|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον... υστερα απο διημερη παρατηρηση εχω να πω τα εξης:
Την κινητικοτητα που παρουσιαζουν με το να ανεβαινουν στην επιφανεια, δεν μπορω να το εξηγησω. Για παραδειγμα χτες, σχεδον ολη την μερα ηταν και τα 3 καθισμενα στον πατο, σαν να ειχαν τρομαξει. Δεν ανεβηκαν καθολου στην επιφανεια. Σημερα παλι, καποιες φορες κανανε βολτες και καποια στιγμη τα ειδα να ειναι πανω και να ψαχνουν. Ισως το κανουν οταν πεινανε, γιατι πανε σε ενα συγκεκριμενο σημειο της επιφανειας και κοιτανε, εκει που εχουν μαθει οτι πεφτει η τροφη. Πιθανων λοιπον να το κανουν, μονο οταν νοιωθουν πεινα... Το ψαρακι τωρα για το οποιο και ψαχνω να δω τι θα κανω, παρουσιαζει τα εξης: . Παρ' οτι ταισα και στικς, αν και στην αρχη δεν ανεβηκε στην επιφανεια, μετα απο κανα μισαωρο, αρχισε να ανεβαινει και να ρουφαει αερα. Το ιδιο κανει κι οταν τρωει flakes. Πιθανολογω οτι δεν το κανει μονο οταν τρωει φυσικη τροφη. . Το ραχιαιο πτερυγιο, το εχει συχνα μαζεμενο, οχι συνεχεια, αλλα τις μισες ωρες σχεδον της ημερας, το εχει μαζεμενο. Το σκισιματακι που υπηρχε στο ραχιαιο πτερυγιο του, σημερα δεν το βλεπω. Παραμενουν ομως το φθαρσιμο που εχει στις ακρες καθως και το καφετι χρωμα που εχει παρει στις ακρες των πτερυγιων του και στο στομα του. Πολλες φορες μετα το φαι, παει και καθεται καπου που να μην φαινεται πολυ, χαζευει ετσι αρκετη ωρα, αλλα μετα ειναι κινητικο. Τι κανουμε....; |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σπυρο να μην δοκιμασω θεραπεια με αλατι; Αυτο το κακομοιρο, αν συνεχισει να ρουφαει ετσι αερα, αργα ή γρηγορα θα χουμε θεμα...
Αν εχεις διαβασει το θεμα απο την αρχη, σε τι μπορει να οφειλονται αυτα; Δεν ειναι μονο οτι θελω φυσικα να μην παθει τπτ το ψαρακι, αλλα σε δευτερευοντα χρονο θελω και να μαθαινω, για να αποφευγω τα λαθη στο μελλον |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε κι αλατι
Κακο δεν κανει (παρα μονο αν εχεις καποια ειδη σαλιγκαριων κι αν ειναι πολυ). Φαρμακο δεν ειναι ετσι κι αλλιως να κανει καπου αλλου κακο. Δοσολογια http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...10&postcount=9
|
|||
|
|||
![]()
Σας εχω ζαλισει και σενα και τον Σωκρατη, αλλα τι αλλο μπορω να κανω εκτος του να σας ζαλιζω...
Αλατι λοιπον... Επειδη εχω και καποια φυτα εκει μεσα, και γενικα θελει λιγο 'παιδεμα΄ για να το αφαιρεσω μετα απο το ενυδρειο, και το φιλτρο μπορει να πιασει αλατα, και για να μην 'αλατιστουν' και τα αλλα ψαρακια, θα ταν μηπως καλυτερα να το εβαζα σε καραντινα; Βεβαια κι εκει εχει τα ρισκα του, το μπολι μπορει να μην πιασει (στο παρελθον 3 φορες εχω μπολιασει και δεν πετυχε καμια...), το ψαρακι μπορει να στρεσαριστει Ειμαι σε διλλημα ... |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να του κανεις και μπανια καθε μερα, μονο του σε κουβα με δυνατη αεραντλια.
Αλατι χοντρο μεχρι 2-3% για 20-30 λεπτα, και να ειναι σπασμενο παντα το αλατι πριν το βαλεις. Στη αρχη θα το δεις να αναπνεει γρηγορα και να παραπαίει αλλα θα ισιωσει. Αν το δεις ομως να πεφτει πολυ η αναπνοη του (κοιτας βραγχια) το βγαζειςκαι επιστροφη στο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
Τα μπάνια έχουν μια επικυνδυνότητα και η ώρα των 20-30 λεπτών στην παραπάνω αναλογια είναι απογορευτική,κατά τη γνώμη μου.Αν προσθέσης αλάτι 0,2% στο ενυδρείο δεν έχουν φόβο τα φυτά και μόνο καλό θα κάνεις και στα άλλα χρυσόψαρα.Κρατα σταθερά την αναλογία του αλατιού για κανένα μήνα.
Αν δεις ότι χειροτερεύει η κατάσταση ,εδώ είμαστε.
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 04-10-13 στις 09:17 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλγη? ή κατι αλλο? | tnick | Tanganyika | 25 | 24-04-14 09:03 |
Ich ή κατι αλλο...; | lionor | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 16 | 19-01-13 13:39 |
Co2..χρειαζεται κατι αλλο? | akis7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-10 12:05 |
Στρες ή κατι αλλο? | maikl | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 28-10-08 12:14 |
maingano η κατι αλλο???? | chris7 | Malawi | 9 | 14-09-08 19:27 |