|
|
|||
|
|||
![]()
αυτό ισχύει με κανονικό ταισμα καθημερινά ;
Εγω το παραεκανα με το τάισμα του ενυδρείου με flakes, ισως γιαυτό και να είχα ψηλές τιμές ΝΗ3/4 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και με καθημερινο (και ετσι πρεπει αφου τα βακτηρια θελουν καθημερινα "τροφη") ταισμα σε σωστες ποσοτητες δεν πρεπει να εμφανιζεται αμμωνια. Αυτο ειναι ο σκοπος αλλωστε, να μπορουμε να ταιζουμε καθημερινα και οταν στρωσει. Αν σου επεσε παραπανω τροφη δικαιολογειται η εμφανιση αμμωνιας, αλλα δεν ειναι και το σωστο αφου ακομα και οταν στρωσει δεν ειναι σωστο να παραταιζουμε (ή μαλλον να το πω πιο σωστα να αλλαζουμε αποτομα την ποσοτητα ταισματος). Η "φιλοσοφια" ειναι απλη. Οσους ρυπους εχουμε, τοσα βακτηρια υπαρχουν για να τους δεσμευουν (με την προυποθεση οτι υπαρχει ο χωρος φιλοξενιας τους, δλδ διαθεσιμη ποσοτητα βιολογικων υλικων στο φιλτρο για εποικηση των βακτηριων και σωστες συνθηκες, πεχα, θερμοκρασια, οξυγονωση κλπ) Οταν μειωνουμε τους ρυπους (την τροφη τους δλδ), μειωνεται σταδιακα και ο πλυθησμος τους. Οταν αυξανουμε τους ρυπους αυξανεται σταδιακα και ο πληθυσμος τους. Αν γινει αποτομα αυτη η αλλαγη στην αυξηση της ποσοτητας ρυπων δεν προλαβαινει να αναπτυχθει ο αναλογος πληθυσμος νιτροποιητικων βακτηριων για να τους δεσμευσει, τα οποια αυτοτροφα νιτροποιητικα βακτηρια αργουν πολυ στην αναπτυξη τους σε σχεση με αλλα βακτηρια που αναπαραγωνται καθε 20 λεπτα. Ο διπλασιασμος του πληθυσμου των nitrosomonas πχ, χρειαζεται 15-24 ωρες για να διπλασιαστει σε ρεαλιστικες συνθηκες. Η παροχη ρυπων πρεπει να γινεται συνεχως με μεγιστο οριο διαλειματος ας πουμε τις 24 ωρες, μετα αρχιζει η διακριτή πτωση του πληθυσμου τους.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν ταιζω κιολας. Αλλα αμμωνια εχω. Αφου εχω αμμωνια δεν θα ειναι ενταξει τα βακτηρια απο θεμα τροφης? Οτι εχουν δηλαδη να τραφουν και να πολλαπλασιαστουν? Θα δουμε. Θα ξανακανω μετρησεις αργοτερα να δουμε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το προβλημα ειναι οτι χωρις να ταιζεις υπαρχουν ρυποι. Οταν θα μπουν λοιπον ψαρια και ταιζεις θα υπαρχουν οι ρυποι απο το ταισμα αλλα και απο μια ανωφελη και ανεξηγητη πηγη ρυπων (αυτη που εχεις τωρα). Τι θα γινεται λοιπον? Και δεν ειναι να πεις οτι εχω φουλ βιολογια και την μηδενιζω ευκολα. Η αμμωνια αυτη θα μετατρεπεται σε νιτρωδη και στη συνεχεια σε νιτρικα, απο τα οποια θα εισαι φουλ αφου απονιτροποιηση στο ενυδρειο δεν γινεται ευκολα με φυσικο τροπο (οπως αντιθετα η νιτροποιηση) και σε ικανοποιητικο βαθμο. Πρεπει να βρεις την αιτια των "ανεξηγητων" ρυπων και να την εξαλειψεις.
|
||||
|
||||
![]()
Mηπως αυτοι οι ρυποι προερχονται απο το οτι βαζουμε συχνα χερια μεσα στο ενυδρειο? Αν βαλω κανα φυτο θα κανω τη ζωη μου πιο ευκολη?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() 2. Θα την κανεις πιο ευκολη αλλα οχι σιγουρα, αφου δεν ξερεις τι αλλο μπορει να "βγαζει" εκτος απο αμμωνια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
guppies σε 25 λιτρο, μερικες ερωτησεις. | greenjanek | Ζωοτόκα | 13 | 08-01-10 15:01 |
sos μερικες ερωτησεις | reselie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 24-12-09 09:20 |
Μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | andreas72 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 08-04-08 16:56 |
μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | chriskousis | Φωτογραφίες μελών | 3 | 27-11-07 11:04 |
μερικες ερωτησεις | Vasilis | Θαλάσσια Βιολογία | 13 | 22-07-05 14:01 |