|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν εισαι στο σημειο να αναρωτιεσαι αν θα ζησουν τα ψαρια, προφανως δεν εισαι στο σωστο δρομο και πρεπει να αλλαξεις νοοτροπια, φροντιζοντας να προσφερεις οτι τα ψαρια σου απαιτουν για να ασχοληθεις σοβαρα με το συγκεκριμενο χομπι. Δεν ειναι θεμα τυχης να ζησουν τα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασίλη τα ψάρια δεν είναι διακοσμητικά να παίρνουμε ότι αρέσει στο μάτι μας...κι όσο ζήσει! Αν δεν ζησουν κι αν εξαιρέσουμε τις περιπτωσεις που αγοράζονται εξ αρχής ασθενικά ψάρια, τότε όλα τα υπόλοιπα οφείλονται σε μας και στις συνθήκες που τους παρέχουμε Υπάρχουν κι αστάθμητοι παράγοντες...αλλά δεν τα φορτώνουμε ολα στην τυχη!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα με αυτη τη λογικη κανενα ψαρι δεν ζει ουτε στα 90λιτρα εκτος απο τα ζωοτωκα. Αφου ειχα παρει τα ινδιανακια δεν γινοταν να βαλω ζωοτοκα επειδη θα τα κυνηγουσαν γι αυτο εβαλα και τα gurami.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολλά ψάρια ζουνε σε 90λιτρο! Απλα δεν το έχεις ψάξει...κι απ οτι φαινεται επέλεξες αυτό που σου αρεσε Αν εχεις διάθεση δες για αρχή τον παρακάτω κατάλογο...και εδώ είμαστε... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 Αν δεν σε ενδιαφέρει ο κατάλογος και οι σωστές επιλογές...τότε... ![]() Ξεκίνησα με 30λιτρο για περίπου 1.5 χρόνο και τα πιο εντυπωσιακά πράγματα ως αρχάριος τα είδα στο 60λιτρο μου Δεν χρειάζεσαι πισίνα για να γίνεις καλός χομπίστας
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο τον καταλογο τον εχω δει πολλες φορες! Με τα ινδιανακια δεν εμπαιναν τα τα guppy, molly, platy ------------------------- Τι ψαρια εχεις για σκληρο νερο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vasiliss : 29-09-13 στις 10:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το θεμα σου ειναι οτι απο τα ψαρια που εχεις, κανενα δεν θελει σκληρο νερο. Μην κοιτας το ανωτερο οριο στο προφιλ των ψαριων, αλλα στη μεση, δεν ειναι και το καλυτερο να τα διατηρουμε στα ακρα των επιτρεπτων συνθηκων. Στα ορια τα ψαρια ζουν σε συγκεκριμενες συνθηκες (π.χ. περιοδος ξηρασιας στη φυση) και για μικρες περιοδους, που μαλιστα δεν βρισκονται σε ενα ενυδρειο με 5 τζαμια, αλλα στη φυση που λειτουργουν διαφορετικοι μηχανισμοι. Μαλακου νερου ψαρια εχεις, απλα οχι παρα πολυ μαλακου. Βεβαια, τεστ σκληροτητας δεν κανεις, αλλα υποθετω θα ειναι σχετικα σκληρο, οπως στις περισσοτερες περιοχες της Αθηνας.
|
||||
|
||||
![]()
Να σου πω ομως κατι....
Να τα δοσω δεν γινεται γιατι τα πληρωσα και λογω της κρισης δεν γινεται να παρω αλλα. Χαλασα περισσοτερα χρηματα αποτι περιμενα για αυτο το ενυδρειο... Επισης αυτα τα ψαρια μου τα προτεινε ιχθυολογος και οχι ενας απλος πετ σοπας ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
90αρι ενυδρειο | Vasiliss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-09-13 20:37 |
να και το δικο μου | giko | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 06-04-10 23:20 |
Να και το δικο μου! | christosvn | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 15-02-10 00:25 |
να και το δικο μου! | Πάνος | Nano Reef | 30 | 25-12-09 00:23 |
Τι παχος γυαλιου για 90αρι DIY ; | Raven | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 17-09-08 18:53 |