|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
To επαναφέρω μήπως βρούμε κάτι καινούργιο ![]() Αντιγράφω: here's a quote from Aquascience Research Group (http://aquascienceresearch.com/APInfo/Salt.htm) Are the additives in table salt harmful in aquariums or ponds? The short answer is “no”. Neither the small percentage of iodides nor the anti-caking additives can be considered to be dangerous when the salt is used in ponds or aquariums. There is no valid reason to use only non-iodized salt yet this is always a hot topic for discussion and argument among aquarium hobbyists. In reality, the minuscule amount of iodide that would end up in a treated pond or aquarium is likely to be beneficial (as a potential source of essential iodine for both certain plants and animals) and certainly not harmful. They give their credentials as follows About Aquascience Research Group (http://aquascienceresearch.com/About.htm) ARG has a working R&D laboratory (which includes analytical and synthetic chemical equipment and facilities, analytical instrumentation (including gas chromatography, liquid chromatography, spectrophotometry, and specific-ion electrochemistry), and aquariums for both marine and freshwater testing. ARG employs and trains degreed chemists, ichthyologists, aquatic researchers, biologists, and veterinarians. ARG provides free consulting to other professionals (e.g. from public aquariums, zoos, colleges, and universities), governmental agencies (e.g. state and federal fish hatcheries, fish and game agencies, plant and animal health agencies, and municipal water treatment companies), industry and aquarium hobbyists. Άλατα που χρησιμοποιώ (στα αφρικάνικα ενυδρεία μου) όπως αυτό http://www.seachem.com/Products/prod...dLakeSalt.html ή αλάτια για θαλασσινό που χρησιμοποιούν κάποιοι, περιέχουν ιωδίνη. Η ιωδίνη είναι απαραίτητη σε κάποια ψάρια, όπως στα ψάρια της Τανγκανίκα http://www.cichlid-forum.com/article...tment_tips.php Για την χρήση αλατιού: http://www.aquarium-pond-answers.com...aquariums.html http://badmanstropicalfish.com/articles/article77.html Εγώ καταλήγω μάλλον στο συμπέρασμα ότι για μια βραχυχρόνια θεραπεία (ή μπάνιο), σε ψάρια που γενικά ανέχονται το αλάτι, δεν είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιήσουμε το απλό μαγειρικό αλάτι. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον αυτο ποτε δεν το καταλαβα.
τι υποτιθεται οτι προκαλει το ιοδιο στα ψαρια και το αποφευγουμε?γιατι δεν εχω βρει ποτε τεκμηριωμενη εξηγηση... μιας και το συζηταμε,ενα γενικο αρθρακι για τις διαφορες των διαφορων τυπων αλατιου που διαβαζα τωρα. http://www.theecologist.org/green_gr...t_is_best.html |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Έπειδή στα φυτεμένα ενυδρεία το κοινό αλάτι (χλωριούχο νάτριο) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες, διότι πειράζει τα φυτά, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε άλλα αλάτια (π.χ. epsom salt ή τα έτοιμα ενυδρειακά άλατα που πωλούνται για κιχλίδες, σκούρο νερό κλπ).
Για τα ασπόνδυλα, μήπως είναι καλύτερα επίσης να χρησιμοποιούμε epsom salt αντί για κοινό αλάτι; |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το epsom salt ειναι μαγνησιο (επταενυδρο αλας του θειϊκου μαγνησιου) που ειναι άλας, αλλα οχι αλάτι. Μη μπερδεουμε τα (μεταλλικα) αλατα (ασβεστιο μαγνησιο σιδηρος κλπ) με το αλατι (χλωριουχο νατριο - NaCl). Άλατα (mineral salts - mineral nutrients - μεταλλικα αλατα) https://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_mineral Epsom Salt (επταενυδρο αλας του θειϊκου μαγνησιου) http://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate Αλάτι (table salt - μαγειρικο αλατι - χλωριουχο νατριο - sodium chloride) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%...AC%CF%84%CE%B9 Aν θελουμε αλατι για αντιπαρασιτικη/επουλωτικη/τονοτικη χρηση, οπου αναφερεται και το αρθρο, τοτε μιλαμε για χλωριουχο νατριο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
ρώτησα σε ένα μαγαζί για τυροκομικό αλάτι,αλλά μου έδωσαν απλό χονδρό χωρίς κατεργασία...συγκεκριμένα λέει πάνω:
συλλέγεται με μηχανικά μέσα,πλαίνεται,στενώνει στον ήλιο και συσκευάζεται,χωρίς ραφινάρισμα ή προσθήκη χημικών ουσιών και συντηρητικών...τι λέτε,κάνει?? |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ναι!
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επισυνάπτω αυτό: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...7&postcount=82 και να προσθέσω ότι υπάρχουν και διάφορες ποικιλίες μαγειρικού αλατιού που μπορεί να βρούμε σ' ένα μπακάλικο όπως αυτές: -το φυσικό αλάτι που έχει υποστεί ελάχιστη κατεργασία, κυρίως για να καθαριστεί από φερτές ύλες και να γίνει πιο λεπτόκοκκο, και δεν περιέχει πρόσθετα -το ακατέργαστο αλάτι που όμως έχει καθαριστεί και το βρίσκουμε και ως "τυροκομικό" -το επιτραπέζιο που είναι κατάλευκο και περιέχει πρόσθετα ροής -το ιωδιούχο που είναι ίδιο με το προηγούμενο και του έχει προστεθεί ιώδιο Όσον αφορά τα κατά 1-3% πρόσθετα αντισυσσωματωτικά, συνήθως μόνο πυριτικό αργιλιονάτριο (E554), που βρίσκονται στα δύο τελευταία, να υπογραμμίσω ότι αυτό είναι φυσικός ή συνθετικός ζεόλιθος, για τις ιδιότητες του οποίου έχουμε μιλήσει αρκετά. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EB%E9%E8%EF%F2 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 20-02-15 στις 18:11 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|