|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τα διαβασες και πολυ προσεκτικα αυτα που σου γραψαμε μαλλον...
Το στρωσιμο γινεται με τους τροπους που ειδες στα υπομνηματα, διαφορα σκευασματα δεν θα το κανουν και πολλα πραγματα, οποτε αδικα χανεις το χρονο σου ψαχνοντας να βρεις αλλους τροπους. Στα πλαστικα φυτα δεν θα κρυφτει κανενα ψαρι, μονο κακο θα κανεις στο ενυδρειο σου. Κερατοφυλλο πρεπει να παρεις, ειναι ευκολο και πολυ χρησιμο. Αν προκειται να το φυτεψεις αργοτερα, παρε ψιλοκοκκο χαλικι. Θα βοηθησει να ριζωσουν τα φυτα πιο ευκολα. Θα σου ελεγα να παρεις απο τωρα, γιατι καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι ενα ενυδρειο με πραγματικα φυτα θα σου αρεσει περισσοτερο.
|
||||
|
||||
![]()
Θα πάρω άμμο,διάβασα οτι είναι μια χαρά.
Κερατόφυλλο θα έχει το Pet Shop,έ; Για στρώσιμο θα βάλω κάποιο σκεύασμα στυλ Sera Bio..κάτι και θα τ'αφήσω για 24h |
|
||||
|
||||
![]()
Τα links που σου εστειλα για το στρωσιμο τα διαβασες? Το ενυδρειο δεν στρωνει με ζουμια και μαλιστα σε μια μερα. Ενα μηνα θελει με αμμωνια ή τροφη, αλλιως μπολιασμα.
Αν το κανεις ετσι οπως λες, το επομενο θεμα σου θα ειναι στις ασθενειες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
αν σου κάνει το χατήρι και σου πει , ναι βάλ' το τι νόημα θα έχει αφού δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου μ αυτό?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 09-05-13 στις 19:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Θα το εμπεδωσει καποια στιγμη, που θα παει
![]() Το κακο ειναι οτι προφανως ο φιλος μας εχει ακουσει καποιο πετσοπ που του ειπε οτι δεν χρειαζεται να περιμενει ενα μηνα για να στρωσει. Ειναι πιο δελεαστικη η προταση να βαλεις αμεσως ψαρια, αλλα δυστυχως..λαθος. Αν ακουσει, βεβαια, τον πετσοπα, θα τον κανει πλουσιο ανανεωνοντας τα ψαρακια που πεθαινουν το ενα μετα το αλλο και παιρνοντας ζουμια με βακτηρια, μετα για θεραπειες και...δουλιτσα να υπαρχει. Ο καθενας κανει οτι θελει, αλλα δυστυχως αν δεν ασχοληθουμε σοβαρα απο την αρχη, η μοιρα τον ψαριων ειναι γνωστη...
|
||||
|
||||
![]()
σίγουρα πρέπει να βοηθηθεί αλλοιώς δεν θα του απαντούσαμε.
το ίδιο συμβαίνει με τους περισσότερους, γιατί όλοι παίρνουν τις ίδιες λάθος συμβουλές από τα καταστήματα και μέχρι να ξεκαθαρίσουν το σωστό από το λάθος, έχουν πεθάνει καμμιά δεκαριά ψαράκια.
|
||||
|
||||
![]()
Ε γι'αυτο υπαρχουν τα forums. Για να βοηθηθουν οσοι θελουν να βοηθηθουν και οσοι εχουν σκοπο να κανουν κατι καλο για τα ψαρια τους. Πληροφοριες υπαρχουν απειρες, αλλα ο ενδιαφερομενος ειναι αυτος που καθοριζει την πορεια του.
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως εγώ μέχρι τώρα έχω την εικόνα : Εγώ ρωτάω, εσείς απαντάτε κι εγώ συνεχίζω να ρωτάω χωρίς να διαβάζω τι απαντάτε, έτσι κι αλλιώς θα κάνω τα δικά μου...!!!
(έγινα πάλι κακός....ε?) ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Ζητώ συγγνώμη! Θα με συγχωρέσετε;
![]() Λοιπόν! Έχω εξελίξεις : Πήγα στο Pet Shop (μέχρι στιγμής σας έχω αναφέρει 2,το Pet Discount και ένα μικρό που παρήγγειλα το ενυδρείο,αυτό που λέω τώρα είναι αυτό με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ψάρια στις Σέρρες) και πήγα στα φυτά (είναι ο μόνος που πουλάει υδρόβια φυτά) και τα κοιτούσα.Είχαν όλα τα συμπτώματα που διάβασα σε thread που ανέφερε κάποιος φίλος πιο πριν (διαφανή,καφετί,τρύπια κλπ) αλλά και πάλι κερατόφυλλο δεν βρήκα.Τον ρώτησα τον ίδιο έπειτα,μου είπε πως δεν έχει και θα φέρουν καινούργια τον Σεπτέμβριο.ΟΚ,τον ρώτησα για τεστ αμμονίας,νιτρικών και νιτροδών.Αυτός,μου έδειξε κάτι στικεράκια (18,5¤ !!!!) που υποτίθεται οτι έδειχναν αυτά τα 3 συστατικά και άλλα 3,300 ΤΕΣΤ,όμως μου φάνηκαν ακριβά και αναξιόπιστα.Του ρώτησα αν είχε άλλα (π.χ. της Sera) αλλά δεν είχε.Μετά από μια μικρή αναζήτησή μου ανακάλυψα ένα υγρό τεστ αμμονίας της Tetra (19,5¤ !!!) αλλά για τα υπόλοιπα τίποτα.Μήπως είναι ο δικός μας ο PetShopάς ακριβός ή υπάρχουν και χειρότερα; Κάτι που είδα και στεναχωρήθηκα (άσχετο) ήταν 3 καημένα παπαγαλόψαρα... Και κάτι τελευταίο : Δεν σας ξαναπρήζω,το ρωτάω για τελευταία φορά : Σε ενυδρείο 50L.,ένα κερατόφυλλο,2 guppy και 5 tetra neon πάνε μαζί;Επίσης,πόσο τακτικά να κάνω αλλαγή; Στο χρυσόψαρο κάνω ανά 2 βδομάδες,του έβγαλα το πλαστικό φυτό όπως μου συμβουλέψατε και ελπίζω να είναι σε...αποδεκτές (για να ζήσει) συνθήκες..στο Pet Shop, έχουν ένα σωρό σε τόσο λίγο χώρο : http://www.youtube.com/watch?v=6SMmmrICcK4 απλά το κάθε είδος (χρυσά,comet,oranda,oranda red cap) είναι σε ξεχωριστά ενυδρεία...και παρακαλώ μη μου πείτε να βάλω στο μεγάλο το Oranda,συγγνώμη αλλά δεν θέλω.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πληροφορίες για κατασκευή ενυδρείου... | fiakas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 03-09-08 22:06 |
Πληροφορίες για την Anubia του ενυδρείου μου | golis1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 13-05-08 23:48 |
Στήσιμο Ενυδρείου | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 03-10-07 10:18 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |
Χρειάζομαι πληροφορίες για τις πέτρες και το Ph | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 21-06-04 16:42 |