|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπως είχα πει, προχώρησα με την εγκατάσταση 3 ανεμιστήρων με διάμετρο 9.2cm. Έχω κάτι αποριούλες, αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.
O κατασκευαστής δίνει αυτές τις προδιαγραφές, από τις οποίες καταλαβαίνω ότι η κατανάλωση είναι 0.14Α. Έλα όμως που ο ανεμιστήρας γράφει επάνω 0.32Α. Το θέμα είναι ότι εγώ βασίστηκα στο 0.14 και θεωρούσα ότι με το μετασχηματιστή που έχω, θα είμαι οκ. Τώρα είμαι οριακά νομίζω και μάλλον θα χρειαστώ μεγαλύτερο. Επειδή όμως στα ηλεκτρολογικά δεν έχω και καμιά διατριβή, αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει όσα αναφέρω, θα με βοηθούσε πολύ. Όσον αφορά την απόδοση των ανεμιστήρων, σήμερα δούλεψαν και από τους 26.4 πήγε στους 26 σε 15-20 λεπτά. Καλά δεν είναι? Γενικά είμαι οκ μ' αυτή τη θερμοκρασία στο χρυσοψαράδικο για αυτή την εποχή ή να κατεβάσω λίγο ακόμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη θες πιο δυνατό τροφοδοτικό, αυτό δεν θα αντέξει, είναι οριακό.
Τώρα αν σου πω πόσο έχω τα χρυσόψαρα θα τρομάξεις, τώρα τα έχω στους 22 και ποτέ η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 25, θα πρέπει να τη κατεβάσεις
|
|||
|
|||
![]()
25 ε? Μάλιστα, νόμιζα ότι μέχρι 27 ήμασταν οκ. Ντάξει, θ αρχίσω να κατεβάζω από το πρωί, σε συνδυασμό και με μεγαλύτερο τροφοδοτικό...
|
|
||||
|
||||
![]()
25 τον Αυγουστο ε , τώρα και πιο χαμηλά αν μπορείς
|
|||
|
|||
![]()
Θα αλλάξω τροφοδοτικό πρώτα να μην το ζορίσω πολύ και θα κατεβάσω κ άλλο μετά. Ευχαριστώ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σας θα ήθελα να μάθω
1) γιατί στο ενυδρείο όσο πιο αθόρυβος ειναι ο ανεμιστήρας τόσο πιο άχρηστος είναι? και 2) αν μπορώ να βάλω 2χ 60 στο ταπεινό μου 60 άρι, ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1) Επειδή για να είναι αθόρυβοι συνήθως δουλεύουν σε χαμηλές στροφές και άρα έχουν μικρότερη ροή αέρα. Αν βρεις κάποιο μοντέλο με χαμηλά db (θόρυβο) και μεγάλο cfm (ροή αέρα) που δεν είναι πανάκριβο, να το προτιμήσεις.
2) Θα σου έλεγα να πας σε 80άρια (60αρια δεν ξερω αν υπάρχουν καν και σίγουρα θα κάνουν πολύ θόρυβο). Ή ακόμα καλύτερα σε 1 120άρι αν υπάρχει χώρος στο καπάκι (από άποψη θορύβου/ροής είναι καλύτερο από τα 2 80άρια). Εγώ στο ρίο 240 αντικατέστησα 4 80άρια με 2 120άρια και κάνουν καλύτερη δουλειά με ελάχιστο θόρυβο (σχεδόν δεν τα καταλαβαίνεις οτι ξεκινάνε). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 66 (0 μέλη και 66 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη ενυδρειου | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 27-05-11 15:33 |
Κατευθυντηριες οδηγιες για το στησιμο ενυδρειου | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 05-02-09 15:14 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 92 | 09-01-09 20:21 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |