Σκούπα βυθού
Είχα ρωτήσει παλιότερα για τη σκούπα και μου είπαν ότι σε ενυδρείο με χρυσόψαρα δεν χρειάζεται. Όμως επειδή έχασα 2 χρυσόψαρα από swim bladder Και διάβασα ότι εκτός άλλων μπορεί να οφείλεται σε κακή ποιότητα νερού και βακτήρια, αναρωτιέμαι αν τελικά την χρειάζομαι. Αν κάνω ότι ανακατεύω λιγάκι τα πετραδάκια του βυθού θολώνει κατευθείαν το νερό από βρωμιά. Τι λέτε;
Ευχαριστώ |
Καλημέρα :)
Εγώ καθαρίζω το βυθό με το λάστιχο όταν κάνω αλλαγή νερού δύο φορές την εβδομάδα Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Δεν χρειάζεται σκούπα βυθού στα χρυσόψαρα, επειδή συνέχεια σκάβουν δεν μένει σκουπιδάκι κάτω.
Εκτός και αν έχεις χοντρό χαλίκι και δεν μπορούν να σκάψουν, τότε είναι προτιμότερο να αλλάξεις βυθό και να βάλεις άμμο |
Ναι, χαλίκι έχω, αλλά δεν υπάρχουν εμφανείς βρωμιές. Μόνο αν το ανακατέψω αναδύεται βρωμιά. Και δεν ξέρω αν αυτό πειράζει ή όχι.
|
Παράθεση:
Προσεκτικά.. |
Θα σου πρότεινα να το αλλάξεις κάποια στιγμή ,
βάλε ψιλό χαλίκι ή χοντρή άμμο, όχι πούδρα δηλαδή, στο μέγεθος που έχει η άμμο θαλάσσης. Δεν θα βάλεις όμως άμμο θαλάσσης, καλύτερα να βρεις χαλαζιακή άμμο ή μαύρη από βαλσάτη. Με αυτό το βυθό ίσως να χρειάζεται να κάνεις και σκούπα. Για τη καλή ποιότητα του νερού όμως , είναι σημαντικές και οι αλλαγές . Τι αλλαγές κάνεις και κάθε πότε ; Πες μας και τι μετρήσεις έχεις |
Παράθεση:
|
Ωπα, κάτι δεν μου λες σωστά,
νιτρικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις 0, και ειδικά αφού κάνεις αλλαγές 1 φορά το μήνα, αλλαγές κάθε εβδομάδα τουλάχιστον το 30%, μετρήσεις , αμμωνία και νιτρώδη μηδέν (0), νιτρικά κάτω από 20 πριν την αλλαγή, ιδανικά κάτω από 15, αν οι τιμές είναι μεγαλύτερες τότε θα πρέπει να κάνεις πιο μεγάλες αλλαγές ή πιο τακτικές ή και τα δύο Νιτρικά 0 έχει μόνο το νερό της βρύσης και αυτό αν το νερό της περιοχής είναι καλό. και τα στικάκια δυστυχώς δεν είναι αξιόπιστα |
Παράθεση:
|
Αυτή τη στιγμή τί έχει μέσα το ενυδρείο; από ψάρια,ασπόνδυλα κλπ..;
πόσα λίτρα είναι και με τί φίλτρο; |
Παράθεση:
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά σας! |
Παράθεση:
δεν μπορεί να έχεις νιτρικά 0 ποια μαρκα υγρα τεστ πηρες ; |
Παράθεση:
|
Δες αυτό το βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=LdtQg8D5EDE
και κανε τεστ τωρα να μας πεις |
Παράθεση:
Αν θέλω να είμαι σίγουρη ότι το νερό μου είναι κατάλληλο για τα ψάρια, πρέπει να κάνω κι άλλες μετρήσεις εκτός των νιτρικών; Ευχαριστώ! |
|
Για να μην έχεις νιτρικά υπάρχουν οι 2 παρακάτω περιπτώσεις
1) Το ενυδρείο σου δεν έχει στρώσει και το πιθανότερο είναι να έχεις αμμωνία ή νιτρώδη. Για αυτό είναι απαραίτητη η μέτρηση αμμωνίας (ΝΗ3/ΝΗ4) και νιτρωδών (ΝΟ2). 2) Το ενυδρείο σου να έχει στρώσει σιωπηλά , και τα νιτρικά να είναι πολύ λίγα και να έχει δημιουργηθεί κάποια διαδικασία που τα καταναλώνει. Αυτό γίνεται με το αν έχει δημιουργηθεί αναέροβια βιολογία που καταναλώνει τα νιτρικά ή υπάρχουν φυτά που και αυτά καταναλώνουν τα νιτρικά ή συνδυασμός και των 2 περιπτώσεων. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί αλλά όχι απίθανο. --------- Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει η 1η περίπτωση, αλλά αυτό θα μας το επιβεβαιώσουν οι μετρήσεις αμμωνίας και νιτρωδών, αν και τα δύο έχουν μηδενικές τιμές τότε συμβαίνει η 2η περίπτωση |
Παράθεση:
|
Αν το ενυδρείο το έχεις 2 χρόνια ,
και δεν έχεις αλλάξει τίποτα στο φίλτρο, τότε θεωρητικά είναι αδύνατον να μην έχει στρώσει, και αφού μιλάμε για 2 χρόνια συνεχής λειτουργίας με ψάρια μέσα, τότε μην αγοράσεις τα άλλα τεστ. Κάνε ένα ελαφρύ πλύσιμο με νερό ενυδρείου τα υλικά του φίλτρου, για να αποκλείσουμε τη περίπτωση της ανερόβιας βιολογίας. Αλλά οι αλλαγές σου θα είναι εβδομαδιαίες με 30% αλλαγή νερού, ας έχεις χαμηλά νιτρικά, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι του νερού που δεν τις μετράμε αλλά τις καλύπτουμε με τις αλλαγές, να μη σε μπερδεύω περισσότερο τώρα :) |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Τον βυθό μόνο με σκούπα βυθού και προσεκτικά, να μη σηκώνεται βρώμα.
Το φίλτρο αν μπουκώσει αρκετά , τότε μειώνεται η ροή, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αναεροβία βιολογία, έτσι με το το ξέπλυμα θα καθαρίσει και θα αυξηθεί η ροή, αν είναι πολύ βρώμικο βέβαια |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:54. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board