|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
μαλιστα, να διατυπωσω λοιπν την ερωτηση ξανα διαφοροποιημενη καπως:
Υπαρχει καποια διαφορα ποιοτητας του νερου που φτιαχνεται με mix οσμωση+ βρυση με αυτο που φτιαχνεται με οσμωση+ αλατα+ ιχνοστοιχεια? Η δευτερη περιπτωση μπορει να ειναι καλυτερη η οχι? (παντα μιλαμε για φιλτραρισμενο νερο βρυσης) ------------------------- οκ για τα traces, (ειναι και σχετικα ευκολο να βρουμε τις αναλογιες, φτανει αυτα που γραφουν τα μπουκαλακια να ειναι ετσι οπως τα λενε, και στην τελικη δεν εινα κατι κρισιμο) ομως me τα minerals (που ειναι και το ζουμι) τι γινεται και πως μπορουμε να φτιαξουμε τις αναλογιες τη στιγμη που τα σκευασματα ειναι ετοιμα?
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 30-05-13 στις 14:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ας πάρουμε για παράδειγμα το mineral plus της mosura που θεωρείται κορυφαίο στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και αναπαραγωγής γαρίδων κυρίως crystal.Aπο οτι γράφει κι απο οτι λένε όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει,επηρεάζει μόνο το gh.Δηλάδή μαζί με τα traces,προσθέτει και ασβέστιο και μαγνήσιο,εξού και η αύξηση του gh χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η kh.Βέβαια εύλογα ο φίλος πιο πάνω αναρωτιέται:Γιατί να χρειάζεται να βγάζουμε όλα αυτά τα στοιχεία απο το νερό της βρύσης και μετά να τα ξαναβάζουμε?Η απάντηση μετά απο μια συζήτηση που έκανα στο shrimpnow με ένα παληκάρι απ'το hong kong,που μου φάνηκε οτι ήξερε τι έλεγε, είναι στο KH.Δηλαδή απ'οτι κατάλαβα αν αναμείξεις νερό ΑΟ με νερό βρύσης θα αυξ'ησεις το gh αλλά ταυτόχρονα μοιραία θα αυξήσεις και το kh.Αν όμως αναμείξεις το παραπάνω σκεύασμα με νερό ΑΟ,τότε θα μεταβάλλεις μόνο το gh κρατώντας σε μηδενικά επίπεδα το kh που είναι και το ζητούμενο για αυτούς που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τις αναπαραγωγές.Φαντάζομαι οτι ένα όσο το δυνατόν πιο χαμηλό kh δρα ευεργετικά όχι μόνο για τις γαρίδες αλλά π.χ και για τους δίσκους ή άλλα ψάρια.Eπίσης κάποια υποστρώματα λειτουργούν και ως buffer και τείνουν να κρατάνε σε χαμηλά επίπεδα το kh.
Βάζω κι ένα link της κουβέντας που είχα με τον hongonezo, o οποίος έγραψε αρκετά ενδιαφέροντα πραγματάκια http://www.shrimpnow.com/forums/show...for-neocardina |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |