|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για να φερουμε τις σκληροτητες μηπως? :P
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι,φυσικα γιαυτο.απλα δεν βλεπω ακομα το λογο να χρησιμοποιηθει το σκευασμα και οχι το νερο της βρυσης η το βρωμικο της ΑΟ.εκτος αν υπαρχει αλλο προβλημα με το νερο της βρυσης οποτε ειναι ακαταλληλο.δηλαδη να το χρησιμοποιησει ο κουραμπιες(πχ),που εχει νιτρικα στη βρυση το καταλαβαινω.αλλα οι υπολοιποι γιατι?
και για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα του θεματος,απο αυτα που διαβασα δεν φαινεται πουθενα(μεχρι τωρα) καποιο σκευασμα να ειναι εξειδικευμενο για καποιο ειδος ψαριου.ολα γενικα τα λενε οσα εχω δει. και ειδικα με τη seachem δεν προκυπτει απο πουθενα(με βαση τη μελετη στην οποια βασιζονται)οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει και για αλλα ψαρια.ισα ισα που φαινεται οτι θα κανει "καλο" σε πολυ περισσοτερα ειδη. απλα μου φαινεται οτι το πλασαρουν σαν "δισκαδικο" προιον για να εμπλουτισουν τη γκαμα προιοντων τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Στην αρχή η όλη ιστορία με τα traces και minerals μου φαινόταν υπερβολική έως υπερεκτιμημένη. Τα θεωρούσα πεταμένα λεφτά και ότι η μίξη με νερό βρύσης ήταν το μόνο που χρειαζόταν αρκεί να "έπαιζες" με τις αναλογίες.
Η γνώμη μου άλλαξε όταν αποφάσισα να στήσω ένα ενυδρείο για sulawesi γαρίδες. Για όσους ξέρουν, έπρεπε να δημιουργήσω μαλακό νερό με pH 8-8,5 πράγμα αδύνατο όσο κι αν προσπάθησα με μίξη νερού Α/Ο+βρύση. Η χρήση του κατάλληλου mineral μου έλυσε τα χέρια. Απλά προσθέτω την ανάλογη δόση σε νερό Α/Ο και οι παράμετροι ως δια μαγείας πιάνουν τις επιθυμητές και "ανορθόδοξες" μετρήσεις του pH8,2 με GH8 και KH4 που είναι οι ιδανικές. Χωρίς το ανάλογο mineral προσπαθούσα για 1,5 χρόνο με μίξεις και δεν είχα καταφέρει ούτε καν να πλησιάσω και φυσικά οι γαρίδες μου τότε απλά επιβίωναν χωρίς ποτέ να δω έκδυση. Στο παρών ενυδρείο με χρήση Α/Ο + mineral οι γαρίδες μου μέσα σε 2 βδομάδες από την ημέρα εισαγωγής τους έκαναν έκδυση και αβγώθηκαν. Τώρα όποιος με ρωτάει για το αν πρέπει σε νερό Α/Ο να βάζει minerals η/και traces σε βιοτοπικά ενυδρεία, του απαντάω ότι είναι η μόνη και σωστή λύση αν θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στις παραμέτρους του βιοτόπου των ψαριών που φιλοξενούμε.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |