|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη αυτή την υπερχείλιση έχεις ?
και στη κορφή έχεις ανεπίστροφη για να μη τραβαει αέρα ?
|
|||
|
|||
![]()
ναι αυτη εχω αλλα ανεπιστροφη βαζεις στο πρωτο υ που κανει....το pvc που παει πιο πανω απο ολα δεν πρεπει να εχει τιποτα....τον αερα τον τραβαει απο την εισοδο που ειναι στο ενυδρειο μεσα....
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως χάνει η ανεπιστροφη ? δεν τους έχω εμπιστοσύνη, είναι προτιμότερο να βάλεις ένα βανάκι πλαστικό σαν και αυτό που έχω βάλει εδώ
|
|||
|
|||
![]()
δεν χανει σιγουρα...το εψαξα και αυτο....ασε που εχω λαστιχο πρωτα....και το κοβω απο εκει.....και ειδα και σιγα σιγα τον αερα να μπαινει προς τη βαλβιδα....οποτε σιγουρα δεν ειναι αυτο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Τότε σήκωσε λίγο ην έξοδο, γιατί πέφτοντας το νερό , δημιουργεί ανατάραξη και οι φυσαλίδες ανεβαίνουν από τον άλλο σωλήνα και παγιδεύονται εκεί, αν σηκώσεις την έξοδο, ανεβαίνει η στάθμη μέσα στην υπερχείλιση και το νερό δεν πέφτει από ύψος και να δημιουργεί φυσαλίδες.
δες την εικόνα η στάθμη φτάνει στο ύψος που είναι η έξοδος F, το νερό πέφτει στο σωλήνα Β, από τη στάθμη του ενυδρείου έως την έξοδο F είναι μεγάλο ύψος και πέφτει με δύναμη και δημιουργεί φυσαλίδες που εγκλωβίζονται στη σωλήνα Α στο σημείο G, ανεβάζοντας το ύψος F ανεβαίνει η στάθμη στη σωλήνα Β και έχεις μικρή υψομετρική διαφορά και το νερό πέφτει πιο ομαλά
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
στην έξοδο F αν έχεις μαλακο σωλήνα σηκωσε τον λίγο πιο ψηλά και δοκίμασε να δεις πως θα λειτουργήσει
όσο πιο μεγάλος είναι ο Β και ο Α
|
||||
|
||||
![]()
την συσκεκριμενη υπερχ την εχω σχεδον 5 χρονια σε δυο ενυδρεια , εχω κατασκευασει σε παρα πολλους φιλους και δουλευουν αψογα .
δεν μπορω να καταλαβω πιο ειναι το προβλημα σου ?? και δεν μπορω να καταλαβω τι εχεις κανει με τις βαλβιδες και ιστοριες και για πιο λογο εβαλες τετοια πραγματα ![]() να την φτιαξει απλη την υπερχ οπως την εχω φτιαξει και γω (φωτο ) δουλευει 5 χρονια σερι ειναι σχεδον μισο χιλιοστο πανω απο την σχαρα ωστε να τραβαει και απο την επιφανια και 5 χρονια δεν εχει χασει χιλιοστο του χιλιοστου η σταθμη !!! ειναι στην αρχη να παιξεις με το βανακι μεχρι να πιασεις αντιστιχια αντλιας επιστροφης και υπερχ , μετα τελος !!
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω αυτη εχω αλλα ουτε βαλβιδα εχω βαλει ουτε εχω τρυπησει στο πανω U.
Θεωρησα καλυτερα να το γεμισω με ταπωμα με το χερι και ρουφηγμα και λειτουργει ολοσωστα. Μηπως η βαλβιδα ειναι που στην κανει? Το βανακι εγω το εχω μεταξυ υπερχιλησης και λαστιχου κι οχι οπως στη φωτο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δημήτρη (Ικαρία) πόσο υψος έχει ο σωλήνας Β στη δικιά σου υπερχείλιση ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οπως κι εγω, ταπονωντας με το χερι και ρουφοντας απο την αλλη
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι εύκολο, ταπώνεις με το χέρι το σωλήνα C και ρουφας απο το F, αφου έχεις ρίξει νερό στο σωλήνα Β
|
||||
|
||||
![]()
δεν χρειαζετε το τρυπημα πανω , δηλαδη το G που εβαλε ο φιλος τα σχεδια.
ΔΕΝ κραταει αερα η υπερχ αυτη , κατα την πρωτη φορα οταν θα την βαλεις μπροστα ταπωνεις το ανωτερο σημειο , γεμιζεις το ενυδρειο ερκετα πιο πανω απο την εισοδο ( μαλιστα δεν βαζεις και την γωνια για να εχει μεγαλυτερη πιεση ). μια πολυ δυνατη ρουφηξια στην ακρη του σωληνα που καταληγει στο sump και πηρε , ουτε αερα ουτε τιποτα !! Αερα θα περνει μονο απο την εισοδο αν η υπερχ κατεβαζει περισσοτερα λιτρα απο οσο ανεβαζει η αντλια επιστροφης . γιαυτο εχω βανακι και παιζει σιγα σιγα μεχρι να πιασεις την σταθμη ενα τικ πιο πανω απο την εισοδο , μετα τελος εις των αιωνα των αιωνων , αμην !
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπερχειλιση του φτωχου!!!! | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 37 | 06-12-14 06:15 |
diy υπερχειλιση | orck | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 65 | 31-01-14 13:33 |
Sub-υπερχειλιση. | giannisqq | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 20-09-13 20:41 |
diy υπερχειλιση!!! | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 15-12-08 21:01 |
Υπερχειλιση... | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-12-07 11:13 |