|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tο πρόβλημα είναι ότι το e-shop είναι στα τελευταία του και δεν έχει διαθέσιμα προϊόντα λόγω έλλειψης χρημάτων. Για να πάρεις κάτι από εκεί πλέον πρέπει να το παραγγείλεις και να περιμένεις πάρα πολύ καιρό (το έμαθα από πολύ έγκυρη πηγή ότι έχουν θέμα προμηθευτών)... Ψάχνω για κάτι δυνατό αλλά να μην ξυπνάει και τη γειτονιά όπως αυτό για παράδειγμα... Δεν ξέρω...
------------------------- Επίσης από σήμερα το πρωί η ιστοσελίδα του e-shop είναι κάτω... Μάλλον πρόκειται για το τέλος του μαγαζιού... ------------------------- Λοιπόν, θα τους πάω πίσω στο κατάστημα και σκέφτομαι να πάρω αυτό ή αυτό... Το πρώτο θα χαλάει τον κόσμο βέβαια αλλά τι να κάνω, αν είναι να τρυπήσω το καπάκι για να ψύξω το ενυδρείο καλύτερα να το κάνω αποτελεσματικά παρά να παλεύω χωρίς λόγο. Το δεύτερο θα είναι και όμορφο με λίγο χαμηλότερη απόδοση και λιγότερο θόρυβο αλλά μήπως έχω θέμα με τα led? Προτάσεις??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Immortal : 21-06-12 στις 09:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εγω δε θα εβαζα ανεμιστηρα με λεντ που δεν μπορω να ρυθμισω.εκτος αν κανεις καμια μοντα και βαλεις διακοπτη στα λεντ,αλλα πολυ καψιμο για το τιποτα.παρε τα φτηνα που προτινε ο delta παραπανω(νομιζω) η σε αλλο θεμα.μια χαρα ειναι,και φτηνα και δεν κανουν πολυ θορυβο.(τα ακουσαμε δηλαδη να δουλευουν)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι το e-shop... Κατασκευαστής:KONIG Κατηγορία:ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΚΟΥΤΙΟΥ / KONIG στην κατηγορία ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΚΟΥΤΙΟΥ Τιμή: 1.95 ¤ + 0.45 ¤ 23% ΦΠΑ = 2.40 ¤Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο για online παραγγελία / Διαθεσιμότητα καταστημάτων Αθήνας - Θεσσαλονίκης KατάστημαΔιαθεσιμότητα Αθήνα - ΓαλάτσιΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΕλληνικόΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΖωγράφουΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΚαλλιθέαΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΜαρκόπουλοΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΜενίδιΑμεσα διαθέσιμο Αθήνα - ΝίκαιαΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΠειραιάςΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΠεριστέριΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Αθήνα - ΧαλάνδριΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Θεσσαλονίκη - Νέα ΕλβετίαΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Θεσσαλονίκη - ΣταυρούποληΚατόπιν παραγγελίας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες Το παραγγέλεις. Περιμένεις... Έρχεται όμως όταν το θέλεις?? Το μαγαζί είναι για κλείσιμο... Συν τοις άλλοις έχω ηδη πληρώσει 4 ανεμιστήρες από το μαγαζί που έχω υποδείξει στα link οπότε αν τους πάω πίσω μπορώ να χρησιμοποιήσω την πίστωση για να πάρω 6 από αυτούς... Που από ότι βλέπω είναι : α) Πιο δυνατοί και β) Ετοιμοπαράδοτοι Σκέφτηκα να του βάλω 6 τελικά με τροφοδοτικό 2Ah ώστε να εχει περιθώριο... Θα ανεβάσω σχέδιο του flap για να μου πείτε γνώμες Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το ξέρω ότι θέλετε να βοηθήσετε αλλά με το συγκεκριμένο μαγαζί έχω θέμα... αξιπιστίας... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αποψη μου ειναι να μην εχει ... |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω για τα led.
Oσο για το θορυβο. Το πρωτο ζητουμενο ειναι να φτανει και να περισσευει η δυναμη των ανεμιστηρων στο Peak της ζεστης κατα τον καυσωνα, που μπορει να πιασει το σπιτι μας. Ο θορυβος μπορει να μειωθει τις πιο δροσερες εποχες, χρησιμοποιωντας απλα, τροφοδοτικο πολλαπλης τασης. ![]() Τα ανεμιστηρια για PC μπορουν και λειτουργουν και σε λιγοτερα Volt (τουλαχιστον 6V μινιμουμ). Tα konig τα τσεκαρα και λειτουργουν και σε 1.5. (ισα που γυριζουν και φυσικα δεν ακουγεται τιποτα) Ακομα και η μειωση απο 12 σε 9V εχει μεγαλη διαφορα θορυβου
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχα! Disco!!!
Λοιπόν πέραν της πλάκας θα πάω για τα δυνατά... Υπολογίζω ότι 6Χ67,6 m³/h=405,6m³/h φτάνουν και περισσεύουν για ψύξη... Ακόμα και αν το ένα το γυρίσω προς τα έξω θα έχω 338 κυβικά μέτρα αέρα την ώρα να μπαίνουν μέσα στο ενυδρείο... Πιστεύω ότι θα είμαι εντάξει.... Τώρα για τη διάταξη σκέφτομαι κάπως έτσι: ![]() τα κενά ανάμεσα στους ανεμιστήρες είναι επίσης 5 cm αλλά δεν τα έβαλα γιατί το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα για να το φτιάξω είναι της πλάκας και οι διαστάσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα... Τα νούμερα πάντως βγαίνουν : 3Χ5cm κενά ανάμεσα στους ανεμιστήρες σε κάθε πλευρά, σύνολο 30 6χ8cm οι ανεμιστήρες, σύνολο 48 διάκενο ,21 Γενικό σύνολο:21+48+30=99 |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω οτι το φλαπ δεν θα αντεξει τοσο βαρος.
Βαλε 4 και ασε χωρο σε περιπτωση που δεν... για να προσπαθησεις παλι
|
||||
|
||||
![]()
Όντως, από προσωπική εμπειρία το φλαπ αποδυναμώνεται πολύ μετά το άνοιγμα των τρυπών και λυγίζει πολύ εύκολα...
|
|
||||
|
||||
![]()
άυτός ήταν και ο δικός μου φόβος όμως τα φλαπς του συγκεκριμένου ενυδρείου έχουν 1 πόντο πάχος με πλαστικό από κάτω και μελαμίνη από πάνω και πατάνε και στην κόντρα αλλά και στο κεντρικό φλαπ που είναι το φωτιστικό. Δε νομίζω να το δυσκολέψουν έξι ανεμιστήρες... Στη χειρότερη, καπάκια πουλάνε...
Πάντως θα κάνω αυτό που λέει ο delta και θα βάλω αρχικά τα τέσσερα και θα το δοκιμάσω για καμιά εβδομάδα... Θα βάλω τα ακριανά για να αφήσω το κενό στη μέση... Ποτηροτρύπανο κανένας? χαχαχα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ο eliwell του φτωχού (θερμοστάτης για ανεμιστήρες) | kingrim | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 13-08-10 14:47 |
Ερωτηση για ψύξη... | AXEL | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 20 | 20-09-07 17:53 |
Ψύξη vs T5 | leonm | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 01-07-07 07:37 |
Ψύξη | spookie | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-06-07 14:21 |
Ψύξη Η/Υ...!!! | Apostolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 26-05-05 14:49 |