Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Go Back   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων
Register FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2012, 17:55
bebeto Ο χρήστης bebeto δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Default Μονομαχος σε κοινωνικο ενυδρειο

Γεια σας,

Σκεφτομαι να βαλω ενα μονομαχο(betta) σε 60λιτρο ενυδρειο.Αυτη τη στιγμη υπαρχουν 6 neon,6 rasbora,5 guppy(σκεφτομαι να βαλω κανα 2 ακομα και μετα οτι μεινει απο γεννες),2 γατοψαρα (Corydoras Catfish) και 1 otocinclus gold. Λετε να υπαρξει καποιο προβλημα;;Το ενυδρειο εχει αρκετα φυτα κυριως anubia και ενα ξυλο...Βασικα το μονο που με απασχολει ειναι να μην κυνηγαει τα υπολοιπα ψαρια :/

Ευχαριστω.
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 18:08
ShadowVValker's Avatar
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Έχεις ήδη πάρα πολλά ψάρια για τα λίτρα του ενυδρείου σου και αταίριαστα μεταξύ τους σε απαιτήσεις (ξεκίνα το διάβασμα από εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573). Κανονικά θα έπρεπε όχι μόνο να μην βάλεις μονομάχο, αλλά να επιστρέψεις στο πετ σοπ / χαρίσεις / δώσεις όλα τα υπόλοιπα εκτός των γκάπυ (αλήθεια τι αναλογία έχεις σε αρσενικά-θυλικά?). Αλλιώς σύντομα θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα.
Το ενυδρείο σου το έχεις στρώσει? Συμπλήρωσε αυτό για να είναι πιο εύκολο σε όλους να σε βοηθήσουν: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 19:02
Nick74's Avatar
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

το ενυδρειο σου περιγραφεται αναλυτικοτατα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 19:19
Junior Member

Διαστάσεις:60x30x35
Όγκος:60
Κατηγορία: τροπικα γλυκου νερου (?)
Φόντο: ??
Φωτισμός: ??
Διάρκεια φωτισμού:10 ωρες
Φιλτράρισμα: ναι
Θερμοστάτης:ναι
Λίπανση:οχι
Παροχή CO2:οχι

Τι προτεινεις να κανω??
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 19:39
Nick74's Avatar
Senior Member

κρατα μονο τα γκαπακια που εχουν και το πλεονεκτημα οτι ζουν σε σκληρο νερο χωρις προετοιμασια και τα υπολοιπα δωστα.
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 19:47
Junior Member

εγω σκεφτομουν να δωσω τα guppy και να κρατησω τα κοπαδακια...που ,μπορω να τα δωσω αυτα τωρα ειναι και πολλα..βασικα τ μπορω απο αυτα να κρατησω για να βαλω και εναν μονομαχο μεσα(μου αρεσουν πολυ τα betta ) ?
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 20:08
Nick74's Avatar
Senior Member

ε βαλε betta τοτε και δωσε τα υπολοιπα.
Γιατι εχεις την εντυπωση πως πρεπει σε τοσο μικρο ενυδρειο να βαλεις 100 ειδη ψαριων?
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 20:09
Αντωνης Πατρα's Avatar
Αντωνης Πατρα Ο χρήστης Αντωνης Πατρα δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Quote:
Originally Posted by bebeto View Post
εγω σκεφτομουν να δωσω τα guppy και να κρατησω τα κοπαδακια...που ,μπορω να τα δωσω αυτα τωρα ειναι και πολλα..βασικα τ μπορω απο αυτα να κρατησω για να βαλω και εναν μονομαχο μεσα(μου αρεσουν πολυ τα betta ) ?
δυστηχως ο μονομαχος παει μονος του.. πολλες φορες ειναι και αναλογα τον χαρακτηρα του ψαριου αλλα ειναι σχεδον σιγουρο πως καποιο θα τα τιναξει εκει μεσα.. για να μην γινει ενας χαος εκει μεσα και εχεις τσακωμους + αλλες απαιτησεις νερου.. τοτε κρατα ή τα guppy ή χαρισε τα και κρατα στο 60αρι τον μονομαχο σου Μονο του

Μπορεις να πας πιο μακρια με μια ευγενικη λεξη και ενα πιστολι,παρα με μια ευγενικη λεξη μονο.’ Al Capone
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 21:12
ShadowVValker's Avatar
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Αν θέλεις σόνυ και καλά το μονομάχο, μπορείς επιστρέψεις τα υπόλοιπα στο πετ σοπ από όπου τα πήρες και να πάρεις ένα μικρό κοπαδάκι chery barbs, ή καμία γαριδούλα (red cherry) ή κάνα σαλιγκαράκι apple snail (mystic snail ακόμα καλύτερα).
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 21:33
janickrules's Avatar
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Quote:
Originally Posted by ShadowVValker View Post
Αν θέλεις σόνυ και καλά το μονομάχο, μπορείς επιστρέψεις τα υπόλοιπα στο πετ σοπ από όπου τα πήρες και να πάρεις ένα μικρό κοπαδάκι chery barbs, ή καμία γαριδούλα (red cherry) ή κάνα σαλιγκαράκι apple snail (mystic snail ακόμα καλύτερα).
γαριδες και apple snails μαζι με μονομαχο βαζουμε μονο αν ο μονομαχος μας τα "δεχτει",αλλιως αρχιζει τις επιθεσεις!

αν και κατα την αποψη μου δεν πρεπει να τα βαζουμε μαζι,καθως τα σαλιγκαρακια και οι γαριδες θελουν σκληρο νερο,σε αντιθεση με τον μονομαχο.
Old 25-05-2012, 22:44
Αντωνης Πατρα's Avatar
Member

καποτε εβαλα ενα apple snail στον μονομαχο μου και τρομαξε τοσο που επαθε φιν ροτ(εσκισε τα πτερυγεια του..οχι δεν γδαρθηκε πουθενα απλα τα εσκισε απο το stress).... την επομενη εβγαλα το σαλιγκαρι και εξαφανηστηκε καθε πληγη.. ενας αλλος μονομαχος δεν ειχε κανενα προβλημα... εχω δει μονομαχους σε κοινωνικα χωρις προβλημα συμπεριφορας.. εγω προσωπικα δεν ρισκαρω ομως. και επισεις ειναι πιο ομορφο να βλεπεις εναν μονομαχο σκετο... σε ενα ενυδρειο παρα με αλλα ψαρια.. χανει την αξια του

Μπορεις να πας πιο μακρια με μια ευγενικη λεξη και ενα πιστολι,παρα με μια ευγενικη λεξη μονο.’ Al Capone
Reply With Quote
Old 25-05-2012, 22:51
janickrules's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Αντωνης Πατρα View Post
καποτε εβαλα ενα apple snail στον μονομαχο μου και τρομαξε τοσο που επαθε φιν ροτ

χαχαχα!!

τι χεστης ειναι αυτος!!!
Old 26-05-2012, 00:40
Dimis's Avatar
Dimis Ο χρήστης Dimis δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής

Το εχω πει και στο παρελθον...Το αρχειο αυτου του φορουμ ειναι ενας θησαυρός για το χομπυ μας!

Ιδου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27618

Απλα καντε χρηση της αναζητησης θεματων.
Old 01-06-2012, 19:42
Immortal's Avatar
Immortal Ο χρήστης Immortal δεν είναι συνδεδεμένος
Member

και οι γαρίδες με το μονομάχο ίσως να μην έχουν και πολύ καλή συμβίωση... Εγώ έβαλα σε 20 λίτρα 2 γαριδούλες red cherry μαζί με crowntail μονομάχο (το Μπάμπη) και 2 μονομαχίνες (στρουμπουλούλες) και την επόμενη οι γαρίδες είχαν περάσει στην αιωνιότητα... Κρίμα τα 2 ευρώ... κλαψ!
Reply With Quote
Old 01-06-2012, 20:21
Nick74's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Immortal View Post
Εγώ έβαλα σε 20 λίτρα 2 γαριδούλες red cherry μαζί με crowntail μονομάχο (το Μπάμπη) και 2 μονομαχίνες (στρουμπουλούλες)

Μεχρι κι ο Πατακος που ηταν εγκληματιας και δικτατορας περασε καλυτερα στη φυλακη
Reply With Quote
Old 01-06-2012, 20:41
Αντωνης Πατρα's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Nick74 View Post

Μεχρι κι ο Πατακος που ηταν εγκληματιας και δικτατορας περασε καλυτερα στη φυλακη
χαχαχαχαχαχα
-------------------------
Quote:
και οι γαρίδες με το μονομάχο ίσως να μην έχουν και πολύ καλή συμβίωση... Εγώ έβαλα σε 20 λίτρα 2 γαριδούλες red cherry μαζί με crowntail μονομάχο (το Μπάμπη) και 2 μονομαχίνες (στρουμπουλούλες) και την επόμενη οι γαρίδες είχαν περάσει στην αιωνιότητα... Κρίμα τα 2 ευρώ... κλαψ!
δεν εχουν σφαχτει ακομα οι μονομαχινες με τον μονομαχο? ειναι πολυ λιγα τα λιτρα ..

Last edited by Αντωνης Πατρα; 01-06-2012 at 20:41. Reason: Automerged Doublepost
Reply With Quote
Old 01-06-2012, 22:02
janickrules's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Nick74 View Post

Old 02-06-2012, 11:53
pkas's Avatar
pkas Ο χρήστης pkas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Quote:
Aυτο θα πει ζωντανη τροφη!!! Πασχα κανανε οι μονομαχοι !!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules