|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν ειναι σε προχωρημενη μη αναστρεψιμη κατασταση, kanamycin + metronidazole ή neomycin, ισως minocycline (πολυ βαρυ για τα νεφρα αν εχουν ηδη προβλημα), και espom salt και προσευχη
διαβασμα εδω http://www.aquarium-pond-answers.com...th-dropsy.html
|
||||
|
||||
![]()
Εχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με τα ειδη των ψαριων στα οποια δεν μπορει να χρησιμοποιηθει θεραπεια με αλατι.
Τα ψαρια που ζουν σε χαμηλες σκληροτητες/μαλακο νερο (π.χ. Νοτιου Αμερικης) αντεχουν μια ενδεχομενη θεραπεια με αλατι; Το αλατι απ'οσο ξερω δεν επηρεαζει τις σκληροτητες...;Σωστα; Π.χ. σε ενυδρειο με apistogramma agasiizzi και cardinal tetra θα βαζατε αλατι; Ειτε προληπτικα ή σαν θεραπεια...;; |
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα και σε δίσκους εφαρμόζεται θεραπεία με αλάτι.
Η απάντηση είναι ναι αλλά μόνο σε περίπτωση διάγνωσης ασθένειας που το απαιτεί. Όχι προληπτικά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ. Ευχαριστω για την απαντηση Κλεοβουλε.
Εχω βρει αντικρουομενες αποψεις ψαχνοντας. Εχω διαβασει για εφαρμογη σε δισκους και σε cardinal & neon. Αλλου πετυχα αναφορα για ευαισθησια των τετρα στο αλατι... Εξ ου και το μπερδεμα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γενικοτερα ομως, στα ειδη οπως tetra cory κλπ, που ειναι αμφιλεγομενα, καλο ειναι να ξεκιναμε τη θεραπεια με ελαφρια δοσολογια αλατιου και να αυξανουμε σταδιακα στην επιθυμητη, παρακολουθωντας αντιδρασεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οκ. Ευχαριστώ Σπυρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Πρόσφατα έκανα μια θεραπεία με αρκετό αλάτι σε κάποιους δίσκους μου, στων οποίων το ενυδρείο υπήρχαν αρκετά corydoras sterbai... ΔΕΝ είδα να επαληθεύεται η φήμη, για την ευαισθησία των κορυντόρας σε αυτό.-
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|