|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
25 τον Αυγουστο ε , τώρα και πιο χαμηλά αν μπορείς
|
|||
|
|||
![]()
Θα αλλάξω τροφοδοτικό πρώτα να μην το ζορίσω πολύ και θα κατεβάσω κ άλλο μετά. Ευχαριστώ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σας θα ήθελα να μάθω
1) γιατί στο ενυδρείο όσο πιο αθόρυβος ειναι ο ανεμιστήρας τόσο πιο άχρηστος είναι? και 2) αν μπορώ να βάλω 2χ 60 στο ταπεινό μου 60 άρι, ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1) Επειδή για να είναι αθόρυβοι συνήθως δουλεύουν σε χαμηλές στροφές και άρα έχουν μικρότερη ροή αέρα. Αν βρεις κάποιο μοντέλο με χαμηλά db (θόρυβο) και μεγάλο cfm (ροή αέρα) που δεν είναι πανάκριβο, να το προτιμήσεις.
2) Θα σου έλεγα να πας σε 80άρια (60αρια δεν ξερω αν υπάρχουν καν και σίγουρα θα κάνουν πολύ θόρυβο). Ή ακόμα καλύτερα σε 1 120άρι αν υπάρχει χώρος στο καπάκι (από άποψη θορύβου/ροής είναι καλύτερο από τα 2 80άρια). Εγώ στο ρίο 240 αντικατέστησα 4 80άρια με 2 120άρια και κάνουν καλύτερη δουλειά με ελάχιστο θόρυβο (σχεδόν δεν τα καταλαβαίνεις οτι ξεκινάνε). |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολύ. Αν μπορω να μαθω ακόμα,
1 χ 92 χιλ για ενα 60λτ αρκεί? συγνωμη που θα σε κουρασω λιγο. ή ενα επι 80 χιλ αρκει για τα 60λτ? θα υπαρχει προβλημα αν ο elitech 220v δουλευει με μονο 1 επι 80, ή 1 επί 92? .... ευχαριστω Χαρης υγ: υποψη οτι στα 60λτ ενυδρειο, εχω περιπου 55λτ νερο, χοντρικά. και 5 πόντους ως το καπάκι (προ εξατμισης) ειδα βεβαια το ποστ να τον βαλω πάνω από το καπακι, οπότε θεωρούμε οτι τα 5 δεν μειώνονται. υγ2: cfm περιπου 33,15 και db περίπου 18 θεωρούντε καλά, μην κάνει θόρυβο εκνευριστικό ή να μην με ξυπνά τη νύχτα? |
|
||||
|
||||
![]()
τι θερμοκρασίες πιάνεις στο χώρο και πόσο θελεις να κρατήσεις το ενυδρείο; 1χ92 ίσως ειναι αρκετό, το 1χ80 μου φαίνεται λίγο... τα 18db ειναι αρκετά αθόρυβα, τα 33 cfm ειναι καλή ροή για 80άρι. Τη νύχτα δύσκολο να δουλεύουν, συνήθως δουλεύουν τη μέρα που ειναι και τα φώτα ανοιχτά.
|
|
|||
|
|||
![]()
έχω το ανοιχτό καπάκι, ώστε η λάμπα να μην το ζεσταίνει πολύ τώρα.
Οι θερμοκρασίες που πιάνω στο χώρο μου είναι 19βαθ. τα 2 τελευταία χρόνια ως 32 είδα με τον καύσωνα πρόσφατα. Προς το 92 κλείνω, για το οποίο είδα τα 18 db, ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ο ανεμιστήρας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να περιοριστεί η εξάτμιση τον Αυγουστο. Τα ψάρια σύντομα θα φιλοξενηθούν σε χώρο με καλύτερες θερμοκρασίες για να ζουν.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 88 (0 μέλη και 88 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη ενυδρειου | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 27-05-11 15:33 |
Κατευθυντηριες οδηγιες για το στησιμο ενυδρειου | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 05-02-09 15:14 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 92 | 09-01-09 20:21 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |