|
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Στέλιο είναι φόρουμ και γράφουμε ανιδιοτελώς από διάθεση συμπαράστασης σε έναν άγνωστο φίλο.
Αν διαφωνείς, πες την άποψή την δική σου και αν είναι αντίθετη με κάποιου άλλου εξήγησέ μας το γιατί, δεν χρειάζεται να είσαι εριστικός. Αν γράφουμε ό,τι λένε τα βιβλία και τι εμπειρία έχει καθένας δεν είσαι σε θέση να ξέρεις αφού δεν γνωριζόμαστε. Τι θέλεις να σου δείξουμε τα πουλιά μας και να μπούμε σε διαδικασία πιστοποίησης από εσένα; Είναι σίγουρο ότι ο ερωτών γνωρίζει λίγα πράγματα για την αναπαραγωγή που επιχειρεί ( γενικά και ειδικά εκτός εποχής ) και καλό είναι να προσέξει, όσα εγώ και κάποιοι άλλοι το είπαμε. Το τι θα κάνει είναι δικαίωμά του. Νίκο @discus fan , ναι καλά συμπλήρωσες.
|
||||
|
||||
![]()
τις μερες που ημουν ετοιμος να τα χωρισω τα πουλακια με προλαβε η καναρα και ξαναγεννησε !!! εκανε 3 αυγα παλι συνολο.
την αφησα κανονικα στην ησυχια της , δεν τις πηρα αυγα και μετα απο 13 μερες να σου παλι ακομα ενα πουλακι ! ! ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22 μερες μετα την γεννηση του ο μικρος τα καταφερε σε σχεση με το πρωτο που εβγαλα !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Μαλιστα σημερα μου την εκανε και βγηκε και απο την φωλια. Παρατηρουσα αρκετες φορες τα πουλια και ειδικα μετα απο αλλαγη τροφης και ειδα οτι το ζευγαρι εδειχνει μεγαλο ενδιαφερον στο ταισμα, ταιζε και ο αρσενικος το μικρο, μαλιστα πολλες φορες καθοντουσαν και τα δυο πανω στην φωλια και ο αρσενικος επερνε τροφη απο το στομα της θυληκιας και το εδινε στο μικρο !! χα χα !! ![]() οποτε το ζευγαρακι εχει δεθει και ισως του χρονου καταφερω να μου βγαλει και περισσοτερα. η μεγαλη μου απορια ειναι ομως (ειχα ΣΥΝΕΧΕΙΑ μεσα στην κλουβα και τον αρσενικο ) , γιατι εκανε 3 αυγα και βγηκε και τις δυο φορες μονο ενα πουλι ?? ( τα αλλα δυο αυγα ηταν ασπορα ) Δηλαδη την επιασε ο αρσενικος στο πρωτο αυγο και μετα δεν πηγενε οταν εκανε το δευτερο και το τριτο ??? τι μπορει να παιζει και πως μπορω να το χειρηστω του χρονου αυτο ?? τωρα ειναι και τα 3 στο ιδιο κλουβι , το μικρο ακομα δεν πεταει καλα καλα, ειναι κατω στο κλουβι. ποσο τα αφηνω μαζι ακομα και ποτε τα χωριζω ωστε το μικρο να μπορει να φαει μονο του ? Μετα απο πολλες προσπαθεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα καταφερα , πραγματι πολυ ωραια εμπειρία να βγαλεις πουλακι και να το δεις μεγαλο !!! Ευχομαι του χρονου ακομα καλυτερα και φυσικα το ζευγαρι θα το εχω στα οπα οπα με απιστευτη φροντιδα ολο τον χειμωνα και σωστη διατροφη και προετιμασια για τις επομενες γενες του χρονου !! Σας βαζω και φωτο απο τον μικρο μου φιλο !!
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=jimmis1974;850476]τις μερες που ημουν ετοιμος να τα χωρισω τα πουλακια με προλαβε η καναρα και ξαναγεννησε !!!
Φιλε χαρηκα πολυ που απεκτησες μικρο.Τωρα τα αφηνεις μαζι και μολις το μικρο μαθρι να τρωι τα χωριζεις.Το καθενα σε αλλο κλουβι πο τροφη δινεις πολλα χορταρικα μπροκολο μαρουλι καλα πλημενα και τροφη να περιεχη πολυ λιναροσπορο.μπανια και καθαρο νερο.Στον μικρο 2_3 φο Φορες την εμβομαδα αυγ.μεχρι να κρυωση ο καιρος και τα λεμε τοτες |
|
||||
|
||||
![]()
το μικρο εδω και μερες τρωει μονο του , το εβαλα απο χτες μονο του σε ξεχωριστο κλουβι και οντος την τροφη την εχει αδιασει , αυτο που ειδα ειναι οτι η σταθμη στην ποτιστρα δεν εχει κατεβει.
Υπαρχει περίπτωση να μην πίνει νερο?
|
||||
|
||||
![]()
Πινει μην ανησυχεις.
|
||||
|
||||
![]()
διαχωρισμος φυλου τι να ειναι μπορω να κανω η ειναι νωρις ??
παντως το μεσαιο δαχτυλο ειναι πιο μακριο , λεει κατι αυτο στο μηπως ειναι αρσενικο ??
|
||||
|
||||
![]()
EΠΑΝΕΡΧΟΜΕ στο θεμα μετα απο σχεδον 1 χρονο που καταφερα και εβγαλα 1 πουλακι το οποιο σημερα ειναι μια χαρα , ειναι και θυληκο.
εχω ομως ενα θεμα , παλι με το ιδιο ζευγαρι εχει σχεση ... περσι εκανε 4 αυγα και εβγαζα μονο ενα , αλλα ηταν κατακαλοκαιρο .... με ζεστη.. Φετος λοιπον απο 3/5 εκανε 4 αυγα τα οποια τα αντικατεστησα με ψευτικα και τα εβαλα στο τελος της γεννας ολα μαζι , ολα πηγαν καλα και ταυτοχρονα 20/5 βγηκαν 4 μικρα πουλακια... οποτε φετος ειχαμε 100% επυτιχια.. Ολα μια χαρα , τα ταιζε και ηταν ολα υπεροχα ... μεχρι χτες που βρηκα ενα νεκρο και σημερα αλλα δυο , εχει μεινει τωρα μονο ενα ![]() Το κλουβι ηταν σε εξωτερικο χωρο , τι μπορει να φταιει ?? Γιατι φετος με οποια μικρη εμπειρια απεκτησα απο περσυ δεν εκανα κατι λαθος , καλα πηγαν ολα και βγηκαν 4 ομορφα πουλακια ... Γιατι δεν αντεξαν ?? το βραδυ η θερμοκρασια πεφτει καπως , μπορει να παιζει ρολο ο καιρος να παγωσαν ?? Γιατι δεν μπορουσα να αλλαξω θεση στο κλουβι κατα την διαρκεια της γεννας γιατι μπορει να τα παρατουσε τελειως η καναρα !
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
η τροφη εβγαλε σκουλικια | redman88 | Διατροφή | 6 | 14-07-11 01:46 |
Τι να κανω? | Billy T | Bettas | 25 | 04-01-11 13:38 |
τι να κανω???? SOS | aggelos300 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-04-08 15:44 |