|
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου Κυριάκο,
πάντως τα tropheus είναι τα πρώτα ψάρια που με άγχωσαν και ένοιωσα ξανά πολύ αρχάριος ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εγώ να δεις τι πακέτο εφαγα! Τον Πανο και έναν άλλο συνχομπιστα φίλο τους είχα τρελανει στα π.μ και στα τηλέφωνα! Ανεβασε καμια φωτο να το δουμε Κλεοβουλε!
|
||||
|
||||
![]()
Οδύσσειας συνέχεια...
-4η μέρα: έκανα μια αλλαγή 50 λίτρων νερού, αφαίρεσα αρκετές πέτρες απο τον ψηλότερο όγκο και έβαλα τα φώτα να ανάβουν κανονικά με χρονοδιακόπτη 1μμ-9μμ. Τα ενήλικα ψάρια εξακολουθούν να κρύβονται και τρώνε μόνο ότι περνάει απο μπροστά τους (ρίχνω ελάχιστη τροφή φλέικς σπιρουλίνας). Όταν σβύσουν τα φώτα κυκλοφορούν πιο άνετα. -8η μέρα: μπήκαν άλλα 6 νεαρά ψάρια (μ' έφτιαξε ο Πάνος ![]() Τα ίδια. -10η μέρα: αλλαγή 50 λίτρων νερού, αφαίρεσα σχεδόν τις μισές πέτρες και άφησα λίγες με περάσματα κυρίως και κρυψώνες για τα μικρά. Έβαλα και 3 ρίζες crinum thaianum (πάει το βιοτοπικό ![]() χμμμ -12η μέρα: αλλαγή 40 λίτρων νερού και 3η αφαίρεση πετρών. Προσθήκη σκορδόζουμου (με ανησυχεί που δεν έχω δει όλα τα μεγάλα να τρώνε). -Σήμερα 14η μέρα: τα ψάρια κυκλοφορούν σχετικά ήρεμα όταν τα φώτα είναι αναμμένα και έχουν φάει όλα ![]() Οι παρατηρήσεις μου μέχρι τώρα είναι πως -τα Tropheus δεν είναι ψάρια που προτείνονται για άπειρους και ανυπόμονους σαν κι εμένα ![]() ![]() -πρέπει να μπαίνουν σε ομάδα τουλάχιστον 15+ ατόμων για να νοιώθουν ασφάλεια, να μην υπάρχει νευρικότητα και αργότερα επιθετικότητα. -οι πολλές πέτρες και κρυψώνες, που συχνά διαβάζω ότι χρειάζονται, ίσως αφορούν ενυδρεία 500+ λίτρων αλλά όχι σαν το δικό μου που είναι το μικρότερο που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει. Μερικές φωτο για τα σχόλια σας. (θα μπουν κι άλλα φυτά αλλά όχι άλλες πέτρες ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αντε μπραβο!!!
![]() τωρα να φτιαξεις και λιγο τις πετρες που τις εβαλες σαν ντομινο και θα εισαι πρωτος.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επιτελους....
![]() ![]() Μπραβο! Λιγο τις πετρες φτιαξε Κλεο! Ειναι πανεμορφα τα ατιμα! Και εγω ειμαι σε σκεψη να αφαιρεσω μερικες πετρες στο δικο μου για να βολταρουν περισσοτερο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() γιατι? γιατι ρε κλεοβουλε το χαλασες??? ![]() ηταν ΤΟΣΟ ωραιο .. ... .... που επρεπε να γινει ετσι??? ![]() ![]() το ενυδρειο σου το ειχα λατρεψει.... τωρα βλεπω πραγματα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ... (κατα τη δικη μου αποψη παντα) ειναι.. ... .. τι να πω... πως να το πω.. ....αδιαφορο..... ελπιζω τα φανταστικα ψαρια που εβαλες να σε αποζημιωσουν ως προς τη παρατηρηση της συμπεριφορας τους... ακομ απορώ ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
να σου ζησουν κλεοβουλε!!!χαχαχ οι πετρες λες και ειναι στο μαγαζι στο ραφι!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Τι ντόμινο Πάνο ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έχουν ξεθαρρέψει κι αρχίσανε να γεννάνε
![]() Να ένα που ποζάρει (είπαμε είμαι χάλια φωτογράφος ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
συσκοτιση-συσκοτιση...να τα αποτελεσματα....
![]() να σου ζησουν!!!
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα τι κοιτάμε στη φώτο
![]() Ο.Κ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Φίλε μου να σου ζήσουν!!! και είχες αγχος!!! Τώρα για την φώτο τι να πω... εγραψες ![]() ![]() ![]() ![]() ας πάει καποιος να τα βγάλει μια φωτο παιδιά!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εσύ τι λές ? Κάνει να είναι τόσα πολλά ή κάνω λάθος ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Σ' ευχαριστώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ήρθε η ώρα να κάνω μια πιο σωστή παρουσίαση
![]() Πληροφορίες Διαστάσεις:120,8 x 42,8 x 64,0 cm Όγκος: 330 λίτρα μικτά Φυτά: Microsorum pteropus (τα crinum που είχα βάλει στην αρχή χάλασαν ![]() Ψάρια: Tropheus sp. Red "Moliro" Διακοσμητικά υλικά: πέτρες, χαλαζιακή άμμος Hagen,Tropical marine sand, αραγωνίτης Nature's Ocean Φόντο: σκούρο πράσινο χαρτόπανο Φωτισμός: 3 λάμπες Τ8 χ 30W(2 daylight,1 Arcadia moonlight blue actinic) Διάρκεια φωτισμού: μόνο οι 2 daylight για 6 ώρες Φιλτράρισμα: Eheim 2080(1700 l/h) με enfi mech,substrat pro,σφουγγάρι. Fluval Fx5 (2300 l/h) με σφουγγάρια,substrat pro,siporax. Θερμοστάτης: Jagger 200W Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι Ph: 8-8.2 Gh: 15 Kh: 14 NH3/NH4: 0 NO2: 0 NO3: 5 Αλλαγές νερού: εβδομαδιαία 35-40% Θερμοκρασία: 24-25,5 C Τα ψάρια έχουν προσαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό, 2 απο τα γεννητούρια μεγάλωσαν αρκετά, δεν υπάρχουν σκληρές κόντρες μεταξύ των αρσενικών και γενικά υπάρχει αρμονία στο κοπάδι. Το ενυδρείο είναι γεμάτο κίνηση, χρώμα και "άγρια" ομορφιά ![]() Μερικές (άθλιες και πάλι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πω πω ομορφιές!!! Ωραία ψαράκια(σόρρυ! ψαρούκλες
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tropheus Duboisi,Tropheus Bulu Point fotos | domresvanis | Tanganyika | 26 | 04-02-11 09:54 |
ο πλέκο μου έχει νεύρα!!! | karxarini | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 28-10-10 00:50 |
Απογοήτευση και νεύρα.. | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 03-06-08 18:26 |
gourami και φυτά... τα νεύρα μου!! | Ritsa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 28-05-07 21:48 |