|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() απλα τα ζωοτοκα προτεινονται πολυ γιατι ειναι "ευκολα" και εχουν και πολλες γεννες.προσωπικα πιστευω οτι κακος επικρατησε αυτη η λογικη και ισως να ειχε και αυτο επιπτωσεις στο ποσος κοσμος ασχολειται με το χομπυ,αλλα τεσπα.δεν ειμαι και τοσο πολυ καιρο στο χομπυ για να κανω τετοια κριτικη.-ειναι και Offtopic-παντως ειμαι της αποψης οτι οι πετσοπαδες,βγαλανε μονοι τους τα ματια τους στο συγκεκριμενο θεμα και οχι μονο.(οπως και αλλοι επαγγελματιες σε αλλους τομεις,ειδικα στην ελλαδα.) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σχετικά με το http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573, να αναφέρω μερικά πράγματα, όπως τα έχω καταλάβει 1. Αρκετά από τα ψάρια που αναφέρονται είναι ζωοτόκα. Πχ Guppy, Endler, 2. Ορισμένα από τα ψάρια που αναφέρονται, στη φύση θέλουν μαλακό νερό, παρόλο που αντέχουν και σε σκληρό ή μετρίως σκληρό πχ Scarlet Badis, Cherry barb, White Cloud 3. Ορισμένα δεν προτείνονται σε κοινωνικό ενυδρείο πχ Dwarf Puffer Και απομένουν τα Multi & Gourami ![]() Μήπως τελικά οι επιλογές ψαριών για σχετικά μικρά ενυδρείο (έως 60 λίτρα) και για σκληρό νερό...είναι σχετικά λίγες??? (εύχομαι να κάνω λάθος!) ![]() (Για τα zebra danio η μικρή εμπειρία που έχω, είναι πως είναι αρκετά "ενοχλητικά" ψάρια σε κοινωνικό ενυδρείο) Αν υπάρχει αντίθετη άποψη, θα ήθελα να την διαβάσω ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
και ομως υπαρχουνε ψαρια.μελανοταινιες,κιχλιδες(αφρικανικες),καποια ειδη goby,Gurammi Που ειπες κιεσυ,Puffer,και μαλον υπαρχουν κιαλλα που δε μου ερχονται τωρα η και που δεν τα ξερω.
δε νομιζω οτι ειναι λιγες οι επιλογες,απλα ο περισσοτερος κοσμος προτιμα τα πολυ φανταχτερα ειδη (καποιοι βαριουνται και να ψαξουνε)και δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα ειναι μαλακου νερου.αποδειξη αυτου ειναι τα guppy,που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κατι "ιδιαιτερο" (χωρις να θελω να μειωσω το ειδος),αλλα οι αρχαριοι τα παιρνουν πολυ γιατι βλεπουν τις ουρες τους και γιατι οι πετσοπαδες τα προωθουνε ως "ευκολα",ενω κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε.το μονο ευκολο που εχουνε ειναι οτι ειναι ευκολη λυση να προτεινει καποιος για ενυδρειο αρχαριου. για τον ιδιο λογο βλεπεις τοσα νεον και καρδιναλιους και οχι μονο,ολα μαζι σε ενυδρεια αρχαριων με ακαταλληλο νερο. guppy και neon ειναι "τα ψαρια του αρχαριου" μονο και μονο εξαιτιας των χρωματων.ψαξε εδω μεσα να δεις ποσα θεματα με καινουρια ενυδρεια υπαρχουν που εχουν μεσα Guppy και neon! και το επαθα κιεγω οταν πηρα ενυδρειο και εψαχνα τα πρωτα ψαρια που θα εβαζα.ηθελα "πολυχρωμα" και κοιταζα και τα guppy ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
H αλήθεια είναι ότι σε 60 lt οι επιλογές είναι λίγο περιορισμένες..
Μάθε καλά τα guppy πρώτα και μετά υπάρχουν κάποιες επιλογές και ανάλογα με το νερό σου. Τι ph gh kh έχεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Οταν λετε περιορισμενες επιλογες για ενα 60λιτρο εννοειται συμφωνα με ψαρια που υπαρχουν στα πετ σοπ στην ελλαδα ή παγκοσμιως???διοτι εγω εχω μελετησει πολλα ψαρια οπου σπανια ερχονται στην ελλαδα που μπορουν ανετα να ζησουν και σε 50 λιτρο....Γιατι δεν ψαχνετε να δειτε ποσες επιλογες υπαρχουν παγκοσμιως??
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην την πάμε σε μένα την κουβέντα...pls
![]() Απλά διαβάζοντας τις προτάσεις για τους πιθανούς συνδυασμούς με τα γκάπις, διαπίστωσα πως σε σχετικά μικρό ενυδρείο...και έχοντας ήδη ζωοτόκα και σκληρό νερό, οι επιλογές είναι περιορισμένες Αναφέρομαι στο βασικό ερώτημα της Tin Tin... Συμφωνώ με τον kgf12345, πως τα guppies, tetra (& betas) είναι τα "ψάρια του αρχάριου"...για πολλούς λόγους. Προσωπικά προτιμώ τα guppies με guppies (και μερικές red cherry)...για να απαντήσω (2η φορά) στην Tin Tin Edit : Αναφέρομαι στις επιλογές που υπάρχουν εντός Ελλάδας
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και οι περιορισμένες επιλογές αφορούν την εγχώρια αγορά. Πέρα από αυτό, ο καθένας μπορεί να βρει ένα σωρό ήδη αρκεί να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Αλλά είναι επιλογή.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αυτο ειναι το αλλο μεγαλο κακο που συμβαινει εδω.για καποιο λογο τα περισσοτερα ελληνικα καταστηματα φερνουνε τα ιδια και τα ιδια.λες και δεν υπαρχουν επιλογες.σωνει και καλα ολοι να παρουνε χρυσοψαρα,τετρα,κορυ και πλεκο!
γιατι να μη φερει καποιος περιοφθαλμους? τα ειδα στη νορβηγια και επαθα πλακα!σκληρο νερο θελουνε.αν υπηρχανε πραγματικα πολλες επιλογες ειδων στην ελληνικη αγορα,θα αλλαζανε και τα στανταρ στα μεγεθη των "entry level" ενυδρειων και δεν θα εβλεπες τοσα 60αρια και μικροτερα να κυκλοφορουν.γιαυτο λεω οτι οι πετσοπαδες στην ελλαδα βγαζουν μονοι τους τα ματια τους... |
|
||||
|
||||
![]()
Απλά φέρνουν κυρίως αυτά που ζητάνε οι περισσότεροι (λογικό) και αυτά που γίνονται εύκολα και οικονομικά εισαγωγή σε ποσότητες (επίσης λογικό). Από εκεί και πέρα, ο καθένας επιλέγει τα ψάρια που θα βάλει στο ενυδρείο του.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο θα συνεβαινε μονο αν οι τιμες των ψαριων ηταν λιγο καλυτερες, και λεγοντας καλυτερες εννοω φυσικα πολυ υψηλοτερες απο αυτο το χάλι που ειναι τωρα, οποτε θα ειχε ως αποτελεσμα ο χομπυστας να καλειται να αντιμετωπισει εξ αρχης σοβαρα το ολο θεμα. Πιστευω το σωστο θα ηταν ενας πολλαπλασιασμος τιμων Χ 10 τουλαχιστον. Αν πχ ενας betta splender ειχε 60-70 ευρω δεν υπηρχε περιπτωση να τον εβαζε κανεις σε δεκαλιτρα και δεκαπεντολιτρα (ποσο μαλλον σε ποτηρια και βαζα) Αν ενας πλεκο ειχε 80-100 ευρω κανεις δε θα τον αγοραζε γιατι καποιος π@παρας του ειπε οτι ειναι καθαριστρια. Αν ενα χρυσοψαρο ειχε 50-150 ευρω (αναλογα το ειδος) δεν υπηρχε περιπτωση να εμπαινε σε γυαλα ακομα κι αν ο πετσοπας διαβεβαιωνε πως ειναι μια χαρα...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ειδος malawi θεωρειτε ποιο ομορφο? | Gladiator | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 01-08-11 09:06 |
Νέο είδος pleco? | Thrillos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 23 | 26-02-10 11:38 |
ποιο ειναι ποιο θορυβωδες??? | drypes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-04-09 21:21 |
είδος | anasios | Δίσκοι | 9 | 07-09-05 13:29 |
Είδος | giannis1976 | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 09-02-05 20:35 |