Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-06-12, 20:01
carvefish21 Ο χρήστης carvefish21 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέο Ηράκλειο - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panmaroy Εμφάνιση μηνυμάτων
1ml οχυζενε ανα λιτρο για 2 μερες χωρισ αλλαγη νερου και συσκοτίσεις... δεν χρειαζετε σκοτάδι γιατι ειναι βακτυριδιο....και για ακομα καλυτερα αποτελεσματα ριξετο πανω απο τισ προσβεβλημένες περιοχές αν εχεισ ακομα αυξησε την δωση σου εωσ οτου δεισ αποτελεσμα.αν κανεισ αλλαγη νερου 50% προσθεσαι το 50% τησ δωσεις...και οξυγονοσε το νερο σε μόνιμη βάσει...μισει το οξυγωνω...
οξυγόνο έχω μόνιμη ανατάραξη της επιφάνειας και μπουρμπουλήθρες ολη μερα εκτος απο το βραδυ που κοιμαμαι. Εβαλα και 2ο κυκλοφορητη. Τωρα εχω ξεκινησει συσκοτιση, μη το κοψω. Γιατι λες οτι δεν χρειαζεται συσκοτιση? Ολοι αυτο λενε. (εγω αρχαριος ειμαι δεν ξερω απο αυτα). Οξυζενε κανει για τα ψαρια??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-06-12, 20:42
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Προεπιλογή

Οξυζενε(ή excel) ριχνουμε σε αλγη και συγκεκριμενα bba.Εγω προσωπικα το κυανοβακτηριο το αντιμετωπισα με ερυθρομυκινη.Αλλοι ομως(ισως με μικροτερο προβλημα)το αντιμετωπισαν με συσκοτιση και αλλοι το αφησαν να κανει τον κυκλο του.Για μενα συνεχισε την συσκοτιση και οχι,τα ψαρια δεν εχουν κανενα προβλημα.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panmaroy Εμφάνιση μηνυμάτων
1ml οχυζενε ανα λιτρο για 2 μερες χωρισ αλλαγη νερου και συσκοτίσεις... δεν χρειαζετε σκοτάδι γιατι ειναι βακτυριδιο....και για ακομα καλυτερα αποτελεσματα ριξετο πανω απο τισ προσβεβλημένες περιοχές αν εχεισ ακομα αυξησε την δωση σου εωσ οτου δεισ αποτελεσμα.αν κανεισ αλλαγη νερου 50% προσθεσαι το 50% τησ δωσεις...και οξυγονοσε το νερο σε μόνιμη βάσει...μισει το οξυγωνω...

Αντιμετωπισες το κυανοβακτηριο με οξυζενε;Ηταν σιγουρα κυανοβακτηριο;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 04-06-12 στις 20:42 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 00:22
Το avatar του χρήστη panmaroy
panmaroy Ο χρήστης panmaroy δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΑΒΑΛΑ
Προεπιλογή

Γιατι το ειχα πριν 5 μερεσ κ το εκανα αυτο κ ξεμπερδεψα...εξαλου θα ακουσεισ πολλες βλακιες......κ εδω που συνεχως ανακυκλώνονται... αν ομως κανεις μια αναζητηση στο google θα δεισ....ΤΟ ΚΥΑΝΟΒΑΚΤΥΡΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΓΗ.........ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.....κ ετσι δεν χρειαζεται συσκότιση.Ψαξε κ σε αγγλικα φορουμ κ θα καταλαβεις...και εξαλλου γινετε και με ερυθρομικηνη που ειναι κ ποιο ακριβή αλλα βλαπτει και το βιολογικο συστημα κ τα ψαρια.... αλλο exel και αλλο οξυζενε καμια σχεση το ενα με το αλλο.....το οξυζενε ειναι Ν2Ο2 η αλλιως υπεροξείδιο του υδρογόνου το exelειναι "υγρο"co2
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 00:38
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Πιστεύεις ότι ο τρόπος που μιλάς αρμόζει στο χώρο που σε φιλοξενεί; Και σε ποιες βλακείες ακριβώς αναφέρεσαι και από ποιους; Περιμένω να ανασκευάσεις σε παρακαλώ.
Παλιά 05-06-12, 00:57
Member

Προεπιλογή

Να ανασκευασω τι? οτι το οξυζενε ειναι Co2? η οτι το κυανοβακτηριο ειναι αλγη?και φευγει με το σκοτάδι? τα βλεπουν ολοι κ κανενασ δεν μιλα δεν νωμιζω οτι ετσι βοηθαμε ο ενας τον αλλο το μονο που κανουμε ειναι να χανουμε τον χρονο μας.κ οταν αναφερομουν σε βλακιες αναφερομουν στα παρα πανω και οχι πρωσωπικα σε κανενα κ ειδικα στο φορουμ αυτο το οποιο το εκτιμω πολυ....Αν εσυ πιστευεισ οτι δεν ειναι και ειναι σωστα αυτα τα πραγματα τοτε λοιπαμε....Ουτε το έμπειρο κανω ουτε τιποτα...αλλα μερικα πραγματα πρεπει να γίνονται κ να διορθώνονται κ κυρίως απο τους ποιο έμπυρους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 01:11
Senior Member

Προεπιλογή

Μάλιστα, πάμε να δούμε ποιος γράφει ανακρίβειες, εγώ δε θα χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς σου γιατί μπορώ να κρατάω την ψυχραιμία μου, ακόμα.

Ο Γιάννης δεν έγραψε ότι το Excel είναι οξυζενέ. Έγραψε ότι για την καταπολέμηση της bba χρησιμοποιούμε είτε οξυζενέ είτε Excel.

Το κυανοβακτήριο είναι, όπως δηλώνει και το όνομά του, βακτήριο, κάτι το οποίο δηλώνεται ξεκάθαρα και στο υπόμνημα περί αλγών. Επίσης, είναι φωτοσυνθετικό. Αν δε σου φτάνει η wikipedia υπάρχουν και βιβλία που το αναλύουν. Και ναι το πρώτο που δοκιμάζεις είναι η συσκότιση.

Και τέλος το οξυζενέ είναι H2O2 και όχι Ν2Ο2, έτσι για λόγους πληρότητας.

Όπως καταλαβαίνεις άλλος έγραφε ανακρίβειες, αλλά κανείς δεν του επιτέθηκε με τέτοιο τρόπο. Εάν κάποιος διαφωνεί μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του κομψά και με επιχειρήματα.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα δεν είναι η διαφωνία αλλά ο τρόπος που μίλησες. Και αφού κατά δήλωσή σου εκτιμάς πολύ αυτό το χώρο το αίτημά μου παραμένει.
Παλιά 05-06-12, 01:22
Member

Προεπιλογή

Για το Ν αντι του Η εχεισ δικιο αλλα το εγραψα τι ειναι ακριβως διπλα(αν δεν το ειδεσ)....η παρενθεσεις στο σχολειω μαθαμε οτι αναφερονται η στην προηγουμενη λεξη η φραση η στην επομενη κ μπενουν για να βοηθισουν στην επεξηγηση η να επαναδιατηπωσουν την λεξη που γράφτηκε πριν η μετα κ οχι για να προσθεσουν κατι ακομα .Κ στην τελικη ψαξε κ λιγο στο εξωτερικό το οτι εχουμε 77 μηνύματα δεν σημαίνει οτι λεμε συνεχως ασχετα πραγματα.....κ χαλαρωσε λιγο εδω ειμαστε για να βοηθισουμε ο ενασ τον αλλο κ οχι για να πεξουμε "ξυλο",οταν εχει φωσ φωτοσυνθετει για να τραφη οταν δεν εχει δεν συμαινει οτι πεθαινει........ειναι βακτηριο κ αδρανοποιητε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 01:34
Senior Member

Προεπιλογή

Επίσης οι παρενθέσεις χρησιμοποιούνται και για συμπληρωματικές πληροφορίες και το τι έμαθε ο καθένας στο σχολείο άσ' το καλύτερα. Επίσης, εκεί στο εξωτερικό θα μπορούσες να την είχες διαβάσει κι εσύ αυτή την πληροφορία και να μην παρεξηγήσεις τα γραφόμενα κάποιου άλλου, πόσω μάλλον να επιτεθείς με αυτό τον τρόπο.

Το πόσα μηνύματα έχει ο οποιοσδήποτε δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που πρέπει να φέρεται. Και καλό είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, κάτι που όπως βλέπω δεν έχεις διάθεση να κάνεις.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές