|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα θα πιασουν ολα οσα εχουν προαναφερθει,απλα 2 επισημάνσεις ειδικα αν εχεις πολύ κυανό θα σου ανεβασει αμμωνία κατα την διαρκεια της θεραπείας και επισης η αντλία να μπει πριν τη θεραπεία οχι μετά.
Εγω πάντως το εχω αντιμετωπισει πολλές φορες επιτυχημένα με οξυζενέ και αφαίρεση με το λάστιχο με άμεσα αποτελεσματα.
|
|||
|
|||
![]()
δεν ειναι πολυ!πανω στα κοχυλια απο τα κογχυλοψαρα μου(μπορει να ακουγεται λιγο περιεργο αλλα και τα ψαρια σαν να πιανουν λιγο πανω τους) και λιγο στην αμμο!πριν την θεραπεια θα αφαιρεσω οσο μπορω απο ολα τα κοχυλια μιας και ευκολα τα βγαζω και τα σκουπιζω απο το ενυδρειο αλλα σκοπος μου ειναι να μην ξαναεμφανιστει!δηάδη καθαρισμα και αμεση θεραπεια πριν εμφανιστει ξανα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά, από την στιγμή που δεν είναι πολύ, δεν βρίσκω το λόγο να πας και να κοψοχολιάσεις τα ψάρια σου με τη συσκότιση...
Τα κοχύλια βγαίνουν εύκολα και καθαρίζονται όσες φορές χρειαστεί. Σε ότι αφορά την άμμο μπορείς είτε να ρίξεις οξυζενέ είτε ακόμα και να την αφαιρέσεις εκεί που είναι η bba (με αναρρόφηση και εννοείται χωρίς να αναστατώσεις τον βυθό σου), να την βράσεις και να την ξαναβάλεις ή να προσθέσεις καινούργια. Για βοηθήσεις αυτό το καθάρισμα μπορεί ταυτόχρονα και για 2-3 μέρες να μειώσεις την ένταση του φωτισμού, να μειώσεις την φωτοπερίοδο ή και να μην ανάψεις καθόλου φώτα.... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Φυσικά εσύ αποφασίζεις, δικό σου είναι το ενυδρείο, δικά σου και τα ψάρια.... |
|
||||
|
||||
![]()
Charioan δεν μας βάζεις και μια φωτο?
|
|
|||
|
|||
![]()
Η μόνη θεραπεία σίγουρη είναι με ερυθρομυκινη και τις έχω δοκιμάσει όλες τις άλλες χωρίς αποτέλεσμα όπως συσκοτιση και easy Life-blue exit δεν κάνουν τπτ ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυριο θα σας βαλω και φωτο να το δειτε απο κοντα!θα δοκιμασω το blue exit και αν δεν κανει οντως δουλεια παω για ερυθρομυκινη καθαρη 5γρ. που βρηκα εδω στην θεσσαλονικη και οχι με αντιβιοτικο Klaricid που ανεφερε φιλος πιο πανω!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσωπικά την έχω βρεί μπροστά μου 5-6 φορές όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπυ. Τις δύο μόνο από αυτές δεν κατάφερα να την ξεφορτωθώ με οξυζενέ κι αυτό οφειλόταν καθαρά σε μένα γιατί έπεσε σε περιόδους που δεν είχα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ όσο και όπως έπρεπε, την άφησα, ήταν και τα ενυδρεία φουλ φυτεμένα οπότε το πράγμα έμπλεκε ακόμα περισσότερο, ξέφυγε και μετά δεν μαζευόταν... |
|
||||
|
||||
![]()
Μια φορα που ειχα σε ενυδρειο μου, παντως, με συσκοτιση και καλη κυκλοφορια νερου, την αντιμετωπισα. Δεν αφησα το κυανοβακτηριο να γεμισει το ενυδρειο πριν κανω κατι, ομως.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶λγη? Κυανοβακτήριο? | pagokoftis | Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών | 13 | 11-01-15 20:31 |
Κυανοβακτήριο? | carvefish21 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 116 | 07-10-13 00:12 |
Κυανοβακτήριο | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-05-10 18:48 |
Κυανοβακτήριο............????? | andreas72 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 21 | 23-01-09 13:14 |
Κυανοβακτήριο??? | thsamios | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 6 | 03-02-08 20:09 |