Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-01-12, 11:50
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Plakas Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε εγώ ούτε ανάλυση του bacterial bloom έκανα ούτε ειδικός είπα ότι είμαι....απλά εξέφρασα μια αμφιβολία για το αν είναι ή όχι bacterial bloom για το λόγο ότι το νερό θολώνει απίστευτα σε χρόνο dt και το ότι το νερό καθαρίζει εντελός σε 24 ώρες (ίσως και λιγότερο)

...τώρα αν εσύ έχεις κάνει διατριβή στο θέμα bacterial bloom....συγνώμη για την αμφισβήτηση ΑΝ σε έχει ενοχλήσει!
Δεν εχω κανει διατριβη σε κατι αλλα μελετη. Προτεινω να κανεις το ιδιο ποσο μαλλον οταν υπαρχει ηδη σε μορφη "μασημενης" τροφης για να γινει μια συζητηση με καποια βαση και οχι με ... νομιζω ... πιστευω!
Προσωπικα δεν με ενοχλει τιποτα (εχω τις αποψεις μου που στηριζονται σε πολυ μελετη και πειραματισμους) αλλα αφου διαβαζουν και αλλα ατομα καλο ειναι τα επιχειρηματα να εχουν καποια βαση εκτος μονο της προσωπικης μας αποψης καθως τα θεματα δεν ειναι θεματα φιλοσοφιας αλλα εχουν πολλες πρακτικες εφαρμογες! Ευχομαι να μη με παρεξηγησεις!!
Παράθεση:
το 10% της ιχθιοφόρτωσης που θα βάλεις σε 24 ώρες και που θα δώσει οργανικά στο νερό, δεν θα έπρεπε να επαναφέρει τη θολούρα αφού τα πολυπληθή ετερότροφα βακτύρια που με το "τεχνιτό" bacterial bloom έχεις βάλει στο ενυδρείο θα βρούν τροφή????
Ο δεικτης των οργανικων απο οσο γνωριζω δεν μπορει να μετρηθει με καποιο τροπο (μπορει να κανω λαθος) οποτε δε μπορω να εχω απαντηση! Ωστοσο κοιτα και παρακατω - νομιζω οτι θα σε καλυψει η απαντηση!
Παράθεση:
...και μια δεύτερη απορεία....σε ενυδρεία στρωμένα με μεγάλη ιχθυοφόρτωση και προφανός αρκετή τροφή σε οργανικά, γιατί όταν προσθέτεις έτοιμα βακτύρια το θόλωμα φεύγει πάλι στον ίδιο περίπου χρόνο και δεν συνεχίζουν τον πολλαπλασιασμό τους τα εκατομύρια ετερότροφα βακτύρια που έριξες στο ενυδρείο???
Γιατι να προσθεσεις μπουκαλοβακτηρια σε ενα στρωμμενο ενυδρειο? Διαβασε το λινκ! Τα ετεροτροφα εχουν δυο "φασεις"! Στη φαση που ειναι αναεροβια και καταναλωνουν οργανικα δεν ειναι ορατα καθως δεν βρισκονται τα περισσοτερα στη στηλη νερου αλλα αγκυστρωμενα σε καποια επιφανεια ...
Παράθεση:
διευκρινίζω ότι ρωτάω για να μάθω...όχι για να αμφισβιτήσω αυτά που λες!!!
και εγω φιλε μου δε ξερω .. Ψαχνω να βρω την "αληθεια" οσο μπορω (πρωτα για να κατανοησω εγω ο ιδιος και μετα να το συζητησω με ατομα που εχουν μελετησει το ιδιο θεμα και εχουν πληροφοριες που ισως μου εχουν διαφυγει!). Αλλιως θα ειχα ανοιξει μια σελιδα και θα εγραφα τα δικα μου και δε θα ασχολιομουν με το φορουμ!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-12, 12:22
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν εχω κανει διατριβη σε κατι αλλα μελετη. Προτεινω να κανεις το ιδιο ποσο μαλλον οταν υπαρχει ηδη σε μορφη "μασημενης" τροφης για να γινει μια συζητηση με καποια βαση και οχι με ... νομιζω ... πιστευω!

ΟΚ θα το δοκιμάσω και αυτό!

Προσωπικα δεν με ενοχλει τιποτα (εχω τις αποψεις μου που στηριζονται σε πολυ μελετη και πειραματισμους)

Χαίρομε (πραγματικά όμως) που το ακούω!

Γιατι να προσθεσεις μπουκαλοβακτηρια σε ενα στρωμμενο ενυδρειο? Διαβασε το λινκ! Τα ετεροτροφα εχουν δυο "φασεις"! Στη φαση που ειναι αναεροβια και καταναλωνουν οργανικα δεν ειναι ορατα καθως δεν βρισκονται τα περισσοτερα στη στηλη νερου αλλα αγκυστρωμενα σε καποια επιφανεια ...

Γιώργο πραγματικά ακόμα δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό σου. Λες ότι το θόλωμα είναι bacterial bloom ...προφανός από τα ετερότροφα βακτύρια που βάζεις απευθίας στη στήλη του νερού από το μπουκαλάκι...γι'αυτό και είναι άμεσα ορατά (το οποίο μπουκαλάκι περιέχει οργανικά για τροφή και ετερότροφα βακτύρια)...το θόλωμα φεύγει όταν τελειώσουν τα οργανικά (άρα ή τροφή τους) και διαρκεί χρονικά ανάλογα με το πόσα οργανικά έχει το ενυδρείο (σε νεο ενυδρείο χωρίς ψάρια οι 24 ώρες είναι λογικές αφού καταναλώνουν τα οργανικά από το μπουκάλι).....ως εδώ τα λέω καλά???

...σε στρωμένο όμως ενυδρείο που έχει ψάρια μέσα άρα και οργανικά για να τραφούν τα βακτύρια....γιατί το θόλωμα διαρκεί πάλι το ίδιο....ή αν ρίξεις λιγοτερη ποσότητα δεν εμφανίζεται σχεδον καθόλου???...Αφου πρόκειται για bacterial bloom δεν θα έπρεπε να διαρκέσει 3-4 μέρες (τουλάχιστον) μέχρι να εξαντλήσουν την τροφή του μπουκαλιού και την τροφή που υπάρχει στο ενυδρείο?
ΚΑΝΕΝΑΣ λογος δεν υπάρχει για να βάλεις σε στρωμένο ενυδρείο μπουκαλοβακτύρια!!!! Απλά εδώ διεβάζω εδώ παιδιά που το κάνουν με κάθε αλλαγή ή επιδή έγινε μια στραβή, ή επιδη ξεκίνησαν λάθος πριν 1 μήνα (έχουν ήδη ψάρια μέσα) και μόλις ακούσουν για το στρώσιμο παν και ρίχνουν βακτύρια.

και εγω φιλε μου δε ξερω .. Ψαχνω να βρω την "αληθεια" οσο μπορω (πρωτα για να κατανοησω εγω ο ιδιος και μετα να το συζητησω με ατομα που εχουν μελετησει το ιδιο θεμα και εχουν πληροφοριες που ισως μου εχουν διαφυγει!). Αλλιως θα ειχα ανοιξει μια σελιδα και θα εγραφα τα δικα μου και δε θα ασχολιομουν με το φορουμ!
Πολύ σωστά κάνεις και ψάχνεις την αλήθεια φίλε Γιώργο! Και αφού με παρότρινες να μελετήσω
1. Το ότι τα μπουκαλάκια αυτά περιέχουν οργανικά + ετερότροφα βακτύρια

2. Το ότι περιέχουν βακτύρια που δεν έχουν σχέση με αυτά που θέλουμε να αναπτυχθούν στο φίλτρο μας

.... που τα έχεις βρεί για να ξεκινήσω από εκει???
Παλιά 11-01-12, 12:34
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Ειναι ορατα οταν βρισκονται στο νερο! Τα βακτηρια αυτα αγκιστρώνονται πανω σε επιφανειες!! Το ποσο θολο ειναι το νερο εχει σχεση με το ποσο πολλα ειναι σε αυτο! Μπορει ενας να εχει ενα νερο σαν γαλα μπορει καποιος αλλος να εχει μια ελαφρια θολουρα ....
Απο το λινκ που εχω βαλει παραπανω:
Παράθεση:
Μέσα σε αυτή τη φρενίτιδα πολλαπλασιασμού τους πολλά περνάνε ελεύθερα στη στήλη του νερού και φυσικά και αυτά συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ορατό σε μας.
Απο πηγες ειναι παρα πολλες σε καθε περιπτωση και θα πρεπει να ψαξω το αρχειο που τις εχω αποθηκευσει!! Βεβαια επιστημονικες μελετες πολλες φορες χρειαζεται να πληρωσεις για να κατεβασεις ολη τη μελετη οποτε δε θα βαλω τετοιες για ευνοητους λογους!

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-12, 13:04
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι ορατα οταν βρισκονται στο νερο! Τα βακτηρια αυτα αγκιστρώνονται πανω σε επιφανειες!! Το ποσο θολο ειναι το νερο εχει σχεση με το ποσο πολλα ειναι σε αυτο! Μπορει ενας να εχει ενα νερο σαν γαλα μπορει καποιος αλλος να εχει μια ελαφρια θολουρα ....

Αυτό κατάλαβα και εγώ, είναι ορατά άμεσα αφού το περιεχόμενο του μπουκαλιού το ρίχνουμε άμεσα στη στίλη του νερού.
Το πόσο θολό ειναι το bacterial bloom που προκαλείται από τα μπουκαλοβακτύρια,αν ακολουθήσει κάποιος τη δοσολογία του κατασκευαστή είναι σχεδόν πάντα το ίδιο...ΠΟΛΥ ΘΟΛΟ!
Αυτό που δεν μου εξήγησες και δεν τεριάζει και με όσα γράφει στο λινκ που μου έδωσες είναι γιατί αφού ο χρόνος ξεθολόματος εξαρτάται από το εκάστοτε νερό, την ιχθιοφότρωση του ενυδρείου, τα υπολιματα τροφής που πιθανόν να υπάρχουν....και γενικά όλους τους παράγοντες που προσδίδουν οργανικά (τροφή) στα βακτύρια αυτά........στην περίπτωση των μπουκαλοβακτύριων είτε αυτά μπαίνουν σε νέο ενυδρείο είτε σε στρωμένο είτε σε στρωμένο και παραμελημένο (με πολλα οργανικά) και πρόκειται επίσης για bacterial bloom ο χρόνος ξεθολώματος παραμένει πάντα περίπου 24 ώρες?

Απο πηγες ειναι παρα πολλες σε καθε περιπτωση και θα πρεπει να ψαξω το αρχειο που τις εχω αποθηκευσει!! Βεβαια επιστημονικες μελετες πολλες φορες χρειαζεται να πληρωσεις για να κατεβασεις ολη τη μελετη οποτε δε θα βαλω τετοιες για ευνοητους λογους!
Βάλε τις μελέτες που είναι δωρεάν και απλές παραπομπές σε αυτές που πληρώνεις.
Πραγματικά ενδιαφέρομε να διεβάσω αφού από χθες που ξεκίνησε η συζήτηση έχω φάει το ιντερνετ και δεν έχω βρεί πουθενά τον τρόπο κατασκευής τους, συντήρησης τους ή το ακριβές περιεχόμενο αυτού του σκευάσματος.
Παλιά 11-01-12, 13:15
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αυτό που δεν μου εξήγησες και δεν τεριάζει και με όσα γράφει στο λινκ που μου έδωσες είναι γιατί αφού ο χρόνος ξεθολόματος εξαρτάται από το εκάστοτε νερό, την ιχθιοφότρωση του ενυδρείου, τα υπολιματα τροφής που πιθανόν να υπάρχουν....και γενικά όλους τους παράγοντες που προσδίδουν οργανικά (τροφή) στα βακτύρια αυτά........στην περίπτωση των μπουκαλοβακτύριων είτε αυτά μπαίνουν σε νέο ενυδρείο είτε σε στρωμένο είτε σε στρωμένο και παραμελημένο (με πολλα οργανικά) και πρόκειται επίσης για bacterial bloom ο χρόνος ξεθολώματος παραμένει πάντα περίπου 24 ώρες?
Μα οταν πεσουν απο το μπουκαλι στο ενυδρειο τα βλεπεις (ειναι ορατα) στο νερο! Οταν πιαστουν στο χαλικι (οταν κατακαθισουν) δεν ειναι ορατα!! το bloom γινεται κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες! Σε ΟΛΑ τα ενυδρεια υπαρχουν παρολα αυτα μπορει να μη γινουν ποτε αντιληπτα απο εμας!!!

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-12, 13:39
Member

Προεπιλογή

ΟΚ φίλε Γιώργο, άρα δεν είναι bacterial bloom. Το θόλωμα είναι φαινόμενο που παρατηρείται λόγο της ύπαρξης στο νερό των ετερότροφων αυτών βακτυρίων (όπως συμβαίνει και στο bacterial bloom) αλλά δεν έχει σχέση με την αύξηση των οργανικών στο νερό, ούτε με τον γοργό πολλαπλασιασμό των βακτυρίων αυτών σε φυσικές συνθήκες.
....είναι απλά τα βακτύρια που μπήκαν στη στίλη του νερού και φαίνονται μέχρι να κάτσουν στον πάτο ή σε άλλη επιφάνια. (κάτι διαφορετικό από το bacterial bloom το οποίο όπως εξηγάς στο λινκ σου οφείλεται στην αύξηση των οργανικών σε ένα ενυδρείο.)

...όχι τίποτε άλλο αλλά μας διαβάζουν και άλλοι και δεν είναι σωστό να μείνουν με την εντύπωση ότι αν ρίξουν μπουκαλοβακτύρια θα θολώσει το νερό τους και βιωσουν κάτι ανάλογο με όσους εχει τύχει bacterial bloom. (ή ότι θα κινδυνέψουν τα ψάρια τους από ελλειψη οξυγόνου, θα χρειαστούν αεραντλίες κλπ κλπ)

....πολύ απλά το θόλωμα και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται στα βακτύρια που δεν έχουν κάτσει κάπου....αλλά το ένα οφείλεται στην αύξηση των οργανικών (bacterial bloom ) και το άλλο είναι μέχρι να πάρουν τη θέση τους τα βακτύρια που υπήρχαν στο μπουκαλάκι.
Παλιά 11-01-12, 13:43
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Σωστα αλλα ποτε δε μπορεις να ξερεις!
Αλλα σκευασματα υποστηριζουν οτι περιεχουν ενζυμα
αλλα δεν γραφουν καν!
αλλα οτι περιεχουν βακτηρια χωρις να διευκρινιζουν ποια!
Αν πουλανε ετεροτροφα .... πουλανε χρυσο τον ανθρακα!!!

Μονο μια αναλυση των υγρων των σκευασματων θα μας ελεγε τι περιεχουν και τι οχι!!! (δεν εμπιστευομαι ουτε καν τις ιδιες τις εταιριες)

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-12, 13:28
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

παντως χωρις να γνωριζω οσα εσεις,και μιλωντας μονο με βαση αυτο που εχω δει εγω στο πρωτο μου ενυδρειο(παρεπιπτοντως ειναι στις φωτογραφιες που εχει ο Γιωργος στο υπομνημα του)η θολουρα στο δικο μου δεν ξεκινησε αμεσως με την εισαγωγη του σκευασματος τοτε στο νερο αλλα μετα απο αρκετες μερες.μαλιστα χρησιμοποιουσα το ballancer Της Microbelift.
το υγρο,τουλαχιστον σε εμενα και πιστευω γενικως ετσι ειναι,δεν ειχε γαλακτωδες χρωμα ουτε υπολευκο αλλα ηταν εντελως διαφανο.οπως ειπα ομως το νερο δεν θολωσε καθολου κατα τη χρηση του σκευασματος.αλλα μετα απο μερες.(αν θυμαμαι καλα μαλιστα ειχε τελειωσει και το μπουκαλι οταν αρχισε να θολωνει το νερο)το λεω γιατι νομιζω ειναι δυο διαφορετικα φαινομενα το θολωμα του νερου αμεσως με την εισαγωγη του υγρου,και το bacterial bloom.εκτος αν το συγκεκριμενο υγρο που αναφερατε ειναι bacterial bloom σε μπουκαλι.αλλα σε αυτη την περιπτωση δε νομιζω οτι θα καθαριζε μονο του σε 24-48 ωρες... γιατι το δικο μου εκανε κανα 2 βδομαδες!
υπαρχει και η περιπτωση να ειναι απλα χρωματιστο για να μην το πιει κανεις.γιατι παιζει κιαυτο.η απλα η φορμουλα που χρησιμοποιει η συγκεκριμενη εταιρεια εχει αυτο το χρωμα.

το θολωμα ξεκινησε αργα και σταδιακα και εφτασε στο σημειο που φαινεται στις φωτο και ισως λιγο παραπανω.
αρχισε να εξαφανιζεται και εξαφανιστηκε εντελως σε 3-4 μερες απο οταν εβαλα μπολι.
φυσικα ειμαι υπερ του μπολιου,δαγκωτο!
απλα αναφερω την εμπειρια που ειχα εγω οσον αφορα τις δυο μεθοδους,μηπως δωσει καποιο στοιχειο στη συζητηση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-12, 13:49
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
η θολουρα στο δικο μου δεν ξεκινησε αμεσως με την εισαγωγη του σκευασματος τοτε στο νερο αλλα μετα απο αρκετες μερες.μαλιστα χρησιμοποιουσα το ballancer Της Microbelift.
Το balancer δεν εχει αυτοτροφα βακτηρια.
Το nite-out αναγραφει οτι εχει, και σε συνδυασμο με το special blend προτεινονται για στρωσιμο. http://www.microbelift.com/products/...r-cycling-kit/
Επισης και αυτο το gel ως βοηθεια (για το "αγκιστρωμα) http://www.microbelift.com/products/...dge-inoculant/

Εδω εξηγει στο φορουμ του πως γινεται.
Παράθεση:
admin
Post subject: Cycle Your Aquarium Instantly w/ Special Blend & Nite Out

Special Blend � contains LIVE bacteria in the bottle, not spores. There is no 8 � 12 hour delay for activity to begin, the bacteria in Special Blend go to work immediately. It is good for fresh and saltwater, does not need to be refrigerated AND has at least a 2 year shelf life.

Nite Out II � Live Nitrifying bacteria. Good for Fresh and Saltwater, no refrigeration, AND a shelf life of 1 year.

Using the 2 products together you can cycle an aquarium instantly.

Special Blend is the waste degrader that breaks down all of the waste including the hard to digest components of fish food (that spore based bacterial products can�t), that form sludge in the aquarium substrate. As that waste breaks down ammonia will start to go up. The bacteria in Nite Out II will go to work on the ammonia, taking it to nitrite, then nitrate. Once Nitrate starts to build the bacteria in Special Blend that have already been added will start to denitrify.

In a new tank it may take several days for the Nitrates to drop back down, but in an existing tank with high nitrates adding Special Blend will start to knock them way down within a day, and help keep them from going back up. This will keep your tank clean and clear, and in a reef it will keep the nitrates from reaching unsafe levels for inverts.

As a maintenance product in established tanks Special Blend will help reduce sludge build up, nitrates, and algae which will cut down on maintenance. If a tank is already �Dirty� use the Special Blend together with Gravel & Substrate Cleaner. Gravel & Substrate Cleaner will also bind up some of the phosphates that contribute to algae growth. Gravel & Substrate Cleaner also works wonders cleaning up turtle tanks.

Alkalinity (KH) � The KH is important in maintaining a stable pH, as well as playing a key role in the nitrification process.
http://www.microbelift.com/phpbb2/vi...370cdad7f6fd62
Παλιά 11-01-12, 13:51
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το balancer δεν εχει αυτοτροφα βακτηρια.
Το nite-out εχει, και σε συνδυασμο με το spacial blend προτεινονται για στρωσιμο.
http://www.microbelift.com/products/...r-cycling-kit/
Επισης και αυτο το gel ως βοηθεια http://www.microbelift.com/products/...dge-inoculant/
ετσι λενε ... αλλα η πραγματικοτητα ποια ειναι?

Το siporax πχ λεει οτι κανει και απονιτροποιηση ... μπορει καποιος να το διαπιστωσει χωρις εργαστηριακα πειραματα??
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Plakas Εμφάνιση μηνυμάτων
ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!! Συμφωνώ απόλυτα!
Απο την αρχη συμφωνουσαμε απλα δε το ειχαμε καταλαβει!!!

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές