|
|||
|
|||
![]()
Γειά σας,
Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις διότι πάνε πολλά χρόνια απο τότε που είχα τελευταία φορά ενυδρείο και τα έχω ψιλό-ξεχάσει: Έφτιαξα ενυδρείο 54 lt και εκανα τα εξης: 1. Αποστείρωση: Θαλασσινό χαλίκι (χλωρινομα και βράσιμο), άμμο από pet shop (ξέπλυμα), πλαστικά φυτά (ξέπλυμα), 1 μεγάλη μαύρη ηφαιστειακή πέτρα απο pet shop (ξέπλυμα και βράσιμο) και μια μικρότερη (ξέπλυμα) 2. Περιβάλλον Έβαλα αντιχλώριο και βακτήρια σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπαλλήλου απο το pet shop και το άφησα 6 μέρες να επιδράσει. 3. Ρύθμισα την θερμοκρασία στον θερμοστάτη στους 26-28C και οξυγονώνω τι νερό από τον βυθό (με σωληνάκια) ενώ το φίλτρο μου βγάζει μόνο νερό (όχι αέρα) 4. Όπως είπα και πιο πάνω μετά από 6 μέρες αγόρασα 5 Guppy, 1 γατόψαρο, και 1 πλακόστομο. Τα άφησα 20 λεπτά μέσα με τα σακουλάκια και μετά τα έβαλα όλα μαζί. Ερώτηση 1: Όλα τα ψάρια μόλις τα έβαλα μέσα ήταν ζωηρά εκτός από τον πλακόστομο αλλά πιστεύω οτι είναι του χαρακτήρα του να μην πολύ-κουνιέται ε? Ερώτηση 2: Ο θερμοστάτης που συνόδευε το ενυδρείο (το αγόρασα από γνωστό Super Market) δεν έχει κάποια ενδεικτική λυχνία και δεν ξέρω αν δουλεύει. Πώς μπορώ να τσεκάρω αν λειτουργεί μιας και τώρα είναι καλοκαίρι και η θερμοκρασία είναι ούτως ή άλλως υψηλή. Ερώτηση 3: Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρήσω την ποιότητα του νερού; Διότι δεν έχω ξαναβάλει θαλασσινά βότσαλα και ανησυχώ... Ερώτηση 4: Ο πλακόστομος και το γατόψαρο θα τρώνε τα μικρά Guppy που θα γεννιούνται? Υπάρχουν πολλές κρυψώνες ανάμεσα στα φυτά και ανάμεσα στα βότσαλα. Ερώτηση 5: Αγόρασα τροφή (φιλαράκια και ταμπλέτες). Πως και κάθε πότε πρέπει να τα ταΐζω? Σε τι ποσότητες? Το γατόψαρο τρώει την ταμπλέτα η το φιλαράκι? Ευχαριστώ |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θα ήθελα την γνώμη σας! | andreascrete | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 08-01-11 14:29 |
Μερικές απορίες | Nikos3 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 26-02-10 12:26 |
Θα ήθελα βοϊθεια με τιν κατασκευη για καπακι | Swtirakis95 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 05-09-09 13:42 |
ετοιμάζεται ενυδρείο μονομάχου, θα ήθελα συμβουλές για την ανούμπια. | Stathis.k | Bettas | 5 | 13-03-09 14:12 |
Αρχάριος..μερικές συμβουλές αν έχετε την καλοσύνη! | Controller^ | Malawi | 17 | 09-04-06 10:30 |