|
|
||||
|
||||
![]()
Καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Αρχισε διαβασμα απο τα υπομνηματα στον τομεα των αρχαριων, ωστε να καταλαβεις καποια πραγματα και μετα εδω ειμαστε για οτι θελεις. Αλλα αν δεν καταλαβεις καποια πραγματα για τη λειτουργια του ενυδρειου, το ενα λαθος θα φερνει το αλλο.
Τα 120 λιτρα σιγουρα δεν κανουν για αφρικανες, ποσο μαλλον με αστακους, οι οποιοι θελουν ενα ενυδρειο μονο γι'αυτους. Το θεμα ειναι να φτιαξεις ενα χωρο οπου θα ζησουν ευτυχισμενοι οι οργανισμοι που θα φιλοξενεις και οχι με το αγχος της επιβιωσης και τη στενοτητα του χωρου, οπως και τις λαθος συνθηκες νερου. Καλη συνεχεια.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.
Οσο αφορα το θεμα αστακοι μαζι με ψαρια δεν το εκανα απο μονος μου ρωτησα στο μαγαζι ειδικα για την αφρικανα και μου ειπαν οκ. Το ρισκο που πηρα εγω ηταν για τα λαμπιντοχρωμις και το ονομαζω ρισκω γιατι ο μονο φοβος ηταν η αφρικανα γιατι οι αστακοι δεν τα προλαβαινουν με τιποτα! Παντως παιδια ειναι απιστευτο το γεγονος οτι φαινομενικα τουλαχιστον εχουν συμβιβαστει το ενα με το αλλο.Την πρωτη μερα που εβαλα τα λαμπιντοχρωμις η αφρικανα τα ειχε μουρλανει στο κυνηγι!Τωρα μετα απο 1 εβδομαδα περιπου περνανε απο διπλα της και καμια σημασια.Ισως κανω λαθος αλλα δεν βλεπω τσαμπουκαδες.θα δουμε. Και παλι ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Οι αστακοι ειναι νυκτοβιοι κυνηγοι οποτε το βραδυ που η αφρικανα θα ειναι χαλαρη θα προσπαθησουν να την κουρεψουν.Ποτε δεν βαζουμε ψαρια με αστακους και καραβιδες.Σε μαγαζι ειχα δει καραβιδες που τις ειχαν με νεον.Τα νεον αποδεκατιστηκαν.
|
||||
|
||||
![]()
Για τους αστακούς ξέρω μόνο ότι πάνε με μαγιονέζα
![]() τα Labidochromis όμως δεν μπαίνουν σε 120άρι και θέλουν χαρέμι (1αρσ.+2/3 θηλ.). Mη τα ταλαιπωρείς. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλως ηρθες στο χόμπυ ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα καβουράκια προφανώς δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα ποτήρι νερό, αφού είναι ενδοβιότες της πίνας (στο εσωτερικό της γεννιούνται, τρέφονται, ζευγαρώνουν και πεθαίνουν).
Το λέω χωρίς παρεξήγηση και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα σε άλλο thread και συγγνώμη κιόλας για την εκτός θέματος απάντηση αλλά θέλω να υπενθυμίζω στους φίλους που ασχολούνται με υποβρύχιο ψάρεμα ότι οι πίνες έχουν χαρακτηρισθεί είδος προς εξαφάνιση. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχει απαγορευτεί η αλιεία τους. Βέβαια η απαγόρευση, μάλλον η τήρηση μιας απαγόρευσης στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο αλλά τουλάχιστον εμείς που δηλώνουμε λάτρεις του υγρού στοιχείου και των πλασμάτων του, ας δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα. Και πάλι χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω σαν νουθεσία αλλά σαν υπενθύμιση. Καλώς ήρθες στο χόμπυ |
|
|||
|
|||
![]()
Stepho καμια παρεξηγηση αν και ψαροντουφεκας δεν το ηξερα και καλα εκανες και το εθιξες για να ενημερωσω και γω με τη σειρα μου.
Σεβομαστε παντα τη θαλασσα!Αυτο ειναι νομος! Το χομπυ χομπυ και ο σεβασμος σεβασμος. Καλος σας βρηκα. |
|
||||
|
||||
![]()
Οσο ακους τους μαγαζατορες, τοσο χρημα θα σταζεις μετα για να διορθώσεις τα κακος κείμενα...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Tα παλια τα χρονια που βγαζαμε πολλες πινες δεν ετυχε να βρω καποιον αλλο ζωντανο οργανισμο μεσα τους. Anyway...καλως ηρθες!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεος στο χομπυ..! | MixalisS | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 10-05-12 00:48 |
νεος στο χομπυ | tomcc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 19-04-12 20:47 |
Νεος στο χομπυ!!! | Gianniskaz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 02-05-09 16:30 |
νεος στο χομπυ | poseidonbc | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 16-03-07 04:04 |