|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες!
δωσε μια φωτο του ενυδρειου και του ψαριου ,να δουμε την κατασταση του.. μετρησεις νερου εχεις? τι φιλτρο εχεις? ειναι στρωμμενο? ολα αυτα ισως σου φαινονται περιεργα και δεν τα εχεις ξαναακουσει.. γι αυτο, καλο διαβασμα! ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33909 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι τα ξέρω απλά δεν έχω τέτοιο είδος ενυδρείου.Στο pet shop μου πρότειναν κάτι πιο απλό σαν αυτό:
Μου είπαν ότι είναι εντάξει για προς το παρόν. |
|
|||
|
|||
![]()
Για αρχή καλώς όρισες στην παρέα μας!Αν ακούω από πανηγύρια καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι εδω μέσα τι ενυδρείο θα έχεις!Ποιο συγκεκριμένα,λογικά το ενυδρειάκι που έχεις είναι ακατάλληλο για οποιοδήποτε ψάρι(εύχομαι να κάνω λάθος).Μετά το οτι αναιβαίνει και ψάχνει είναι πως θέλει να ανασάνει,οπότε μάλλον δν έχεις καλή οξυγόνωση!Παρα πέρα,το ψαράκι καιγαιτε από αμμωνία και χλώριο δυστυχώς,γτ έχω την εντύπωση πως δν έχεις φίλτρο!Και τέλος το κακόμοιρο το έχεις τρελάνει στην νυστεία,και πάλι καλά γτ θα το έκαιγες πιο γρήγορα!!!Διαβασε τα παραπάνω λινκ και ελπίζω να το προλάβεις το ψάρι!!!Φιλικά πάντα!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι το ενυδρείο το πήρα από κατάστημα pet shop και αυτοί μου το πρότειναν μάλιστα.Και το νέρο βρύσης που του βάζω είναι πόσιμο μάλιστα.
|
|
|||
|
|||
![]()
ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ PET SHOP!!!!Κανόνας απαράβατος!!!Κάνε κάτι γρήγορα γτ το ψάρι δεν το βλέπω καλά!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό με την οξυγόνωση δεν το καταλαβαίνω.Κι ούτε απ τα Links κατάλαβα και πολλά να πω την αλήθεια.Δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με χημείες και τέτοια.Με ένα φίλτρο σώζομαι? ή και με άλλαγμα ενυδρείου?
|
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως το ψαρακι δεν εχει καμια ελπιδα εκει μεσα..πιθανον να εχει ηδη υποστει βλαβη στην υγεια του..καλυτερα δωστο σε καποιον να το φιλοξενησει σε ενα ενυδρειο με παρομοια ψαρια και ξεκινα να διαβαζεις τι χρειαζεται ενα τετοιο ψαρι..οσο για τον πετσοπα ας το κανει καφενειο καλυτερα το μαγαζι..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες στη παρεα μας!πες μας και το ονομα του μαγαζιου που σου προτεινε αυτο το κουτι για το ψαρακι,για να πηγαινουμε να πινουμε κανα καφε γιατι οπως ειπωθηκε πιο πανω μαλλον για καφενειο προκειται!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι τίποτα άλλο τον ρώτησα και αρκετές φορές αν πρέπει αν πάρω τέτοιο ενυδρείο και του είπα μήπως καλύτερα να έπαιρνα απ αυτά με το φίλτρο που είχε αλλά είπε όχι δεν χρειάζεται και άλλωστε το ψάρι είναι ανθεκτικό.Δεν είναι αθηναικό ενυδρείο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλα τωρα τι να πω???δηλαδη προτιμησε να πουλησει ενα κυπελακι αντι για ενα ακριβοτερο ενυδρειο??νιωθω χαζος μπροστα τους!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γι αυτο σου λεω Ιλιαννα , δεν τα ξερεις...
δεν υπαρχουν ηδη ενυδρειου (οπως το εννοεις), αυτο που εχεις δεν ειναι ενυδρειο, αλλα κουβαδακι να παιζουν τα παιδια στην παραλια. θα χρειαστεις ΑΜΕΣΑ ενα ενυδρειο με 80cm μηκος (το ελαχιστο μηκος που μπορεις να εχεις) και επειδη ειμαι large ![]() Ακομα κι ενα καλο φιλτρο.. τωρα αν δεν μπορεις να του παρεις αυτα που χρειαζεται θα πρεπει να το χαρισεις σε εναν με σωστο ενυδρειο, αν δεν θελεις να ψοφησει.. τα πετ σοπ (τα περισσοτερα) δεν εχουν ιδεα απο ψαρια, ή εχουν και δεν στο λενε για να πουλησουν.. Δεν εμπιστευομαστε ποτε πετ σοπ , παρα μονο γνωστους ενυδρειοφιλους πετσοπαδες.. Στα λεω ωμα, αλλα πρεπει να αποφασισεις γρηγορα το τι θα κανεις, αλλιως το ψαρακι δεν θα το χαιρεσαι για πολυ ακομα.. κανε εναν κοπο να διαβασεις αυτα που σου εβαλα κι οτι δεν καταλαβεις ρωτα |
|
|||
|
|||
![]()
Τους ρίχνω μια ματιά τώρα,Κάτι πιάνω αλλά δύσκολα και πολλή φροντίδα.Δεν ήξερα ότι τόση χρειαζόταν.Καλά γνωστό για να το δώσω δεν έχω κι όλας.Θα κοιτάξω να το φροντίσω αναλόγως τα έξοδα που χρειάζεται.¶μα δεν μπορώ να το δώσω σε pet shop ή θα το ψοφήσουν κι αυτοί?
|
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν μπορεις το βγαζεις εδω σε αγγελια και το παιρνει καποιος χομπιστας, οχι πισω στο πετ σοπ!
ειναι αρχη και σου φαινονται βουνο, αλλα αν εχεις χωρο και λεφτα ![]() κοιτα και στις αγγελιες εχει μεταχειρισμενα σε καλη τιμη.. αν μπορεσεις να διαθεσεις ενα 50ρικο, πιστευω θα βρεθει η λυση και θα κανεις ευτυχισμενο το ψαρακι σου! |
|
||||
|
||||
![]()
αυτοι ετσι κι αλλιως τα ψοφανε..
πραγματικα προσπαθησε να μην απογοητευτεις με αυτα που σου λεμε.. ενα ενυδρειο ειναι παρα πολυ ευκολο!!!απλα πρεπει να εχεις το καταλληλο μεγεθος (80cm) και ενα φιλτρο καταλληλο.. μετα αυτο που κανεις ειναι 30%αλλαγη νερου την εβδομαδα και φαγητο καθημερινα στο ψαρακι..αυτο ειναι ολο..δηλαδη στην ουσια αν απο την αρχη το στησεις σωστα,μετα μην φοβασαι τιποτα!!! αν μπορεις φυσικα να αγορασεις ενυδρειο γιατι εχει και καποιο κοστος..φυσικα υπαρχουν και μετ/να στις αγγελιες.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Βρήκα τι είναι το αντιχλώριο.Γιατί να μην το ταίζω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Iliana : 11-06-14 στις 15:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν δεν εχεις τετοιο σκευασμα (βρισκεις σε ολα τα πετ σοπ, ζητα το secheim prime αν θελεις να παρεις) αφηνεις το νερο σε μια καθαρη λεκανη-κουβα απο βραδυς και την αλλη μερα κανεις την αλλαγη νερου, ετσι θα εχει φυγει το χλωριο απο το νερο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Black moor | eleniko | Χρυσόψαρα | 9 | 22-11-12 12:45 |
2 black moor σε 100 λιτρα | konstantinaevros | Χρυσόψαρα | 23 | 11-12-09 13:39 |
Black moor ? | aldus | Χρυσόψαρα | 7 | 21-11-09 00:32 |
Black Moor | Marios-cy | Χρυσόψαρα | 17 | 24-11-07 00:15 |
Black Moor Ερωτήσεις... | qstavrosq | Χρυσόψαρα | 5 | 31-05-06 07:26 |