|
|
|||
|
|||
![]()
όμορφο!
έχεις co2 η θα βάλεις? το excel βοηθάει.. και ταυτόχρονα να το βάζεις με το co2 δεν υπάρχει πρόβλημα.. γνώμη μου είναι αν έχεις co2 και θέλεις να βάζεις και excel (για καλύτερο αποτέλεσμα) επιδή είναι χημικό η δόση να είναι η μισή απο αυτήν που δίνει ο κατασκευαστείς... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οχι δεν εχω βαλει co2 το σκεφτομαι για diy πιο αργοτερα..Ναι εχω διαβασει για το excel οτι βοηθαει και με τις αλγες αλλα και οτι μπορει να καψει ορισμενα φυτα κι αυτο με προβληματισε.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
είχα διάφορα φυτά ανουμπιες εχινοδορους λιμνοφυλλα μυριοφυλλα μπακοπα λουντβιγκια υγροφυλλα κρυπτοκορινα μαρσιλια υγροκοτηλ απονογκετον πογκοστεμον δεν θυμαμάμαι και ποια άλλα... σε εμένα κανένα φυτό δεν έκαψε..
δεν είχα όμως βαλισνεριες και κερατοφυλλο αυτά τα δυο έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ οτι σε κάποιους τα έλιωσε... αλλά όχι υπέρ-δόση...την κανονική η και την μίση απο αυτήν που λέει ο κατασκευαστείς ανάλογα και την ποσότητα των φυτών... |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω βαλισνερια και κερατόφυλο ρίχνω εξελ και είναι και τα δυο μια χαρά η βαλισνερια τρελή ανάπτυξη.
------------------------- Έχω βαλισνερια και κερατόφυλο ρίχνω εξελ και είναι και τα δυο μια χαρά η βαλισνερια τρελή ανάπτυξη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tkalamat : 11-02-15 στις 13:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα παιδια!Εκανα καποιες αλλαγες στο ενυδρειο οσον αφορα τα φυτα-κλαδεματα που μου εστειλε ενας φιλος απο εδω μεσα και θελω να πιστευω πως εγινε πιο ομορφο..Παραθετω και φωτο για να μου πειτε τη γνωμη σας!
![]() Α και για πρωτη φορα μετραω ανεβασμενα νιτρικα στο 25, kh 10, ph 8, αμμωνια-νιτρωδη 0..Αλλαγες νερου 25-30% καθε εβδομαδα, φωτοπεριοδος σταθερη στις 8 ωρες, θερμοκρασια 25, λιπασμα δεν ριχνω καθολου οταν παω για diy co2 το βλεπω ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγινε πολύ όμορφο
Μπράβο
|
||||
|
||||
![]()
Η διαφορά του πριν και του τώρα είναι εντυπωσιακή. Αν αυτό που έχεις κάτω και μπροστά είναι μαρσιλέα θα σου έλεγα να την φυτέψεις ανά 2-3 ριζάκια μαζί και διάσπαρτα για να καλύψεις μεγαλύτερο μέρος. Έχω παρατηρήσει ότι σε υποστρώματα σκληρά τύπου seachem flourite αργεί πολύ η ανάπτυξης σε σχέση με απλό χαλαζιακό και ψιλό χαλίκι ή και χαλαζιακή άμμο
Εγώ τα σκευάσματα τα έχω πάρει από φόβο. Αν σκέπτεσαι για διοξείδιο αργά η γρήγορα θα πας σε μπουκάλα. Με το diy co2 θα εντυπωσιαστείς στη αρχή από την ανάπτυξη τον φυτών, όμως η μη σταθερή παροχή του θα σου δημιουργήσει προβλήματα στην συνέχεια. Θα σε κουράσει η παρασκευή του και στο τέλος θα σου έρθει πολύ ακριβότερα από την μπουκάλα. Λιπάσματα δεν βλέπω να χρειάζεσαι για την ώρα. Πρόσεχε την αναλογία νιτρικών με τα φωσφορικά που θα έχεις. Φυτά αργής ανάπτυξης θα σου πιάσουν green spot και στο τέλος θα χαλάσουν. Η ludwigia για να διατηρήσει το κόκκινο χρώμα της θέλει μπόλικο φως κατακέφαλα όπως και αρκετά ακόμα παρόμοια φυτά Γενικά τώρα είναι πολύ όμορφο, στην πορεία θα δεις ποιο φυτό πάει που σύμφωνα με την ανάπτυξή του και τις ανάγκες του σε φως.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δηλαδη κανονικα χρειαζομαι και τεστ για φωσφορικα; ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος με 25 λίτρα ενυδρείο | manolistone | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 20-12-12 22:15 |
Αρχάριος (25λ ενυδρείο) απορίες | Stergios90 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-04-12 18:45 |
Πρώτο ενυδρείο (αρχάριος), απορίες :) | Caede | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 26-07-10 16:02 |