν χωρις σκεψη?? δε διορθωνουμε δηλαδη μιας απο τις αιτιες του προβληματος (αλογιστη αναπαραγωγη) αλλα τρεχουμε να περιορισουμε τις συνεπειες (υιοθετωντας αδεσποτα). συμφωνω οτι εφοσον υπαρχει ενα προβλημα ΔΕΔΟΜΕΝΟ (των αδεσποτων) ναι πρεπει η αναπαραγωγη να ειναι ελεγχομενη και οχι "θελω ο σκυλος μου να πηδ***ξει-του κανει καλο". δηλαδη θα σταματησουμε να κατηγορουμε αυτους που δημιουργουν το προβλημα (αϊντε ζευγαρωστε κι εχει ο θεος για τα κουταβια) και να αρχισουμε να κατηγορουμε αυτους που δεν υιοθετουν αδεσποτα?? ειναι επιλογη του καθενος να θελει ενα γλυκυτατο και πανεξυπνο μπασταρδακι του δρομου ή ενα αντιστοιχο σκυλο συγκεκριμενης φυλης. αλλα καποτε πρεπει να μπει χαρατσι και σε οσους αφηνουν τα σκυλια να γενοβολλανε ανεξελεγκτα. για να αφησεις το σκυλο σου να αναπαραχθει θα πρεπει πριν το επιτρεψεις να κανεις μεγαλο αγωνα για να βρεις αναδοχες οικογενειες που θα σε ΠΕΙΣΟΥΝ οτι θα φροντισουν το σκυλι που θα τους δωσεις μεχρι τα βαθια γεραματα και αυτο ειναι πολυ δυσκολο. οποιος το κανει μονο αυτος για μενα εχει το δικαιωμα να επιτρεψει το σκυλο του να αναπαραχθει. θα σε προλαβω πριν μου πεις "θεος εισαι εσυ και θα αποφασισεις αν το επιτρεψεις ή οχι και αν δημιουργησεις προβλημα στο σκυλο?" και θα απαντησω "εσυ εισαι Θεος που συμβαλλεις με την αναπαραγωγη του σκυλου σου στο προβλημα και δημιουργεις προβλημα σε μια ολοκληρη κοινωνια?" καταληγω σε ενα και μονο....δεν εχει σημασια αν το σκυλι ειναι καθαροαιμο ή οχι...δεν εχει σημασια αν το στειρωσεις ή οχι.....αλλα εχει σημασια να γινουμε ΕΜΕΙΣ πιο υπευθυνοι. κι εφοσον ειμαστε υπευθυνοι για ενα ζωο..ειμαστε και στο κομματι της αναπαραγωγης του και της πορειας των απογονων του.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
....... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
amalia απο οτι εχω διαβασει καταλαβα οτι λες πως πρεπει να αγοραζουμε σκυλια και τα μπασταρδα να τα στειρωνουμε για να μην εχουμε αδεσποτα.
Αν καταλαβα σωστα αυτο που λες ειναι τελειος ακυρο κατα την γνωμη μου γιατι για μενα τον ημιαιμο σκυλο μου δεν τον αλλαζω ουτε με 10 καθαροαιμα. Επισης τα πιο πολλα απο τα αδεσποτα πρωτης γενιας (πρωτης γενιας θελω να πω οτι αυτα τα σκυλια ειχαν πριν αφεντικο που τα παρατησε) ηταν σκυλια καθαροαιμα που δεν πληρουσαν τις προηποθεσεις που ο αλλος ειχε πληρωσει. Ειναι αδικο απο ενα ζωο να ζητας να σου δωσει κατι επειδη το πληρωσες πχ με την κτηνιατρο μου που κανουμε συζητησεις μου λεει οτι τα χειροτερα αφεντικα ειναι οι κυνηγοι μερικοι μαλιστα τα σκοτονουν οταν γερασουν ή εαν αρχησουν να τρωνε τα θυραματα ή αν φοβουντε τα οπλα. Αυτος που πηρε ενα αδεσποτο το εκανε με την καρδια του χωρις να περιμενει να ειναι απαρετητα: ομορφο, με ορθια αυτια, οχι πανω απο 3 κιλα και οχι κατω απο 2,9κιλα, να εχει ομορφο λευκο χρωμα να κυνηγαειν να ειναι φυλακας κλπ κλπ κλπ. Το να κανεις στειρωση ενα ζωο για καποιους λογους ειναι σωστο κατα την γνωμη μου καθως απο συζητησεις που εκανα με εκπαιδευτη και κτηνιατρο καταλαβα οτι: α) δεινεις χρονια ζωης στο σκυλο β) Ο σκυλος δεν εχει το σεκ για διασκεδαση αλλα για αναπαραγωγη εαν δεν εχει τα οργανα που παραγουν αυτες τις ορμονες δεν του λειπει γ) ηρεμει το ζωο δ) ειχα προβλημα υγεια ο σκυλος εκλεγε οταν ουρουσε ε) εαν ειναι θυλικο δεν εχεις ανεπηθημητες εγκυμοσηνες και γλυτονεις πυομητρες κλπ κλπ ζ) εαν ειναι αρσενικος μειωνει κατα πολυ το κατουρημα για να αφησει την μηρωδια του (τις πιτσιλιες) Το κακο ειναι οτι πρεπει να προσεχεις την διατροφη για να μην γινουν χοντρα ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() δεν λεω να παρεις ενα απο τον δρομο ντε και καλα αλλα οχι και να μην ζευγαρωνουν τα σκυλια γιατι δεν ειναι καθαροαιμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kingrim : 30-09-10 στις 13:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω κανεις δεν ειπε κατι τετοιο...οτι τα καθαροαιμα εχουν δικαιωμα στην αναπαραγωγη και τα ημιαιμα οχι.
|
||||
|
||||
![]()
Kingrim δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τον αναγαγουμε σε μαχη καθαροαιμων- ημιαιμων! Μην διαστρευλωνεις τα λογια μου σε παρακαλω!
Επρεπε να εχεις ηδη διαβασει οτι εχω μια σκυλα πρωην αδεσποτη, μετα σε καταφυγιο, μετα σε φιλοξενια, μετα σε υιοθεσια, μετα την παρατησαν, μετα ξανα στο καταφυγιο και ΜΕΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε μενα... Να μη ζευγαρωνουμε τα σκυλια αν δεν εχουμε κανει ολα εκεινα που θα μας μειωσουν στο ελαχιστο τις πιθανοτητες να εμφανισουν προβληματα υγειας, προβληματα συμπεριφορας και να βρεθουν ξανα στο δρομο! Βασικα ο Panos με βρίσκει απολυτα σύμφωνη με τη στάση του. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αναπαραγωγή Bee | Τσιόνογλου Σταύρος | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 20-05-10 12:16 |
Αναπαραγωγή | puravlos | Bettas | 4 | 18-06-07 15:07 |
Αναπαραγωγή Ροδόστομων | John T | Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής | 9 | 09-04-05 12:15 |