|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22519
1) Ασθένεια νηκτικής κήστης (swimbladder) Συμπτώματα: το ψαράκι μας δείχνει σα να χάνει την ισορροπία του, κολυμπά στο πλάι ή και ανάποδα και είτε παραμένει στον πάτο του ενυδρείου γυρισμένο συνήθως στο πλάι, ή επιπλέει στην επιφάνεια χωρίς έλεγχο της πλευστότητάς του. Αντιμετώπιση: Κάνουμε άμεσα αλλαγή νερού του ενυδρείου κατά 50% (χρησιμοποιώντας πάντα αντιχλώριο) και ρίχνουμε ενυδρειακό αλάτι (ή τυροκομικό) σε αναλογία 1 γραμμάριο ανά λίτρο. Το αλάτι το διαλύουμε πρώτα σε νερό από το ενυδρείο και στη συνέχεια το ρίχνουμε . Αφήνουμε το ψαράκι μια μέρα εντελώς νηστικό και την επομένη του δίνουμε ένα μπιζέλι (αρακά) τριμμένο κι αφού το έχουμε πρώτα βράσει και ξεφλουδίσει. Συνεχίζουμε τάισμα μόνο με αρακά και την επόμενη μέρα κι εφόσον δούμε βελτίωση από την Τρίτη μέρα ταίζουμε νιφάδες ΠΑΝΤΑ μουλιασμένες σε νερό του ενυδρείου για 2-3 λεπτά. Παρακολουθούμε τις παραμέτρους του νερού καθημερινά για τυχόν αύξηση αμμωνίας ή νιτρικών και σε τέτοια περίπτωση προχωρούμε και πάλι σε 50% αλλαγή νερού προσθέτοντας πάντα αντιχλώριο και την ανάλογη ποσότητα αλατιού. Εφόσον το ψαράκι συνέλθει εντελώς, μπορούμε να κάνουμε καθημερινές αλλαγές νερού της τάξης του 20% για να φύγει η αλατότητα σιγά σιγά. Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να γίνει σταδιακά και όχι απότομα. Ως προληπτικό μέτρο μουλιάζουμε πάντα την τροφή του χρυσόψαρου, είτε είναι σε νιφάδες, είτε σε μπιλάκια, σε νερό απΚΌτο ενυδρείο πριν το ταΐσουμε. Καλό είναι μια φορά τη βδομάδα να το αφήνουμε νηστικό και την επομένη να ταίζουμε με αρακά ή άλλα λαχανικά (καρότο βρασμένο, λάχανο βρασμένο). http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22519 |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι οπως τα λεει ο tyrinthos ειναι τα πραγματα δυστυχως..
Το καλο ειναι οτι αν ολα τα πραγματα ειναι καλα στο ενυδρειο θα χαρεις για πολυ καιρο τους απογονους τους.
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά πέθανε χτες το βράδυ
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
Στην παραγραφο 9 γραφει τις αναλογιες.Ακολουθησε την 0,3%.Προσοχη στις αλλαγες να το αναπληρωνεις. Αν την τροφη την εχεις καιρο ανοιχτη αλλαξε την προληπτικα. Αλλα πριν σκεψου πριν μηπως τις τελευταιες μερες εβαλες κατι καινουργιο ή ακομα και τα χερια σου που πριν ειχες πιασει κατι..
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά καλησπέρα! Δυστυχώς είχα και τρίτο κρούσμα! Πέθανε το ένα από τα δύο θηλυκά που μου είχαν μείνει. Το κακό είναι ότι έλειπα για τρεις μέρες και δεν κατάλαβα πότε εμφάνισε τα συμπτώματα. Στις 23/2 που έφυγα φαινόταν καλά, όταν γύρισα χτες ήταν όπως ακριβώς και τα άλλα δύο guppies μου πριν πεθάνουν, είχε στραβώσει το σώμα του και δεν μπορούσε να κολυμπήσει και σήμερα δυστυχώς πέθανε. Πλέον είμαι σίγουρη ότι κάτι φταίει! Αλλά τι? αν ήταν ασθένεια τα πρώτα που θα πέθαιναν δεν θα ήταν τα μικρά? Αλλά δεν γίνεται να μην είναι ασθένεια, έχω χάσει τρία ψάρια μέσα σε 1 μήνα που εμφάνισαν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα! Είχα αρχίσει να τους ρίχνω αλάτι τηρώντας τις αναλογίες που μου είπατε αλλά δεν φαίνεται να βοήθησε ιδιαίτερα! Τι άλλο μπορώ να κάνω??
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πεθαίνουν οι γαριδες (snow ball) | alex3000 | Γαρίδες | 17 | 12-05-15 15:27 |
Βοήθεια τα Guppies μου πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο | gkontos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 36 | 22-12-12 05:29 |
Τα χρυσόψαρα ασπρίζουν τελείως και μετά πεθαίνουν: βοήθεια | cristosan | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 1 | 04-07-09 22:51 |
Γιατί πεθαίνουν τα γατόψαρά μου;;; | John T | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 03-07-05 23:03 |