|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δε μου κανουν εντυπωση οι αποψεις που ακουω...αλλωστε τις ιδιες ειχα και γω! Σημασια εχει το δικο μας σκυλι να ειναι καλα, να ζευγαρωσει, να γνωρισει τον ερωτα... εξω απο την πορτα μας τι σημασια εχει ποσα πεθαινουν απο ανευθυνα ζευγαρωματα? Αυτα δεν ειναι εγωισμος και ματαιοδοξια? |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Ειρηνη Υμην ![]() Ρε σεις ολοι αγαπαμε τα ζωα και το εχετε παρακανει λιγο εδω τωρα για να μιλαμε και σοβαρα , αρχιζετε και επαναλαμβανοσαστε . Βρε Αμαλια εδω υπαρχουν 5-10 ατομα που μπορει να μην εχουν εφαμιλες σκεψεις - αποψεις με σενα αλλα ειναι ζωοφιλοι με τον τροπο του ο καθενας Εκει εξω ομως υπαρχουν ανωμαλοι - γιαγιαδες & παπουδες που πετανε γατακια/σκυλακια στους καδους - ριχνουν φολες - γινεται το ελα να δεις ενω εδω μιλαμε για εκτροφεις - ημιαιμα - αναπαρωγες και ΑΝ καταληξουν αδεσποτα !!! Εγω θα βαλω 2 λινκ Ενα για τον νομο περι κατοικιδιων και ενα για τα μετρα της αστυνομιας που πλεον θα πρεπει να τα λαμβανουν υποψιν τους http://www.newscity1.net/2010/08/blog-post_7434.html Αντε και καλημερα σας ! Επισης πριν απο λιγο ειδα αυτο αν καποιος φιλος ενδιαφερεται απο Κρητη . http://www.facebook.com/group.php?gid=139129039457777#!/photo.php?pid=6751653&id=112541418622&ref=fbx_albu m
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πηγαίνεις σε διαγωνισμούς κι εκθέσεις, να πουλάς τα παιδιά τους κι όταν τα χάσεις, να ψάχνεις άλλες ράτσες, αντί να σώσεις ένα αδέσποτο. Αυτό σημαίνει "να κλεινεις τα ματια σε ολα αυτα και να τα προσπερνας λεγοντας οτι θα φροντισει η φυση" και δεν το κάνουν όσοι μαζεύουν ημίαιμα από τον δρόμο, το κάνουν όσοι τρέχουν ν' αγοράσουν ράτσας, ενώ ξέρουν ότι θα μπορούσαν να σώσουν ένα αδεσποτάκι (χωρίς pedigree). ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω το βλεπω σαν κτηνοτροφεια
τα ποιοτικα ζωα που θα μας χρησημευσουν θα μπουν στην εκτροφη και οχι στην αναπαραγωγη , τα αλλα ειτε στειρωθουν ειτε οχι δεν με ενοχλει αρκει να μην αναπαραχθουν τα δικαιωματα των σκυλων , σιγα μη καταλαβουν οτι μπορουσαν να απαυτωθουν και εχασαν το κελεπουρι , αυτα ειναι ανθρωπινες αντιληψεις και οσο δεν ψυχοραγουν δεμενα ,σε ταρατσες μπαλκονια ή στους δρομους ειναι μια χαρα , εκτος και αν τα εξανθρωπιζουμε λετε για τα δικαιωματα ενος ζωου αμα ειναι γιατι δεν λετε και για τα δικαωματα , της κατσικας , της αγελαδας , της κοτας και των υπολοιπων φαγωσιμων ; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
"Και όλοι αυτοί που "ψωνίζουν" καθαρόαιμα στα πετσόπ" --Κωστα καρτα σκυλια δεν αγοραζουμε απο πετσοπ μονο απο εκτροφεις ... αλλο θεμα η αγορα Εκτροφεις - ΠετΣοπ- ΒΥΒ , μην παμε εκει απλα μην αναφερουμε κατι που μπορει καποιον να το οδηγησει σε λαθος πραξεις ....
Συνεχιστε ... ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Roussaks : 30-09-10 στις 10:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
βαζεις λογια στο στομα μου
ειπα να ριξουμε φολες ; φολες θα φανε τα σκυλια που δεν προσφερουν τιποτα και πεταγονται στον δρομο τα σκυλια που προερχονται απο μια εκτροφη με εναν στοχο συγκεκριμενο σπανια δεν κανουν για τιποτα αντιθετως τα ημιαιμα που ζευγαρωνει ο καθε σκυλομπαμπας ειναι πολυ πιθανο να βρεθουν στον δρομο απλα και μονο γιατι δεν χρησιμευουν καπου και αν μου πεις οτι θα πανε σε οικογενειες να τους κρατανε συντροφια , θα σου πω ξανα οτι υπαρχουν ενα εκατομμυριο αδεσποτα στα καταφυγια και στους δρομους αν πραγματικα λοιπον τα νοιαζεσαι θα παρεις απο εκει σκυλο και ναι ειμαστε το εξυπνο ειδος τα σκυλια και οι κοτες κλπ ειναι ζωα οι αγαπουλες ειναι κολπακια μαρκετινγκ και συμφεροντων και για να το παω και πιο περα σου λεω οτι και οι σταυροφορειες στο ονομα της αγαπης γινανε |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον παρεξηγουνται τα γραφομενα, οποιος εχει δει τον Νικο πως ειναι με τον σκυλο του τον Παρη μονο οτι δεν αγαπαει τα σκυλια θα πει.
|
|
||||
|
||||
![]()
για να αγαπας κατι πρεπει να το γνωριζεις πρωτα
οκ θα αφησεις τον σκυλο σου νηστικο 1,5 εβδομαδα θα ερθω να τον ταισω εγω απο το χερι μου και μετα θα εκπλαγεις ποιος θα ειναι αφεντικο μετα οι σκυλοι δεν δινονται ολοκληρωτικα ειναι ζωα αγελαια και μεσα σε μια αγελη νιωθουν σιγουρια ολα εχουν να κανουν με το συμφερον τους , δεν εχουν συνειδηση και δεν μπορουν καν να αντιληφθουν την ατομικοτητα τους και οπως εχει πει ο Πυθαγορας η δυναμη ειναι αδερφη της αναγκης μαθαινουν να λειτουργουν σε σειρα Α,Β,Γ,Δ και απο εκει και περα δεν ξερουν που τους πανε τα τεσσερα οταν μαθεις , αν ποτε θελησεις , τι ειναι ο σκυλος και οι χρυσοσκονες και τα φρου φρου χαθουν και δεις τι ειναι απλα και συνεχισεις να το γουσταρεις τα ξαναλεμε για το ποιος τα αγαπαει ή οχι |
|
||||
|
||||
![]()
Παρολο που ο Αρκον ειναι στειρωμενος συμφωνω με τον Κωστα οτι θα πρεπει να περνουμε σκυλακια απο τον δρομο και οχι απο μαγαζια
|
|
||||
|
||||
![]()
Κωστα αυτος που θα αγορασει απο το πετ σοπ το "καθαροαιμο" του , φυσικα και πιθανον να ειναι ενας απο αυτους που σου μελλον θα το παρατησει στο δρομο.. Στατιστικα τα περισσοτερα καθαροαιμα που βρισκονται στο δρομο ειναι με microchip Ουγγαριας απο puppy mills..Αμεσως μετα ακολουθουν οι γεννες των ιδιωτων....
Kαι θα το κανει ξερεις γιατι? Γιατι δεν ειναι συνηδητοποιημενος. Γιατι απλα θελει ενα μικρο χνουδωτο σκυλακι για δωρο στο γιο του, γιατι δεν κουραστηκε να ψαξει, να ενημερωθει για τις φυλες, γιατι δεν κουραστηκε να βρει εναν σωστο υπευθυνο εκτροφεα να το παρει, γιατι δεν πρεπει να πεισει κανεναν για ποιους λογους θελει ενα σκυλο στη ζωη του, γιατι δεν περιμενε μηνες μεχρι να γινει μια γεννα, γιατι το πληρωσε μονο 300 ευρω, γιατι δε τον ενδιαφερει να ασχοληθει με το σκυλο του, να επενδυσει συναισθηματικα, να κανει σπορ, να κανει εξοδα και να κατεβει σε Εκθεσεις μορφολογιας ... γιατι...γιατι... γιατι... Πιο μεγαλη ερευνα θα εκανε αυτος ο ανθρωπος αν αγοραζε παπουτσια! Εννοειται οτι και αυτος ειναι εξισου ανευθυνος! Κανεις ποτε δεν ειπε ΠΟΤΕ οτι τα ημιαιμα σκυλακια ή τα σκυλακια που πιθανον κουβαλανε κληρονομικα προβληματα πρεπει να πεταχτουν ή να δηλητηριαστουν... Κακως το σκεφτηκες καν... εχουν ακριβως το ιδιο δικαιωμα να ζουν ευτυχισμενα διπλα στον ανθρωπο σε ολη τους τη ζωη.. το να αναπαραγονται ομως ειναι αλλο θεμα... Δε μπορω να καταλαβω που ακριβως ειδες στα λογια μου οτι εχω το "ψωνιο" των καθαροιαμων εκθεσιακων εκτροφικων σκυλων και χρησιμοποιεις αυτο το επιχειρημα... ειλικρινα θα ηθελα να μου πεις! Οσον αφορα στα αδεσποτα, εννοειται οτι σε οποιον επιθυμει σκυλο το πρωτο που του λεω ειναι να παει μια βολτα απο ενα καταφυγιο... Εαν βεβαια επιθυμει καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα απο το σκυλο του π.χ φυλαξη, agility κλπ δε θα του πω να παει σε καταφυγιο αλλα σε εναν υπευθυνο εκτροφεα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
περιττά και ανεύθυνα, όταν γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα που έχουν την ανάγκη μας. Και όσο ένοχος είναι αυτός που τα πέταξε στο δρόμο, άλλο τόσο ένοχος είναι στα δικά μου μάτια κι αυτός που όταν θελήσει να αποκτήσει έναν σκύλο κι ενώ έχει την ευκαιρία να σώσει μια αθώα ψυχή, προτιμάει να ενημερώνεται για τις φυλές, να ψάχνει τον σωστό εκτροφέα, να περιμένει μήνες τη γέννα, για να κατεβαίνει σε εκθέσεις μορφολογίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() η λογικη ειμαι καλο αφεντικο λογο του οτι τα εχωσα και περιμενα ειναι οτι νανε |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αναπαραγωγή Bee | Τσιόνογλου Σταύρος | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 20-05-10 12:16 |
Αναπαραγωγή | puravlos | Bettas | 4 | 18-06-07 15:07 |
Αναπαραγωγή Ροδόστομων | John T | Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής | 9 | 09-04-05 12:15 |