|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια
![]() Σκέφτομαι για ενυδρείο των 200 λιτρων! μέσα θέλω τουλάχιστον να εχει 4 είδη φυτών τα οποία δεν θα αναπτύσσουν μεγάλο μέγεθος (βρήκα το σχετικό άρθρο και θα το κοιτάξω αφότου αποφασίσω τι ψάρια θα βαλω στο ενυδρειο μου για να ειναι συμβατά ![]() δεν θέλω να έχει αποκλειστικά μόνο χρυσόψαρα, διάβασα για κάτι ψάρια που τρέφονται απο τα υπολείμματα και γενικά από ακαθαρσίες (συγνώμη για την έκφραση "καθαριστες":$) θελω να έχω τουλάχιστον 2 (του ίδιου γένους -1 αρσενικό και 1 θηλυκό-) εχω και 2 apple snails (αντε αν βρω ακομα 2 διαφορετικού γένους) μου αρέσουν οι μονομάχοι (θα ήθελα 1 αρσενικό και 2 θηλυκά) έχω και 4 χρυσόψαρα ( Cοmmon νομίζω είναι, θα δώσω τα 2 και θα ψάξω να βρω 2 Tosakin και 2 Oranda (red cup) αν και νομίζω δεν θα βρω εύκολα. Τέλος πάντων θα μεινω με τα 2) θα ήθελα να βάλω ακομα 4 ψαράκια μέσα (μικρά πάντα) 2 από διαφορετικά γένη! (τι προτείνετε? ) εννοείται πως θα βαλω και διακοσμητικά μέσα όπως μπαούλο καράβι πέτρες κτλ... ξέρω πως ρωτάω πολλά άλλα νέος είμαι και εγω σε αυτό ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Replay : 15-04-14 στις 10:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πες μας κατά αρχήν τι είδους χρυσόψαρα έχεις,
FUNCY ή COMMON/COMET γιατί αν είναι και τα 4 COMET δεν χωράνε σε 200 λίτρα. Οπως σου είπα και πριν, φυτά πολύ λίγα είδη θα αντέξουν στα χρυσόψαρα, μπορείς να βάλεις Anubia , Java Fern (μπορεί να το φάνε), Valisneria Gigantea (και αυτό μπορεί να το φάνε). Οταν έρθει η ώρα μπορούμε να βρούμε λίγα ακόμα. Μονομάχους τους ξεχνάς. Τα χρυσόψαρα θέλουν σκληρό νερό, ψηλό PH και κρύο νερό, οι μονομάχοι θέλουν μαλακό νερό, όξινο και είναι τροπικά ψάρια και θέλουν ζεστό νερό, το ίδιο συμβάνει και με τα περισσότερα αλγοφάγα, τα μόνα ίσως που να μπορούν να μπουν είναι τα CAE (Chinese Algae Eater) http://www.seriouslyfish.com/species...lus-aymonieri/ αλλά δεν θα πρέπει το νερό να κατέβει κάτω από 23 βαθμούς και επίσης είναι λίγο διαολάκια και θα ενοχλούν τα χρυσόψαρα, θα σου πρότεινα να μη τα βάλεις μαζί. Γενικότερα με τα χρυσόψαρα δεν έχεις επιλογές να βάλεις και άλλα ψάρια μαζί, τα χρυσόψαρα πάνε μόνα τους. Μη ξεχνάς πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία από χρυσόψαρα και επομένως δεν χρειάζεσαι και κάτι άλλο μαζί. Τα χρυσόψαρα επίσης έχουν τόση κίνηση που θα σου γεμίσουν το ενυδρείο από μόνα τους, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Σαλιγάρια μπορείς να βάλεις , αλλά μη ξεχνάς πως ένα σαλιγκάρι aple είναι σαν ένα ψάρι, επομενως θες παραπάνω λίτρα. Πες μας τι είδους χρυσόψαρα έχεις για να δουμε πόσα λίτρα ενυδρείο θες, είναι το σημαντικότερο αυτό, αφού έχεις τα ψάρια. ------------------------- Εννοείται πως δεν θα βάλεις τίποτα από όλα αυτά, καμιά πέτρα μόνο και και κανα ξύλο. Να αποφεύγεις να βάζεις στο ενυδρείο υλίκά που δεν υπάρχουν στη φύση και είναι αμφιβόλου ποιότητας. Στις λίμνες που ζουν τα χρυσόψαρα αλλά και τα περισσότερα ψάρια δεν υπήρχαν πειρατές και ναυάγια, και αν υπάρχουν μόλυνση έκαναν
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 15-04-14 στις 11:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μην βασανιζεις το μυαλο σου και μην βιαζεσαι και ολα θα πανε καλα αρκει να σεβαστεις τις αναγκες ενος ζωντανου οργανισμου!!
αν λοιπον θελεις να τα κανεις σωστα θα πρεπει να ξεκινησεις με ενα προγραμμα για την τελικη εικονα του ενυδρειου σου.. 1.κοιταζουμε που φτανει η τσεπη μας.οσο ποιο πολλα λιτρα τοσο μεγαλυτερες επιλογες και τοσο καλυτερες συνθηκες(σε πλαισια παντα) 2.ζηταμε γνωμες για τον εξοπλισμο που θα χρειαστει το ενυδρειο που τελικα διαλεξαμε.. 3.διαβαζουμε πολυ προσεκτικα τις συνθηκες που ζει το καθε ψαρι και βλεπουμε ποσο εφικτο ειναι να του τις προσφερουμε.. 4.φτιαχνουμε τον διακοσμο του ενυδρειου βιοτοπικο και οχι με καραβια-αεροπλανα-δυτες-σεντουκια-νεκροκεφαλες και πολλα αλλα που θα δεις στα πετ σοπ. 5.στρωνουμε το ενυδρειο και βαζουμε τα ψαρακια που εχουμε επιλεξει..τοτε κι αυτα θα σε αποζημιωσουν με την αψογη συμπεριφορα-χρωματα-ζευγαρωμα.. γι αυτο λοιπον απο εμενα ξεκινα να διαβασεις ολο το φορουμ.θα βρεις απιστευτα πραγματα που θα σε βοηθησουν να ξεκαθαρισεις την εικονα που εχεις τωρα..και φυσικα κανε οσες ερωτησεις θελεις.τα παιδια εδω εχουν παντα ορεξη να βοηθησουν.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν αποφάσισα (και μετα από λίγη έρευνα που έκανα) οτι δεν θα ασχοληθώ με χρυσόψαρα λογο του γεγονότος ότι εδω στη Κυπρο είναι περιορισμένα τα είδη καθώς επίσης για τους περιορισμούς που μου επιβάλλουν. τα 4 common που εχω θα τα χαρίσω μιας και για να τα κρατήσω θα χρειαστώ πολύ μεγάλο ενυδρείο κάτι που δεν με παίρνει οικονομικά αλλά και λόγο περιορισμένου χώρου στο σπίτι.
υπάρχει κάποιο υπόμνημα με πληροφορίες για clown fishes, μονομάχους,? σκέφτηκα για ενα ενυδρείο με διαφορά ειδη ψαριών και φυτών (συμβατά μεταξύ τους φυσικά)είναι δυνατόν να δημιουργηθεί τέτοιο ενυδρείο? |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην,παρε το ενυδρειο και τα απαραιτητα υγρα τεστ νερου.
οταν παρεις το ενυδρειο(οσο πιο μεγαλο μπορεις)με βαση τα οικονομικα και το χωρο σου,τοτε θα μετρησεις με τα τεστ το νερο σου και θα ακουσεις προτασεις για το τι μπορεις να βαλεις. τα clown loaches ξεχασε τα,γινονται πολυ μεγαλα. ειναι πολυ νωρις για να σου πουμε ψαρια. παρε πρωτα το ενυδρειο και τα τεστ, και τοτε εδω θαμαστε να το συζητησουμε ![]() μεχρι τοτε,διαβασμα στα υπομνηματα και στις κατηγοριες του φορουμ για να δεις λαθη και να παρεις ιδεες ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και επειδή βλέπω πως λες συνέχεια για μονομάχους, να υπολογίσεις πως αν βάλεις μονομάχο θα πρέπει να δεις τι θα είναι τα υπόλοιπα ψάρια για να μπορούν να συμβιώσουν, παρόλο απο τα λίγα που ξέρω για τους μονομάχους έχω καταλάβει πως είναι καλύτερα να είναι μόνοι τους, αλλά αυτά θα στα πούν και άλλα παιδιά που έχουν μεγαλύτεροι εμπειρία στους μονομάχους. Από φυτά, αφου θα πας σε τροπικό, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Προετοίμασε τον εξοπλισμό όπως σου είπε πιο πάνω ο Γιώργος (kgf12345), να έχεις οπωσδήποτε τα απαραίτητα τεστ (NH3/NH4 , NO2, NO3, PH, KH,GH) και να προτιμήσεις τα υγρα τεστ, γιατί χωρίς τεστ είναι σαν "Να οδηγάς νύχτα με σβηστά τα φώτα"
|
|||
|
|||
![]()
ναι κατάλαβα... υπερενθουσιαστικά με την ιδέα και καταλάβατε
![]() οκαυ! μεχρι την επόμενη βδομάδα θα έχω το ενυδρείο και τα τεστς έτοιμα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες
Εγω θα σου προτεινα, μολις πάρεις το ενυδρειο, να ξεκινησεις διάβασμα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν και μονος σου θα καταλαβεις ποιο ειδος ταιριαζει στα λιτρα σου και ποια ειδη ειναι απαγορευτικα τόσο για λιτρα όσο και για συγκατοικηση με άλλα ειδη Κιβωτο του Νωε (μέρες που ειναι) δεν μπορείς να κάνεις κανένα ενυδρείο... Τα βιαστικά βήματα, 99% οδηγουν σε προβλήματα, κάποια προβλήματα λυνονται, κάποια λυνονται με επιπτώσεις, κάποια δεν λύνονται ![]() Καλό διάβασμα και πάλι καλώς ήρθες
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος | markdoub | Μεσογειακό | 10 | 12-01-11 20:25 |
Νέος | giorgosdem | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 07-12-08 11:18 |
15Lt για Betta | jstiva | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 12 | 18-05-07 20:42 |
Νέος | ΓΙΩΡΓΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 23-04-04 11:53 |