|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαυτο ψοφησανε τα ψαρια. (οσμωτικο σοκ)
Κατι εχεις μεσα στο νεο ενυδρειο και εχουν ανεβει τρελά η ΚΗ και το πεχα Αν και φαινεται περιεργο εως παραλογο, παραλληλα με την ανοδο pH KH, η τιμη GH να εχει κατεβει στο ενυδρειο - μπορει ομως να δειχνουν κι οτι ναναι τα τεστ ή κατι να μη κανεις καλα στη μετρηση.
|
||||
|
||||
![]()
τι μου προτεινεις δηλαδη να κανω??
για τα ξυλα τι λες?? ψαρια ουτε καν ακομα δηλαδη ε??ολα στο μικρο τα εχω!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Το πιθανοτερο ειναι να σα σου ψοφησουν κι αυτα σε αυτο το νερο.
Τα ξυλα δεν κανουν θαυματα. Πρωτα πρεπει να βρεις τι ειναι αυτο που επηρεαζει το νερο. Κατι ασβεστολιθικο εχεις βαλει στο ενυδρειο. Κανε τεστ με οξυ σε πετρες βυθο (εκτος ενυδρειου φυσικα και να ειναι στεγνα) και βαλε και καμια φωτο μηπως δουμε τιποτα υποπτο. Αλλαγες νερου στο μικρο ενυδρειο καθε μερα, να πεσουν τα νιτρικα
|
||||
|
||||
![]()
φωτο εχω ηδη ανεβασει πιο πανω σε post...
απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να ριξω τη σκληροτητα κ το ph?? |
|
||||
|
||||
![]()
Α μαλιστα.
Το ενυδρειο με τα κουφετα ![]() Εχεις βαλει κατι αλλο εκτος απο αυτα που φαινονται? Βγαλε μερικα κουφετα, στεγνωσετα καλα, χτυπατο σε μια ακρη να φανει καθαρο το εσωτερικο του και ριξε του λιγο ακουαφορτε. (προσοχη ειναι καυστικο, ακολουθησε τις οδηγιες του προιοντος) Αν αφρισουν, ειναι ασβεστολιθικα και βγαλτα. Αν δεν αφρισουν, βγαλτα και παλι ![]() Κανε το ιδιο και με λιγη αμμο και το κιουπι. Και τα ξαναλεμε για τα περαιτερω.
|
||||
|
||||
![]()
μαλισταααα.....
οκ θα το κανω κ ευτο...παντως τωρα θα παω να βαλω τα ξυλα να μουλιαζουν στο ενυδρειο τουλαχιστον!!!αφου δ εχω ψαρια...ας εχω τα ξυλα.... ![]() ευχαριστω κ παλι...κ θα ενημερωσω για οτι νεοτερο!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Τα test... καλό είναι να γίνονται με υγρά και κατά προτίμηση αξιόπιστης μάρκας (πχ. ΑΡΙ)... οι χάρτινες ταινίες ΔΕΝ έχουν αξιοπιστία.- ΥΓ. Το CI2 mg/l... ποίου στοιχείου μέτρηση είναι; |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις ενα δικιο για τα στικς αλλα ειναι οτι καλυτερο μπορω αυτη τη στιγμη...
![]() απ'οτι διαβαζω πρεπει να ειναι για το χλωριο.... ![]() μιλησα κ με ενα φιλο απο pet κ μου ειπε να το αφησω να στρωσει κ αλλο...κ με ανθρακα που μου ειπατε εδω κ να ξανακανω μετρησεις σε καμια βδομαδα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την απάντηση... για το χλώριο υπέθεσα κι εγώ.
![]() Έχεις φίλο σε pet-shop... θα έπρεπε να σε έχει βοηθήσει περισσότερο.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ερωτηση για να βγαζουμε και χρησιμα συμπερασματα (εστω κι απο ατυχη γεγονοτα):
Εκανες προσαρμογη (και τι ειδους) κατα την μεταφορα στο μεγαλο ενυδρειο των ψαριων που ψοφησαν?
|
||||
|
||||
![]()
δ ειναι ακριβως φιλος μου...απλα με εχει βοηθησει πολυ κ εμενα κ τον γαμπρο μου στο στησιμο των πρωτων μας ενυδρειων!!δ τον ενδιαφερουν οι πωλησεις στο μαγαζι κ αυτο φαινεται γιατι με εχει αποτρεψει παααρα πολλες φορες απο το να μην παρω κατι που δ χρειαζομαι!!
τεσπα... ναι φυσικα εκανα προσαρμογη κανονικα με σακουλες απο pet με νερο απο το μικρο ενυδρειο!!!την εβαλα μεσα στο μεγαλο να παιρνει τη θερμοκρασια σογα σιγα κ ανα 5 λεπτα εβαζα κ λιγο νερο απο το μεγαλο!!αυτη δ ειναι η διαδικασια?? κ μολις το εκανα αυτο για κανα 20λεπτο εβαλα με αποχη τα 4 neon!!στην αρχη πολυ δραστηρια κ λεω "θα κανουν τη ζωη τους εδω μεσα..."....σκατουλες...μετα απο μιση ωρα περιπου ειδα τα δυο νεκρα κ τα αλλα δυο να τρεμουν προς τον βυθο....μεχρι να τα πιασω ομως....πανε κ αυτα!!!αλλα 2 ancistrus που ειχα βαλει τα εσψσα κ τα εβαλα παλι στο μικρο κ τωρα χαιρουν ακρας υγειας!!! τι εκανα λαθος....εκτος απο τα προφανη που εχουμε ηδη πει??? ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κι ετσι γινεται προσαρμογη.
Δεν βλεπω να εχεις καποιο λαθος εκτος των τιμων νερου που δεν ελεγξες πριν κανεις τη μεταφορα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|