|
|
||||
|
||||
![]()
Ερωτήσεων συνέχεια...
Διάβασα αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949 μπράβο στον συγγραφέα πολύ καλό άρθρο για μας τους newby ! Λοιπόν ερώτηση πρώτη σχετικά με αυτό: Παράθεση:
![]() Υπάρχουν φίλτρα που έχουν ενσωματωμένο το θερμαντικό σώμα (όλα σε ένα) ? Τα φώτα δεν προσφέρουν αύξηση θερμοκρασίας ? Ξέρω μπορεί και να σας τα έχω πρήξει αλλά διαβάζω διαβάζω και όλο απορίες έχω. Κοιτώ να είμαι έτοιμος πριν την μεγάλη αγορά ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το εξηγω λιγο παραπανω για τις αλλαγες... "Τα νιτρικα και φωσφορικα αλατα αυξανουν τη συγκεντρωση τους συνεχως και μπορει να φτασουν σε επικινδυνα για τα ψαρια επιπεδα. Ακομη κι αν εχουμε αρκετα φυτα στο ενυδρειο μας (τα οποια καταναλωνουν-"τρωνε" τα νιτρικα-φωσφορικα) και αυτο δε συμβει, πολλα στοιχεια που περιεχει το νερο εξαντλουνται και πρεπει να τα αναπληρωσουμε....γιαυτους τους λογους επιβαλλεται να κανουμε αλλαγες νερου." υπογραμμισα τα σημεια-κλειδια που απαντουν στην ερωτηση σου. ![]() Παράθεση:
τα φωτα φυσικα και συμβαλλουν στην αυξηση της θερμοκρασιας. οσο για τις αλλαγες...πολλοι τροποι. με κουβα...με αλφαδολαστιχο απευθειας στην αποχευτευση....κανοντας μια αναζητηση εδω θα δεις διαφορους τροπους που χρησιμοποιει ο καθενας.
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορει να παρεις αυτο, ειναι ιδανικο http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=5&mat=4300
(εχει και καλυτερο φωτισμο αν θελεις να ειναι και καλοφυτεμενο)
|
||||
|
||||
![]()
Για τις αλλαγές βρήκα αυτό :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893 Βολεύει ή θα χρειαστώ τον Λυκουρέζο για το διαζύγιο ![]() Θα χρειαστώ να έχω ένα μικρότερο ενυδρείο για να βάζω τα ψάρια μου κατά την διάρκεια της αλλαγής βάζοντας νερό από το ήδη υπάρχον μεγάλο ενυδρείο για να μην τα διαταράξω ? Κάτι άσχετο. Ποιος είναι ιδιοκτήτης αυτού του forum ? Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου. Για καλό τον θέλω lol |
|
||||
|
||||
![]()
οχι..πιο πολυ θα στρεσσαριστουν τα ψαρια απο το κυνηγητο-συλληψη με την αποχη και αλλαγη περιβαλλοντος παρα απο το να αλλαξεις ενα μερος του νερου μονο.
ασε που θα συνηθισουν αμεσως και δε θα τα ενοχλει καθολου. πολλες φορες θα πηγαινουν κατω απο τον πιδακα του φρεσκου νεορυ και θα παιζουν. ![]() ιδιοκτητης ειναι ο Tolis...ο γνωστος δικτατορας μας!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λιγη εξασκηση και μετα απο μερικες αλλαγες νερου θα ειναι "αναιμακτο" (στεγνο) παιχνιδακι.
|
||||
|
||||
![]()
οκ delta66 αυτό θα κάνω. Θα ξαναθυμηθώ και το εργαστήριο υδραυλικής στο Πολυτεχνείο !!!
![]() όλο αυτό το σύστημα με το T κλπ στήνετε μονάχα σε εξωτερικό φίλτρο ή και εσωτερικό ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο rio180 ειχα ξηλωσει το εσωτερικο (οχι οτι δεν ηταν καλο, μια χαρα ηταν, αλλα για να εχει ακομα περισσοτερο ελευθερο χωρο και γιατι δεν θελω να βλεπω μεσα φιλτρο, το εβγαλα). Ειχα βαλει εξωτερικο φιλτρο. Πριν στησω το συστημα με το Τ, για την εξαγωγη του νερου, εβαζα λαστιχο μεσα στο ενυδρειο με ενυδρειακο "υαλοβαμβακα". Για την εισαγωγη του νερου κανονικα, με αλφαδολαστιχο στο ενυδρειο (προσεχωντας να μη πεταχτει και πλυμμηρησω) και καταλληλη αντλια με ικανοτητα να ανεβαζει ψηλα το νερο απο το βαρελι
|
||||
|
||||
![]()
Ο υαλοβάμβακας που βοηθάει ?
η αντλία δουλεύει με 220 volt ? |
|
|||
|
|||
![]()
αφου μεσα στο φιλτρο σου εχεις αντλια .....την συνδεεις για λιγο στο αλφαδολαστηχο και απευθειας σου πεταει το νερο εξω ...σε λιγα λεπτα αφου οι αναλογιες των αντλιων απο οτι καταλαβα ειναι 6φορες τα λιτρα της γυαλας/ωρα περηπου...
απλωνεις το αλφαδολαστοιχο σου δενεις την ακρη στην αποχετευση να μην φυγει ενας αυτοματος συνδεσμος συνδεεις την αντλια με το αλφαδολαστοιχο ....και την βαζεις στην μπριζα |
|
||||
|
||||
![]()
ok manthos333 ευχαριστώ για την επεξήγηση... Να είστε καλά όλοι και σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Δευτέρα πάω να αγοράσω το ενυδρείο !!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Και αν θες την προσωπική μου γνώμη, αγορές ενυδρείων μόνο Σάββατο, για να έχεις λίγο χρόνο μέσα στο ΣΚ να το "επεξεργαστείς" ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε άσσοκούπα, καλώς ήρθες στο χόμπυ.
1ον) Μπόλι σε καμμία περίπτωση μη διανοηθείς να ζητήσεις από το petshop. Οι τύποι μόνο πουλάνε, δεν έχουν ιδέα από το χόμπυ ούτε αγάπη γι'αυτό. Ακόμα και τα ενυδρειομάγαζα είναι καθαρά επιχειρήσεις εμπορικές. Ποτέ μη βασιστείς σ' αυτούς για μπόλι, μπορεί να μεταφέρεις καμμιά αρρώστια. Ούτε καν για πληροφορίες μην τους ρωτάς: Ότι σου προτείνουν έχει να κάνει με το ταμείο τους (και με την άγνοιά τους) και ποτέ με το συμφέρον των ψαριών σου. 2) Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς μπόλι, στρώσιμο θα κάνεις μόνο με καθαρή αμμωνία από το φαρμακείο. ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ, αλλά καλό είναι να αποφύγεις και τη ρίψη τροφής (μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα η αποσύνθεσή της). 3) Μη φοβηθείς το φυτεμένο. Τα φυτά χαμηλών απαιτήσεων δεν θα σε προβληματίσουν για ιδιαίτερη φροντίδα, και σίγουρα βοηθάνε τα μάλα στη χημεία του νερού. Χώρια που ένας υδρόβιος κήπος στο ενυδρείο σου αποτελεί πόλο θαυμασμού για τους άλλους ανθρώπους και παράδεισο για τα ψάρια σου. Κάνε ένα καλό μποστάνι, δεν θα το μετανιώσεις! 4) Πολύ καλή λύση για αρχάριους είναι τα ζωοτόκα (γκάπυ, πλάτυ, ξιφοφόροι, κλπ, ανάλογα με τα λίτρα και τις διαστάσεις του ενυδρείου σου.). Απόφυγε τα baloon γιατί είναι τεχνητά υβρίδια και δεν πρέπει να συνεισφέρουμε στην διάδοσή τους. Τα ζωοτόκα σε ότι αφορά στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, δεν θέλουν ειδική προετοιμασία νερού (σκλήρυνση, αποσκλήρυνση, μεταβολή του pH), εκτός από την πάντα απαραίτητη αποχλωρίωση φυσικά, και το να μείνει το νερό 1-2 ώρες σε δοχείο πριν το βάλεις στο ενυδρείο (για να φύγουν τα κορεσμένα αέρια - αυτό πρέπει να γίνεται σε ΟΛΑ τα ενυδρεία). Ειδική σημείωση για τα ζωοτόκα: Θέλουν φυτεμένο ενυδρείο, καλό είναι να μην μπλέξεις διαφορετικά είδη μαζί και να βάλεις άτομα μόνο του ίδιου φύλου, για να μην έχεις μετά πρόβλημα διαχείρισης των πολλαπλασιασμών και υπερπληθυσμό. Για τα λίτρα που θες, καμια 10ριά αρσενικά γκάπυ θα είναι πολύ καλά. Αργότερα μπορείς να βάλεις και γαρίδες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατ'αυτον τον τροπο τοτε εγω θα προτεινα μονο με καθαρη αμμωνια να μη στρωσει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι!!
|
|||
|
|||
![]()
καταρχάς καλως όρισες στο χόμπι!!! Ως πολυτεχνίτης και φανταζομαι και πολυμηχανος
![]() ![]() καλή επιτυχία και υπομονη... το μυστικό είναι η γνώση... |
![]() |
Tags |
αρχαριος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αρχι-αρχάριος | Hydrus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-09-10 00:06 |
Αποριες αρχάριου. | liakosmrm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 31-01-10 23:46 |
Αρχάριος με 33 lt | tass | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 30-10-09 13:04 |