|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεται σκούπα βυθού στα χρυσόψαρα, επειδή συνέχεια σκάβουν δεν μένει σκουπιδάκι κάτω.
Εκτός και αν έχεις χοντρό χαλίκι και δεν μπορούν να σκάψουν, τότε είναι προτιμότερο να αλλάξεις βυθό και να βάλεις άμμο
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, χαλίκι έχω, αλλά δεν υπάρχουν εμφανείς βρωμιές. Μόνο αν το ανακατέψω αναδύεται βρωμιά. Και δεν ξέρω αν αυτό πειράζει ή όχι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσεκτικά.. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα να το αλλάξεις κάποια στιγμή ,
βάλε ψιλό χαλίκι ή χοντρή άμμο, όχι πούδρα δηλαδή, στο μέγεθος που έχει η άμμο θαλάσσης. Δεν θα βάλεις όμως άμμο θαλάσσης, καλύτερα να βρεις χαλαζιακή άμμο ή μαύρη από βαλσάτη. Με αυτό το βυθό ίσως να χρειάζεται να κάνεις και σκούπα. Για τη καλή ποιότητα του νερού όμως , είναι σημαντικές και οι αλλαγές . Τι αλλαγές κάνεις και κάθε πότε ; Πες μας και τι μετρήσεις έχεις
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωπα, κάτι δεν μου λες σωστά,
νιτρικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις 0, και ειδικά αφού κάνεις αλλαγές 1 φορά το μήνα, αλλαγές κάθε εβδομάδα τουλάχιστον το 30%, μετρήσεις , αμμωνία και νιτρώδη μηδέν (0), νιτρικά κάτω από 20 πριν την αλλαγή, ιδανικά κάτω από 15, αν οι τιμές είναι μεγαλύτερες τότε θα πρέπει να κάνεις πιο μεγάλες αλλαγές ή πιο τακτικές ή και τα δύο Νιτρικά 0 έχει μόνο το νερό της βρύσης και αυτό αν το νερό της περιοχής είναι καλό. και τα στικάκια δυστυχώς δεν είναι αξιόπιστα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτή τη στιγμή τί έχει μέσα το ενυδρείο; από ψάρια,ασπόνδυλα κλπ..;
πόσα λίτρα είναι και με τί φίλτρο;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν μπορεί να έχεις νιτρικά 0 ποια μαρκα υγρα τεστ πηρες ;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκούπα βυθού ή όχι? | kosmas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 03-01-16 18:53 |
Σκούπα βυθού | chrisvari | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 11-02-14 18:31 |
Σκούπα βυθού | ivdimentia | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 12-10-09 00:24 |
σκούπα βυθού | valantis | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-04-09 13:10 |
Σκούπα Βυθού | sotalx | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 02-05-05 01:07 |