Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-11-11, 12:05
kikonec Ο χρήστης kikonec δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αλεξανδρουπολη,κομοτηνη.
Προεπιλογή

Ρε παιδιά ο δίσκος κλείνει μια βδομάδα στο ενυδρείο μου...τι μεγάλωσαν τα μάτια τώρα όλα σε εμένα τα έπαθε;
gianni zym δεν βλέπω να δίνουν καμιά ιδέα άλλα μόνο κράζουν

λοιπόν κατάλαβα ότι δεν πρέπει να έχω δίσκο στο 60λ τώρα το δίσκο που να το δώσω; ο φίλος μου δεν τον θέλει και εγώ δεν ξέρω άλλο άτομο εδώ αλεξανδρούπολη για να του το δώσω!
Και ποιος θα ενδιαφερθεί να τον κάνει και θεραπεία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-11, 12:21
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

δε κραζουμε απλα πρεπει να ξερουμε 5 πραγματα πριν παρουμε καποιο ειδος στο σπιτι μας

σε ρωτησα να μου πεις ποτε ξεκηνισε να χανει την ουρα ειναι 7 μερες μεσα στο ενυδρειο
ποια μερα ξεκυνησε να χανει την ουρα ???
Παλιά 10-11-11, 12:40
Το avatar του χρήστη eimaste aR21rwstoi
eimaste aR21rwstoi Ο χρήστης eimaste aR21rwstoi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΧΙΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
δε κραζουμε απλα πρεπει να ξερουμε 5 πραγματα πριν παρουμε καποιο ειδος στο σπιτι μας

σε ρωτησα να μου πεις ποτε ξεκηνισε να χανει την ουρα ειναι 7 μερες μεσα στο ενυδρειο
ποια μερα ξεκυνησε να χανει την ουρα ???
οταν μιλαμε για ζωες λογικο ειναι να ακουσεις κακη κριτικη ενταξει δεν σε εκραξε και κανενας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-11, 12:49
Το avatar του χρήστη thgparas
thgparas Ο χρήστης thgparas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μηλάκι-Εύβοια
Προεπιλογή

Καλημερα σε ολους.
Φιλε kikonec εχεις κανει καποια βασικα λαθη.Μπορει να το εχεις διαβασει σε πολλα ποστ αλλα καλυτερα θα ηταν να ξεχωριζες τα ψαρια σου,να κρατουσες μονο τα guppies (γνωμη μου) και να εδινες τα αλλα,ουτε να περιμενεις να πεθανουν ουτε να τα πεταξεις.αρκει να ειναι σε καλη κατασταση.Να αγορασεις καποια τεστ νερου και να ξεκινησεις καποιες εργασιες ρουτινας.
Αν δεν ξεκινισεις απο τα βασικα δεν θα μπορεσεις να κρατησεις τον δισκο οσο μεγαλο και αν ηταν το ενυδρειο σου.
Ακουσε αυτα που εχουν να σου πουν τα παιδια.ξερουν πολλα παραπανω απο εμενα.
Μην μπαινεις στην λογικη ενος ενυδρειου "ομορφο" στα ματια σου,αλλα ομορφο στα ματια των ψαριων σου και πιστεψε με δεν θα σε απογοητευσουν.
Ειδα οτι εχεις αμμο στο ενυδρειο σου,θα σου ελεγα για ενα ζευγαρι νανοκιχλιδων αλλα αν δεν μαθεις τα βασικα δεν θα μπορεσεις να υποστηριξεις κατι τετοιο.
Τα ιδια λαθη καναμε ολοι.Ξεκινα ξανα.
Συγνωμη για το off post αν οι mod κρινουν οτι ειναι λαθος ας το σβησουν.

Φιλικα Θοδωρης.
Παλιά 10-11-11, 13:11
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kikonec Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά ο δίσκος κλείνει μια βδομάδα στο ενυδρείο μου...τι μεγάλωσαν τα μάτια τώρα όλα σε εμένα τα έπαθε;
gianni zym δεν βλέπω να δίνουν καμιά ιδέα άλλα μόνο κράζουν

λοιπόν κατάλαβα ότι δεν πρέπει να έχω δίσκο στο 60λ τώρα το δίσκο που να το δώσω; ο φίλος μου δεν τον θέλει και εγώ δεν ξέρω άλλο άτομο εδώ αλεξανδρούπολη για να του το δώσω!
Και ποιος θα ενδιαφερθεί να τον κάνει και θεραπεία.
Νομιζω οτι και ιδεες σου εδωσα και πιθανες αιτιες του προβληματος σου ειπα, και δεν σε "εκραξα". (με καλυψαν στο τελευταιο οι συνφορουμιτες )

Σε εβαλα να αναρωτηθεις για τα ματια του δισκου, οχι γιατι εκανες καποιο λαθος (αφου τωρα το πηρες το ψαρι) αλλα για τα λαθη που εχουν γινει και θα συνεχισεις οπως διαφαινοταν και εσυ να κανεις,
Καποιες αιτιες για την κακη αναπτυξη του ψαριου, ειναι ο μικρος χωρος του ενυδρειου, οι λαθος παραμετροι του νερου και κυριως η κακη ή ελλειπης διατροφη (που υποβοηθειται απο την κακη θερμοκρασια που σου ανεφερα, συν οτι μενει απροστατευτο το ψαρι σε ασθενειες).

Αν θελεις ολα γινονται. Και εσυ μπορεις αν θελεις και δυνασαι να στησεις σωστο ενυδρειο για το καθε ψαρι ειτε να βρεις σωστα ενυδρεια να δωσεις οτι ψαρι δεν μπορεις να διατηρησεις (εχουμε και κατηγορια με αγγελιες).
Νομιζεις εμεις δεν ειχαμε και δεν αντιμετωπισαμε ποτε τετοια προβληματα, δεν ξερουμε την κατασταση και προτεινουμε επιλογες ελαφρα τη καρδια?
Καλη διαθεση να υπαρχει.

Ελπιζω να βοηθησα.
Καλη συνεχεια.
Παλιά 10-11-11, 14:49
Το avatar του χρήστη eimaste aR21rwstoi
eimaste aR21rwstoi Ο χρήστης eimaste aR21rwstoi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΧΙΟΣ
Προεπιλογή

οταν ο φιλος λεει μετρησεις δεν κανω θερομοστατη δεν εχω εχω διαφορετικα ψαρια αλλα πειτε μου μονο για την ουρα του δισκου το παραπανω δεν γινεται...

γιατι η ουρα του δισκου οφειλεται σε ολα τα παραπανω...

εγω δεν ειδα κανενα κραξιμο αλλα τονισμο ισως και σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι επρεπε(κατα την γνωμη μ οχι) των λαθων του
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-11, 00:19
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: XANIA
Προεπιλογή

αποκλειστικα φταει ο τροπος που ζει !!!
Οι δισκοί είναι φοβερα τυπάκια και σίγουρα θα σε κερδίσουν αν τους δόσεις βιώσιμες συνθήκες . Ο μπόμπιρας που πρέπει να είναι περίπου 6-7 μηνών, υποφέρει από θερμοκρασία και πιθανότατα η άσπρη πετρα που βλέπω πρέπει να είναι ασβεστολιθική. Σου προτείνω να ανεβάσεις την θερμοκρασία τουλάχιστον 1.5 βαθμό παραπάνω και να δεις τις πέτρες εάν είναι ασβεστολιθικές , αν ναι τις βγάζεις , αν δεν προτίθεσαι προς το παρόν να κανεις μετρήσεις τουλάχιστον κανε τα παραπάνω και αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30% . Για να δοκιμάσεις την πετρα εάν έχεις ένα ίδιο κομμάτι στεγνό ρίξε λίγο υδροχλωρικό οξύ και δες εάν θα αφρίσει , εάν αφρίσει είναι , εννοείτε η πετρα στην περίπτωση σου δεν ξαναμπαίνει εντός του ενυδρείου
Σου εύχομαι τα καλύτερα και να σε φωτίσουν οι άγιοι να σου δώσουν όρεξη για το χόμπι του ενυδρείου .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-11, 07:59
Το avatar του χρήστη vasilis4x4
vasilis4x4 Ο χρήστης vasilis4x4 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κερατσινι
Προεπιλογή

Ας διορθωσει τα βασικα, το προβλημα δεν ειναι οι πετρες
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές