Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-04-15, 08:52
manos76 Ο χρήστης manos76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ...
Προεπιλογή

καλημέρα!
energy52 είναι χάλια το προηγούμενο μήνυμα μου..

τα γκάπι θέλουν σταθερό ΡΗ=8, αυτό είναι το ιδανικό για αυτά.. το αυτοσχέδιο co2 είναι ασταθές και προκαλεί προβλήματα στα φυτά , βοηθάει την άλγη, γενικά χωρίς καθόλου co2 είναι καλύτερα για τα γκάπι..
αυτο το σύστημα co2 που έχεις δεν το γνωρίζω..

εγώ τώρα έχω γκάπι με co2 μαγια-ζάχαρι 1-2φυσ. / δευτερ. σε 85 λίτρα με πάρα πολλά φυτά με 2χ24w φως.. το έχω όσο σταθερο μπορεί να είναι με 3 μπουκάλια 1,5λτ που αλλάζονται διαδοχικά κάθε βδομάδα.. δεν έχω πρόβλημα στα γκάπι και ΡΗ=7,5 ΚΗ=14 άλλα ξανα τονίζω οτι το ΡΗ=8 χωρίς co2 είναι καλύτερα για αυτά τα ψάρια..

απο την στιγμή που έβαλες co2 η άλγη σαν φυτό και αυτή πήρε τα πάνω της σε συνδυασμό με τα πολλά θρεπτικά στο νερό σου ή κάποια αστάθεια ή την αργή ανάπτυξη των φυτών σου.. και έκανε πάρτι.. έκανες κάτι άλλο που μπορεί να προκάλεσε αλλαγές στην χημεία του νερού ή κάποια αστάθεια..?

το φως που έχεις είναι λίγο.. αν θέλεις και βάλεις το co2 θα πρέπει να βάλεις μια ακόμη τέτοια λάμπα.. μην κοιτάς τα watt που θα είναι πολλά παίζει ρόλο και το είδος του λαμπτήρα, η λάμπα που έχεις δίνει λιγότερο φως απο οτι μια φθορίου Τ5 η Τ8 (σωλήνας) στα 24watt..

μπορείς να μην έχεις καθόλου co2 με την λάμπα αυτήν και εύκολα φυτά και θα είναι οκ! όπως είπε και ο stav..

προσοχή στο λίπασμα.. η συχνές κάθε μέρα αλλαγές νερού το 1/4 ή 1/3 βοηθάει πολύ τα ψάρια και στο να υποχωρήσει η άλγη και να φύγουν τα πλεονάζων θρεπτικά.. κάνει reset σε όλα..

τα νιτρικά σου είναι πολλά γιατί και το νερό της βρύσης έχει πολλά..
το έχεις μετρήσει..? μέτρα και της βρύσης να ξέρεις τι παίζει..
τα ΝΟ3=20-25 δεν είναι κακό για τα ψάρια ούτε προκάλεσε αυτό την άλγη..

Διάχυση για co2 αν ξανά βάλεις κάνε με μια μικρή εσωτ. αντλία ή φιλτράκι που θα ρουφά το αέριο και η προπέλα του θα το σπάει σε πολύ μικρές φυσαλίδες και να είναι όσο πιο βαθιά κάτω στον πυθμένα..

ΥΓ. το ψευδώνυμο σου απο πού προέκυψε.. .. αν θέλεις μου λες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 10:34
Το avatar του χρήστη Themis_aqua
Themis_aqua Ο χρήστης Themis_aqua δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Λαμια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manos76 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλημέρα!
energy52 είναι χάλια το προηγούμενο μήνυμα μου..

τα γκάπι θέλουν σταθερό ΡΗ=8, αυτό είναι το ιδανικό για αυτά.. το αυτοσχέδιο co2 είναι ασταθές και προκαλεί προβλήματα στα φυτά , βοηθάει την άλγη, γενικά χωρίς καθόλου co2 είναι καλύτερα για τα γκάπι..
αυτο το σύστημα co2 που έχεις δεν το γνωρίζω..

εγώ τώρα έχω γκάπι με co2 μαγια-ζάχαρι 1-2φυσ. / δευτερ. σε 85 λίτρα με πάρα πολλά φυτά με 2χ24w φως.. το έχω όσο σταθερο μπορεί να είναι με 3 μπουκάλια 1,5λτ που αλλάζονται διαδοχικά κάθε βδομάδα.. δεν έχω πρόβλημα στα γκάπι και ΡΗ=7,5 ΚΗ=14 άλλα ξανα τονίζω οτι το ΡΗ=8 χωρίς co2 είναι καλύτερα για αυτά τα ψάρια..

απο την στιγμή που έβαλες co2 η άλγη σαν φυτό και αυτή πήρε τα πάνω της σε συνδυασμό με τα πολλά θρεπτικά στο νερό σου ή κάποια αστάθεια ή την αργή ανάπτυξη των φυτών σου.. και έκανε πάρτι.. έκανες κάτι άλλο που μπορεί να προκάλεσε αλλαγές στην χημεία του νερού ή κάποια αστάθεια..?

το φως που έχεις είναι λίγο.. αν θέλεις και βάλεις το co2 θα πρέπει να βάλεις μια ακόμη τέτοια λάμπα.. μην κοιτάς τα watt που θα είναι πολλά παίζει ρόλο και το είδος του λαμπτήρα, η λάμπα που έχεις δίνει λιγότερο φως απο οτι μια φθορίου Τ5 η Τ8 (σωλήνας) στα 24watt..

μπορείς να μην έχεις καθόλου co2 με την λάμπα αυτήν και εύκολα φυτά και θα είναι οκ! όπως είπε και ο stav..

προσοχή στο λίπασμα.. η συχνές κάθε μέρα αλλαγές νερού το 1/4 ή 1/3 βοηθάει πολύ τα ψάρια και στο να υποχωρήσει η άλγη και να φύγουν τα πλεονάζων θρεπτικά.. κάνει reset σε όλα..

τα νιτρικά σου είναι πολλά γιατί και το νερό της βρύσης έχει πολλά..
το έχεις μετρήσει..? μέτρα και της βρύσης να ξέρεις τι παίζει..
τα ΝΟ3=20-25 δεν είναι κακό για τα ψάρια ούτε προκάλεσε αυτό την άλγη..

Διάχυση για co2 αν ξανά βάλεις κάνε με μια μικρή εσωτ. αντλία ή φιλτράκι που θα ρουφά το αέριο και η προπέλα του θα το σπάει σε πολύ μικρές φυσαλίδες και να είναι όσο πιο βαθιά κάτω στον πυθμένα..

ΥΓ. το ψευδώνυμο σου απο πού προέκυψε.. .. αν θέλεις μου λες...
Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου
Λοιπον να σου πω νιτρικα για το νερο της βρυσης δεν εχω μετρησει ποτε αλλα στο στρωσιμο του ενυδρειου ειχα διαρκως μηδεν κι αρχισα να μετραω αρκετα με τα ταισματα και τις γεννες που προκυπτουν..Οποτε μαλλον δεν θα εχω αλλα να σου πω θα κανω μια μετρηση κ στο νερο της βρυσης..Καλα εσυ πως κι εχεις τοσο υψηλο kh;
Χρησιμοποιησα το συστημα d301 απο ebay δες το, και με τις συμβουλες φιλου απο δω(δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78827&page=3) οσον αφορα τη σωστη διαταξη ειχα πολυ σταθερη παροχη co2 και το πετυχα με την πρωτη..Βεβαια ενταξει καμια σχεση με μπουκαλα εννοειται!Ναι γινεται και χωρις διοξειδιο αλλα ηθελα να πειραματιστω με diy..
Πιστευεις πως μπορω να προσαρμοσω μια λαμπα Τ5 η Τ8 στη θεση της pl 24 watt που εχω τωρα;;Αυτο με ενδιαφερει..
ph 8,0 πριν το co2, το μετραω μετα απο 2 μερες 7,5 αρα μου ριξε το ph κατα 0,5, να αλλαξε κι η συμεριφορα των ψαριων απο αυτο;Aρα εχεις δικιο σε οσα αναφερεις παραπανω για τα γκαπυ,ποσο καιρο τα εχεις;
Τωρα κανω αλλαγες 30% δυο φορες τη βδομαδα..
Το λιπασμα παει στη μιση δοση για τα λιτρα μου 0,5 μλ σπασμενο σε 5-6 δοσεις τη βδομαδα δεν νομιζω να ειναι πολυ..
Οσο για το διοξειδιο να σου πω θα το κρατησω κλειστο για μερες ακομη μεχρι να αλλαξω φιλτρο και μετα οπως το λες 1φυσαλ. / 2 δυτερ σωστα;

Λοιπον το ψευδωνυμο αυτο προεκυψε απο τι αλλο..cafe del mar το κομματι απο energy52 παλιο αγαπημενο τρελες αναμνησεις απο παρτυ και γενικοτερα ειμαι fun της electronica-trance μουσικης περισσοτερο!(uplifting-epic-vocal)
Αυτα..Εσυ καμια σχεση με το ειδος;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 11:01
Senior Member

Προεπιλογή

Αγάπη μου το κατάλαβα για αυτό ρώτησα..

έχω τρέλες αναμνήσεις.. απο 90's πάρτι..

trhee drives, ferry corsten, william orbit, andrew benet, paul oakenfold, tiesto..
πόσοι άλλοι.. που δεν μου έρχονται τώρα.. Αγαπημένοι.!!!

γκάπι είχα απο παλιά.. 92' και μετά.. τώρα τα έχω 1 και κάτι μήνες..
-------------------------
στην θέση της pl όχι δεν μπορείς να βάλεις άλλη λάμπα..
με πατέντα ίσως να μπορούσες να βάλεις μια Τ5 14w ή 24w που έχει μήκος 55cm.. σε κάποιο άλλο σημείο του καπακιού.. κρατάς εννοείτε και την pl μαζί..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manos76 : 15-04-15 στις 11:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 11:13
Support Team

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αγάπη μου το κατάλαβα για αυτό ρώτησα..

έχω τρέλες αναμνήσεις.. απο 90's πάρτι..

trhee drives, ferry corsten, william orbit, andrew benet, paul oakenfold, tiesto..
πόσοι άλλοι.. που δεν μου έρχονται τώρα.. Αγαπημένοι.!!!
μουσικη
γκάπι είχα απο παλιά.. 92' και μετά.. τώρα τα έχω 1 και κάτι μήνες..
στην θέση της pl όχι δεν μπορείς να βάλεις άλλη λάμπα..
με πατέντα ίσως να μπορούσες να βάλεις μια Τ5 14w ή 24w που έχει μήκος 55cm.. σε κάποιο σημείο του καπακιού..
Απιστευτα χρόνια!!Ναι αυτους που αναφερεις + armin στα καλα του 2004-2010 η σειρα a state of trance απλα απιστευτη μουσικη, leon bolier above n beyond, m. schulz, δυστυχως ομως τωρα δυσκολα ακους ποιοτητα οπως παλια, το εχουν γυρισει ολοι σε κατι αλλο δεν ξερω σα να ακους το ιδιο πραγμα πχ tiesto δεν τον ακουω καθολου πλεον.
Κοιταζα το πρωτο σου ενυδρειο πριν πολυ ομορφο το ειχες κανει κι αυτο το φυτο καταπληκτικο myriophyllum mattogrossense δυσκολα το συναντας ε αυτο δεν θελει διοξειδιο;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 11:21
Το avatar του χρήστη Michali[s]
Michali[s] Ο χρήστης Michali[s] δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athina - Glyfada
Προεπιλογή

Παιδια στο θεμα με τις αλγες και το co2 δεν μπορω να βοηθησω αλλα ανατριχιασα ( κυριολεκτικα ) οταν διαβασα για three drives, costern κτλ, κτλ. Digweed? Seaman?Schneider? Η GU γενικα. Heaven scent θυμαστε? Τα επικα αλμπουμ που εβγαλε ο oakenf απο το 2000 μεχρι το 03-04?

To 09 ειχα παει Warren στο κεντρο. Δεν ηταν το ιδιο.. Η εμεις μεγαλωνουμε ή η μουσικη αλλαζει..

To departures ηταν το πρωτο cd απο δαυτους που ειχε πεσει στα χερια μου.. Τυχαια, πρωτο κομματι που ακουσα το 13. Το χασα..
Οχι οτι την ψαχνω πια την μουσικη, αλλα πλεον μονο cattaneo με κραταει. Αμα εχετε κατα νου καναν καλο πειτε το ντε..

Οφτοπικ δε λεω, αλλα δεν μπορουσα..

--------------------

energ εχω την εντυπωση πως απο ενα σημειο και μετα η progressive πεθανε. Καποιοι το γυρισαν σε trance ( απλα αντιγραφωντας ηδη μεγαλα ονοματα. πχ τιεστο που καποια φαση την ειδε αρμιν και απλα δεν επαιζε να τον ακουσει κανεις ) και καποιοι σε πιο μινιμαλ τεκνο ηχους ( οχι απαραιτητα κακο αλλα σιγουρα λιγοτερος χωρος για πρωτοτυπιες ). Οπως και να χει, τον χαμο που καναν καποτε δεν τον κανουν πια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 14:59
Support Team

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Michali[s] Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδια στο θεμα με τις αλγες και το co2 δεν μπορω να βοηθησω αλλα ανατριχιασα ( κυριολεκτικα ) οταν διαβασα για three drives, costern κτλ, κτλ. Digweed? Seaman?Schneider? Η GU γενικα. Heaven scent θυμαστε? Τα επικα αλμπουμ που εβγαλε ο oakenf απο το 2000 μεχρι το 03-04?

To 09 ειχα παει Warren στο κεντρο. Δεν ηταν το ιδιο.. Η εμεις μεγαλωνουμε ή η μουσικη αλλαζει..

To departures ηταν το πρωτο cd απο δαυτους που ειχε πεσει στα χερια μου.. Τυχαια, πρωτο κομματι που ακουσα το 13. Το χασα..
Οχι οτι την ψαχνω πια την μουσικη, αλλα πλεον μονο cattaneo με κραταει. Αμα εχετε κατα νου καναν καλο πειτε το ντε..

Οφτοπικ δε λεω, αλλα δεν μπορουσα..

--------------------

energ εχω την εντυπωση πως απο ενα σημειο και μετα η progressive πεθανε. Καποιοι το γυρισαν σε trance ( απλα αντιγραφωντας ηδη μεγαλα ονοματα. πχ τιεστο που καποια φαση την ειδε αρμιν και απλα δεν επαιζε να τον ακουσει κανεις ) και καποιοι σε πιο μινιμαλ τεκνο ηχους ( οχι απαραιτητα κακο αλλα σιγουρα λιγοτερος χωρος για πρωτοτυπιες ). Οπως και να χει, τον χαμο που καναν καποτε δεν τον κανουν πια.
Κι εγω χαιρομαι ετσι οπως εξελισσεται η κουβεντα περι μουσικης, ας μας συγχωρησουν οι διαχειριστεςΓια μενα Μιχαλη oakenfold και tiesto στα χρονια που αναφερεις 2000-2004 οι μεγαλυτεροι παραγωγοι trance ever,εστω κι αν πολλοι τον γνωρισαν στην χωρα μας με τους ολυμπιακους αγωνες κι επειτα...Εμεις τον γνωριζαμε πολυ πριν,οπως συνεβη μετα και με τον v. buuren του οποιου τα αλμπουμ a state of trance 2005-2009 πρωτο cd ειναι απλα απιστευτα ακουσε τα,αλλα και tiesto in search of sunrise ολη η σειρα "all time classic"!!Bεβαια ειναι κι αλλοιΜ.Ι.Κ.Ε. ή PUSH οπως το γραφω μεγαλος trance παραγωγος δες youtube!!
Λογικα οπως περνανε τα χρονια οι μελωδιες ανακυκλωνονται κι οι ηχοι αλλαζουν εντελως σε σημειο που δεν αναγνωριζεις εναν dj,ισως επειδη ετσι πρεπει για να συνεχισουν να υπαρχουν τι να πω...Επισης leon bolier τον ακουσα στο amsterdam απιστευτος κατεβασε τα αλμπουμ του ψυχεδελικος.
Εγω την ψαχνω ακομη μεσα απο youtube αλλα δυσκολα βρισκεις..ααα απο best fm 92.6 υπαρχουν στο youtube καποια φοβερα σετ που μπορεις να ακουσεις..Επισης προσφατα βρηκα αυτο "sima deep- make me flow" ωραιο σετακι youtube παντα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 22:58
Senior Member

Προεπιλογή

δυστιχός η έμπνευση κάποια στιγμή ελλατώνετε.. μετά έρχετε η ανακύκλωση και μετά αρχίζεις να τα βαριέσε.. αλλά πάντα υπάρχουν καλητεχνικά μυαλά που φέρνουν κάτι καλό όμορφο και καινούριο.. αυτο και εγώ ακόμη δεν το έχω δει... καμία σχέση με το παρελθών η μουσική του σήμερα.. ο tiesto δεν είναι τυχαίο που ψιλό χάθηκε , τα πάλια κομάτια του είναι αριστουργήματα! όπως και τον faithless .. και αυτοι χαθήκανε..
αα.. το φυτάκι που είδες στο ενυδρείο μου είναι το myriophylum όπως είπες.. είχε τρελή ανάπτυξη και όμορφο αποτέλεσμα, είχα μέτριο φωτισμό με co2 και λίπασμα υγρό και σε ταμπλέτες.. αν το βάλεις χωρίς το co2 θα αναπτ. αργά και θα γεμήση τριχοειδή άλγη στα φύλλα του... θέλει το co2 του..
φίλε Michali(s) και η μουσική άλλαξε .. και έμεις μεγαλώνουμε... ασ'τα..!! με άλλα ακούσματα είμαστε μαθημένοι.. και απο άλλους έχω ακούσει οτι δεν αναγνωρίζουν τους dj s.. η μουσική τους έχει αλλάξη αρκετά..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manos76 : 15-04-15 στις 22:58 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-15, 23:59
Support Team

Προεπιλογή

Παράθεση:
δυστιχός η έμπνευση κάποια στιγμή ελλατώνετε.. μετά έρχετε η ανακύκλωση και μετά αρχίζεις να τα βαριέσε.. αλλά πάντα υπάρχουν καλητεχνικά μυαλά που φέρνουν κάτι καλό όμορφο και καινούριο.. αυτο και εγώ ακόμη δεν το έχω δει... καμία σχέση με το παρελθών η μουσική του σήμερα.. ο tiesto δεν είναι τυχαίο που ψιλό χάθηκε , τα πάλια κομάτια του είναι αριστουργήματα! όπως και τον faithless .. και αυτοι χαθήκανε..
αα.. το φυτάκι που είδες στο ενυδρείο μου είναι το myriophylum όπως είπες.. είχε τρελή ανάπτυξη και όμορφο αποτέλεσμα, είχα μέτριο φωτισμό με co2 και λίπασμα υγρό και σε ταμπλέτες.. αν το βάλεις χωρίς το co2 θα αναπτ. αργά και θα γεμήση τριχοειδή άλγη στα φύλλα του... θέλει το co2 του..
φίλε Michali(s) και η μουσική άλλαξε .. και έμεις μεγαλώνουμε... ασ'τα..!! με άλλα ακούσματα είμαστε μαθημένοι.. και απο άλλους έχω ακούσει οτι δεν αναγνωρίζουν τους dj s.. η μουσική τους έχει αλλάξη αρκετά..
Μανος76 το ειχα ξαναδει το ενυδρειο σου πριν κανα μηνα τυχαια,τωρα εχεις αλλαξει setup; παντως αυτο το φυτο δen το χω δει σε petshop καθολου..Ουφ τελειωσα και με την αλλαγη νερου σκουπα βυθου κτλ με τα γκαπυ να πληθαινουν "βρωμιζουν" το ενυδρειο πολυ γρηγορα, αρχισαν να φαινονται και τα πρωτα αρσενικα
Ημασταν Κατερινη πριν κανα μηνα ανεβηκαμε για αρραβωνες φιλης ωραια ηταν μου αρεσε μας πηγαν και για καφε εκει στην πλατεια δεν θυμαμαι ονομασια..
Να σας πω εναν ιντερνετικο σταθμο που ακου πολυ τωρα τελευταια παιζει χαλαρη pop electronica ετσι ατμοσφαιρικη μουσικη,εχω κρατησει πολλα ωραια κομματια που δεν τα ηξερα, offradio λεγεται δοκιμαστε τον
Υ.Γ. Το ονομα μου ειναι Θεμης, καλο βραδυ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές