|
||||
|
||||
![]()
Αρκεί να μην το χτυπάει άμμεσα το φώς του ήλιου
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ούτε λίγο?θα εχω κλειστά τα στόρια τότε.με τις ώρες διάρκειας και μεταξύ ποιον ωρών τι προτείνεται?
|
|
||||
|
||||
![]()
οι ωρες εχουν να κανουν καθαρα μ'εσενα,δηλαδη ποτε θα εισαι εσυ σπιτι να τον θαυμαζεις,οποτε τοτε συμφερει να ειναι και τα φωτα ανοιχτα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
πηρα ενα ενυδρειο 15 λιτ.και εχει μια λαμπα λαμπακι δλδ αυτα τισ νυχτός 23w σαν κερακι αναβει.ενα πεθαμενο φως και το κακο ειναι οτι ειναι πλαστικό μάπα το καπακι και αν βαλω μεγαλύτερη θα καεί όλο το πλαστικό
![]() ![]() ![]() εβαλα σε λειτουργια σημερα το φιλτρο σπογγου (χωρισ τον μονομαχο ενοοειτε)αλλα μου φαινεται πολυ μεγαλη η ροη του πολυ δυνατο ρευμα.200 λ/ω σε 15 λιτ.πωσ μπορω να "μπουκωσω" λιγο την ροη του.ξερεται κατι γιαυτο?να βαλω κατι μπροστα του ενα βραχακι π.χ.οτι ξερεται παρακλω βοηθειστε ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 17-12-06 στις 23:20 |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
οχι ειναι πολυ απλο και δυστυχώς τα λεφτα δεν εφταναν για ενα φιλτρο μικρο ρυθμιζόμενο.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως να μας έλεγες ποιο φιλτάκι είναι ίσως σκεφτούμε κάποια πατέντα!
|
||||
|
||||
![]()
barracuda 200 λεγεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
Στα περισσότερα καταστήματα το βλέπω συχνά...
http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01001300030401 Το πήρα και βρήκα την υγειά μου στο ενυδρείο του μικρού μου όσον αφορά την ροή. Αγοράζοντας εκ των υστέρων και ένα spray bar της EHEIM (και αφού πρώτα το κόντυνα μιας και δεν χώραγε στο 16λιτρο) ΄ριχνω το νερό στην επιφάνεια πιάνοντας το μήκος του ενυδρείου με εξαιρετικά χαμηλή ροή. Η ροή με τον καιρό μειώθηκε κι'άλλο σε ακόμη πιο ικανοποιητικά επίπεδα. Υπόψιν...έχει και ρυθμιστή έντασης ροής... Αν θυμάμαι καλά κοστίζει γύρω στα 11-15 ευρά μάξιμουμ!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου αν διαβασα καλα στο σιτε που μου εστειλες το φιλτρο σου ειναι 220 λ/ ω.εγω εχω 200 λ/ ω.αυτο ομωσ με το spray bar της EHEIM δνε καταλαβα τι ειναι.και που βοηθαει?
σημερα δοκιμασα και τα αποξηραμενα σκουλληκια τισ σερα και τρελαθηκε τα τρωει σαν τρελοσ.εγω μεχρι τωρα ειχα τισ τετρα το tetra prima complete food. mid-water and bottom feeding tripical fish. ειναι καλο αυτο τισ τετρα που εχω???????? γιατι σημερα ειδα και ενα αλλο τισ τετρα που εγραφε για βεττα αλλα δεν θυμαμε πωσ ακριβωσ λεγοταν μαλλον bettamin flakes.ειναι καλη αυτη η τροφη?????? |
|
||||
|
||||
![]()
της τετρα δεν την εχω δοκιμασει ποτε,αυτη ομως που συστηνω ανεπιφυλακτα ειναι η betta attison pro της ocean nutrition
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχει το μικρο φιλτρο της ELITE μεχρι 19 λιτρα που εχει χαμηλη ροη.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο μονομάχος κολυμπάει άνετα χωρίς να τον παρασύρουν τα ρεύματα που δημιουργεί το φίλτρο. Όπως έγραψα υπάρχει ρυθμιστής έντασης ροής ο οποίος στη χαμηλή σκάλα απλά σπρώχνει το νερό στην έξοδο. Αν βγάλω το φίλτρο από το νερό (π.χ όταν το καθαρίζω) και μετά το ξαναβάλω σε λειτουργία κάνει γύρω στα 2 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί συνεχή ροή στην έξοδο (πάντα με την diy κατασκευή που έχω κάνει). Φαντάσου για τι ροή μιλάω. Βέβαια έτσι έπραξα εγώ και μιλάω για την εμπειρία μου. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο.. ![]() Κρίνε και αποφάσισε... ![]() ![]() Εδώ και ένα βίντεο της ροής.... -------------------------------------------- Επίσης παραθέτω τί γράφει στη σελίδα ο κατασκευαστής στα αγγλικά και πως μεταφράζεται στο systran Αγγλικά - 220lph - 220 V - 50 Hz - One only 1/8" hose adapter - One only Venturi diffuser adapter - 200 mm 1/8" tubing with noise muffler - With 6' SPT-2 electrical cord - Packaged in clamshell blister with colorful display card ELITE Mini underwater filter is designed specifically for small aquarium up to 20 L. It's compact size makes the filter easy to conceal in any setting. The ELITE Mini comes complete with a foam filter insert, ideal for mechanical and biological filtration. The ELITE Mini underwater filter features a venturi with valve, when added aeration is desired. As well the filter is equipped with an adjustable output diverter and flow control these two functions gives you the flexibility of diverting the water flow into various locations and at the same time regulate the output volume. Ελλήνικά (απο systran) - 220lph - 220 Β - 50 Hz - Ένας μόνο 1/8 " προσαρμοστής μανικών - Ένας μόνο Venturi προσαρμοστής διασκορπιστών - σωλήνωση 200 χιλ. 1/8 " με το κασκόλ θορύβου - Με το ηλεκτρικό σκοινί 6 " spt-2 - Συσκευασμένος στη φουσκάλα clamshell με τη ζωηρόχρωμη κάρτα επίδειξης Το μίνι υποβρύχιο φίλτρο ΕΛΙΤ σχεδιάζεται συγκεκριμένα για το μικρό ενυδρείο μέχρι 20 Λ. Είναι συμπαγές μέγεθος καθιστά το φίλτρο εύκολο να κρύψει σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Η ΕΛΙΤ μίνι έρχεται πλήρης με ένα ένθετο φίλτρων αφρού, ιδανικό για τη μηχανική και βιολογική διήθηση. Το μίνι υποβρύχιο φίλτρο ΕΛΙΤ χαρακτηρίζει venturi με τη βαλβίδα, όταν επιδιώκεται ο προστιθέμενος αερισμός. Επίσης το φίλτρο είναι εξοπλισμένο με έναν διευθετήσιμο παραγωγής diverter και ροής έλεγχο που αυτές οι δύο λειτουργίες σας δίνουν την ευελιξία της παρέκκλισης της ροής του νερού στις διάφορες θέσεις και ρυθμίζουν συγχρόνως τον όγκο παραγωγής. Sorry για το μακροσκελές μήνυμα!!! ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsikis : 19-12-06 στις 15:57 |
|
||||
|
||||
![]()
καλα επαθα πλακα.πληρησ ενημερωση
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι,ειναι ο φιλος tsikis ,μεγας βοηθος.!!!!για αυτο και ειναι καλος φιλος και αξιαγαπητος....(προσπαθω να σε γλυψω για το τελειο μπαννερ που μου εφτιαξες...μπαγασα..!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τωρα αν πω οτι θελω και εγω ενα τετοιο μπαννερ τι γλύψιμο πρεπει να κανω?
![]() ![]() ![]() ![]() και οι συμβουλές του, οι απαντήσεις του γενικά ειναι πιο φιλικές και πιο κατανοητές απο μερικα αλλα μελη και αυτο το τελευταιο δεν ειναι χαβαλε. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χεχε..σε καλο δρομο εισαι,αλλα μην το παρακανεις.....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να δώσω να καταλάβει ο οποιοσδήποτε που θα διαβάσει αυτό το άρθρο το τι έκανα εγώ..
Και ξαναλέω.. Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ είναι και το σωστό... Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ πρέπει να το κάνουν όλοι... Σε εμένα όμως δούλεψε οπότε........ Κρίνουμε και αποφασίζουμε... Όσον αφορά τις φώτο και το βιντεάκι απλά όφειλα να αποδείξω αυτά που γράφω... Έτσι κάνω πάντα!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχεισ απολυτο δικιο και ειναι καλο πιστευω ενασ πολυ αρχαριοσ σαν και εμενα και οπωσ πολλα παιδια ακομα εδω μεσα να παιρνουν πολλεσ ιδεεσ και να αποφασιζουν τι πραγματικα μπορουν και θελουν να κανουν καλυτερο για το ψαρακι τους.
Παράθεση:
tsikis τελικα εβαλεσ συγκατικο που ηθελες για τον μονομαχο σου?για καθαριστη αλγησ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι πολυ καλη ιδεα για να μην κανει δυνατη ροη το φιλτρο, αφου με τον τροπο αυτο το νερο βγαινει απο πιο πολλες μεριες με μικροτερη δυναμη.
Μια χαρα λυση!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον εκανα πατεντα και χαμηλωσα την ροη του φιλτρου κατα πολυ.εβαλα λαστιχο στην εξοδο του φιλτρου και ανοιξα 2 τρυπεσ για να βγαινει το νερο αλλα μηπωσ αυτο προκαλέσει προβλημα στο φιλτρο?????μην κανει κανενα μπαμ καμια μερα??????????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() θα βαλω φωτο αν μπορεσω. |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον να και οι φωτο.ελπιζω να φαινεται το τι εκανα.
τι λετε παιδια καλα το εκανα η λετε να δημιουργηθεί πρόβλημα τωρα που το φίλτρο δεν τραβάει το ιδιο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη georgetax : 27-12-06 στις 19:54 |
|
||||
|
||||
![]()
Ανοιξε άλλη μια τρύπα για να μειωθει κι'άλλο η ροή...
Αν δεν έχει έξοδο διαφυγης το νερό (επειδή σωστά τάπωσες στο τέλος) η πίεση (ροή )μεγαλώνει (μόνο 2 τρύπες).. Δεν έχει σχέση το τί τραβάει το φίλτρο με αυτό που έκανες... Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ένταση της ροής στην έξοδο.... Το φίλτρο θα τραβάει όσο του πεις..... |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο φαίνεται, άνοιξε καμιά τρυπούλα ακόμα όπως λέει ο tsikis και θα είσαι οκ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΤΟ εκανα και τελικα πετυχε σε εμενα.ελπιζω τωρα να τελειωσω με το στρωσιμο και να βαλω μεσα τον μονομαχο μου.και ευχομαι οταν τον βαλω να κανει μεγαλύτερες φωλιες απο οτι του tsikis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() α)Υπάρχει περίπτωση ένας μονομάχος να είναι υγιέστατος αλλά να μην κάνει φωλια? β)υπάρχει περίοδος γονιμότητας - αναπαραγωγής η είναι συνεχεία σε φάση ζευγαρώματος? |
|
||||
|
||||
![]()
συνηθως κανουν φωλια,βεβαια μπορει να μεσολαβησει καποιο διαστημα αφου του χαλασει η φωλια λογω αλλαγης νερου μεχρι να ξανακανει.καποιες φορες επισης οταν δε βλεπουν καθολου αλλον αρσενικο η καθρεφτακι,σταματανε να φτιαχνουν φωλια λογω ανιας.
περιοδος αναπαραγωγης βασικα δεν υπαρχει.παντα ζευγαρωνουν ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οι τρυπούλες που έκανες προς τα που κοιτάνε? Προς τα κάτω κ λίγο εμπρός θα πρότεινα
|
||||
|
||||
![]()
οι τρυπουλες κοιτανε προσ την επιφανεια για να αναταραζουν και πολυ λιγο το νερο.να τισ χαμηλωσω λιγο λετε?προς τα κατω?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΒΕΤΤΑ!!!! | Maverick | Bettas | 13 | 14-01-05 00:19 |
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΒΕΤΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.... | Markos | Bettas | 2 | 03-11-04 22:04 |
ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΒΕΤΤΑ 2 | ASCCO1 | Αναπαραγωγή | 0 | 15-10-03 21:28 |
Επιτέλους | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 04-09-03 15:45 |
ΑΝΟΡΕΞΙΕΣ ΒΕΤΤΑ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:38 |