|
|
||||
|
||||
![]()
καλως τον Ασσοκουπα.
![]() οι δικες μου συμβουλες ειναι 1ον: παρε οσο πιο μεγαλο ενυδρειο σηκωνει η τσεπη σου (εφοσον δεν θα εχετε και τηλεοραση) θα σου δωσει πολλες επιλογες. μπορει τωρα να "φοβασαι" να ξεκινησεις με κατι μεγαλο...αλλα ο φοβος αυτος ειναι προσωρινος γιατι μολις πιασεις το νοημα εδω....θα σε περιοριζει πολυ ενα μικρο ενυδρειο. 2ον: μην εμπιστευεσαι τα πετ σοπ εστω και αν υπαρχουν καποια αξιολογα γιατι οι περισσοτεροι θα θελησουν να εκμετταλευτουν την προσωρινη αγνοια σου. διαβασε και ρωτησε εδω μεσα πριν κανεις καθε κινηση σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλώς σας βρήκα και εγώ ![]() σε ευχαριστώ για την συμβουλή... Τελικά αυτό από ποιότητα είναι καλό ? http://www.juwel-aquarium.de/en/rekord.htm?cat=1193 |
|
||||
|
||||
![]()
ναι η juwel ειναι πολυ δημοφιλης εταιρια αναμεσα στους ενυδρειανους.
(αλλα παρε μεγαλυτερο μοντελο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή άμα αγοράσω αυτό
http://www.juwel-aquarium.de/en/rekord.htm?cat=18 που έχει 1 x Juwel Duolux 100 black 1 x Pump Multi-Set 400 1 x Heater 200 Watt είμαι κομπλέ από εξοπλισμό ? Σετάκι για μετρήσεις ΝΟ2, NO3 πιο να πάρω.... βοηθάτε χριστιανοί..... |
|
|||
|
|||
![]()
Το μεγαλυτερο ενυδρειο "συγχωρει" ευκολοτερα τυχον λαθη που μπορουμε να κανουμε. Γι' αυτο το λογο, αν μπορεις (λογω τσεπης και χωρου) να παρεις λιγο μεγαλυτερο (η juwel εχει και μοντελα με μηκος 1,20 και ολα της τα ενυδρεια ειναι κομπλε απο εξοπλισμο) θα ηταν ακομα καλυτερα! Αν παλι περιοριζεσαι, μια χαρα ειναι το ενυδρειο του μετρου.
Ειναι κομπλε απο εξοπλισμο αλλα θα συνιστουσα και μια αγορα επιπλεον... ενα εξωτερικο φιλτρο (προτιμω τα eheim) αντι να χρησιμοποιησεις το εσωτερικο που δινει η εταιρεια. Τα εσωτερικα φιλτρα κλεβουν λιτρα απο το ενυδρειο και φαινονται (θα πρεπει να βρεις τροπο να το κρυψεις). Για μετρησεις θα χρειαστεις ΝΗ3, ΝΟ2, ΝΟ3 οπωσδηποτε για αρχη. Καλες εταιρειες ειναι η tetra και η API. ΥΓ. Καλωσορισες! |
|
||||
|
||||
![]()
Ερωτήσεων συνέχεια...
Διάβασα αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949 μπράβο στον συγγραφέα πολύ καλό άρθρο για μας τους newby ! Λοιπόν ερώτηση πρώτη σχετικά με αυτό: Παράθεση:
![]() Υπάρχουν φίλτρα που έχουν ενσωματωμένο το θερμαντικό σώμα (όλα σε ένα) ? Τα φώτα δεν προσφέρουν αύξηση θερμοκρασίας ? Ξέρω μπορεί και να σας τα έχω πρήξει αλλά διαβάζω διαβάζω και όλο απορίες έχω. Κοιτώ να είμαι έτοιμος πριν την μεγάλη αγορά ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το εξηγω λιγο παραπανω για τις αλλαγες... "Τα νιτρικα και φωσφορικα αλατα αυξανουν τη συγκεντρωση τους συνεχως και μπορει να φτασουν σε επικινδυνα για τα ψαρια επιπεδα. Ακομη κι αν εχουμε αρκετα φυτα στο ενυδρειο μας (τα οποια καταναλωνουν-"τρωνε" τα νιτρικα-φωσφορικα) και αυτο δε συμβει, πολλα στοιχεια που περιεχει το νερο εξαντλουνται και πρεπει να τα αναπληρωσουμε....γιαυτους τους λογους επιβαλλεται να κανουμε αλλαγες νερου." υπογραμμισα τα σημεια-κλειδια που απαντουν στην ερωτηση σου. ![]() Παράθεση:
τα φωτα φυσικα και συμβαλλουν στην αυξηση της θερμοκρασιας. οσο για τις αλλαγες...πολλοι τροποι. με κουβα...με αλφαδολαστιχο απευθειας στην αποχευτευση....κανοντας μια αναζητηση εδω θα δεις διαφορους τροπους που χρησιμοποιει ο καθενας.
|
|||
|
|||
![]()
καταρχάς καλως όρισες στο χόμπι!!! Ως πολυτεχνίτης και φανταζομαι και πολυμηχανος
![]() ![]() καλή επιτυχία και υπομονη... το μυστικό είναι η γνώση... |
![]() |
Tags |
αρχαριος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αρχι-αρχάριος | Hydrus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-09-10 00:06 |
Αποριες αρχάριου. | liakosmrm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 31-01-10 23:46 |
Αρχάριος με 33 lt | tass | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 30-10-09 13:04 |