|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά ο δίσκος κλείνει μια βδομάδα στο ενυδρείο μου...τι μεγάλωσαν τα μάτια τώρα όλα σε εμένα τα έπαθε;
gianni zym δεν βλέπω να δίνουν καμιά ιδέα άλλα μόνο κράζουν λοιπόν κατάλαβα ότι δεν πρέπει να έχω δίσκο στο 60λ τώρα το δίσκο που να το δώσω; ο φίλος μου δεν τον θέλει και εγώ δεν ξέρω άλλο άτομο εδώ αλεξανδρούπολη για να του το δώσω! Και ποιος θα ενδιαφερθεί να τον κάνει και θεραπεία. |
|
||||
|
||||
![]()
δε κραζουμε απλα πρεπει να ξερουμε 5 πραγματα πριν παρουμε καποιο ειδος στο σπιτι μας
σε ρωτησα να μου πεις ποτε ξεκηνισε να χανει την ουρα ειναι 7 μερες μεσα στο ενυδρειο ποια μερα ξεκυνησε να χανει την ουρα ???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα σε ολους.
Φιλε kikonec εχεις κανει καποια βασικα λαθη.Μπορει να το εχεις διαβασει σε πολλα ποστ αλλα καλυτερα θα ηταν να ξεχωριζες τα ψαρια σου,να κρατουσες μονο τα guppies (γνωμη μου) και να εδινες τα αλλα,ουτε να περιμενεις να πεθανουν ουτε να τα πεταξεις.αρκει να ειναι σε καλη κατασταση.Να αγορασεις καποια τεστ νερου και να ξεκινησεις καποιες εργασιες ρουτινας. Αν δεν ξεκινισεις απο τα βασικα δεν θα μπορεσεις να κρατησεις τον δισκο οσο μεγαλο και αν ηταν το ενυδρειο σου. Ακουσε αυτα που εχουν να σου πουν τα παιδια.ξερουν πολλα παραπανω απο εμενα. Μην μπαινεις στην λογικη ενος ενυδρειου "ομορφο" στα ματια σου,αλλα ομορφο στα ματια των ψαριων σου και πιστεψε με δεν θα σε απογοητευσουν. Ειδα οτι εχεις αμμο στο ενυδρειο σου,θα σου ελεγα για ενα ζευγαρι νανοκιχλιδων αλλα αν δεν μαθεις τα βασικα δεν θα μπορεσεις να υποστηριξεις κατι τετοιο. Τα ιδια λαθη καναμε ολοι.Ξεκινα ξανα. Συγνωμη για το off post αν οι mod κρινουν οτι ειναι λαθος ας το σβησουν. Φιλικα Θοδωρης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε εβαλα να αναρωτηθεις για τα ματια του δισκου, οχι γιατι εκανες καποιο λαθος (αφου τωρα το πηρες το ψαρι) αλλα για τα λαθη που εχουν γινει και θα συνεχισεις οπως διαφαινοταν και εσυ να κανεις, Καποιες αιτιες για την κακη αναπτυξη του ψαριου, ειναι ο μικρος χωρος του ενυδρειου, οι λαθος παραμετροι του νερου και κυριως η κακη ή ελλειπης διατροφη (που υποβοηθειται απο την κακη θερμοκρασια που σου ανεφερα, συν οτι μενει απροστατευτο το ψαρι σε ασθενειες). Αν θελεις ολα γινονται. Και εσυ μπορεις αν θελεις και δυνασαι να στησεις σωστο ενυδρειο για το καθε ψαρι ειτε να βρεις σωστα ενυδρεια να δωσεις οτι ψαρι δεν μπορεις να διατηρησεις (εχουμε και κατηγορια με αγγελιες). Νομιζεις εμεις δεν ειχαμε και δεν αντιμετωπισαμε ποτε τετοια προβληματα, δεν ξερουμε την κατασταση και προτεινουμε επιλογες ελαφρα τη καρδια? Καλη διαθεση να υπαρχει. Ελπιζω να βοηθησα. Καλη συνεχεια.
|
||||
|
||||
![]()
οταν ο φιλος λεει μετρησεις δεν κανω θερομοστατη δεν εχω εχω διαφορετικα ψαρια αλλα πειτε μου μονο για την ουρα του δισκου το παραπανω δεν γινεται...
γιατι η ουρα του δισκου οφειλεται σε ολα τα παραπανω... ![]() εγω δεν ειδα κανενα κραξιμο αλλα τονισμο ισως και σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι επρεπε(κατα την γνωμη μ οχι) των λαθων του |
|
||||
|
||||
![]()
αποκλειστικα φταει ο τροπος που ζει !!!
Οι δισκοί είναι φοβερα τυπάκια και σίγουρα θα σε κερδίσουν αν τους δόσεις βιώσιμες συνθήκες . Ο μπόμπιρας που πρέπει να είναι περίπου 6-7 μηνών, υποφέρει από θερμοκρασία και πιθανότατα η άσπρη πετρα που βλέπω πρέπει να είναι ασβεστολιθική. Σου προτείνω να ανεβάσεις την θερμοκρασία τουλάχιστον 1.5 βαθμό παραπάνω και να δεις τις πέτρες εάν είναι ασβεστολιθικές , αν ναι τις βγάζεις , αν δεν προτίθεσαι προς το παρόν να κανεις μετρήσεις τουλάχιστον κανε τα παραπάνω και αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30% . Για να δοκιμάσεις την πετρα εάν έχεις ένα ίδιο κομμάτι στεγνό ρίξε λίγο υδροχλωρικό οξύ και δες εάν θα αφρίσει , εάν αφρίσει είναι , εννοείτε η πετρα στην περίπτωση σου δεν ξαναμπαίνει εντός του ενυδρείου Σου εύχομαι τα καλύτερα και να σε φωτίσουν οι άγιοι να σου δώσουν όρεξη για το χόμπι του ενυδρείου . |
|
||||
|
||||
![]()
Ας διορθωσει τα βασικα, το προβλημα δεν ειναι οι πετρες
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΦΑΓΩΜΕΝΗ ΟΥΡΑ | ΟΡΕΣΤΗΣ | Bettas | 3 | 27-12-10 13:06 |
αρσενικο guppy με φαγωμενη ουρα | stathisdel | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 21-12-09 15:05 |
Έξτρα φωτισμός | giagligian | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 18-03-08 18:31 |
Προβλημα με ουρα!!! | D_S | Bettas | 4 | 08-08-05 13:33 |
Ramirezi με φαγωμενη ουρα..? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 13-12-02 23:15 |