|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Eδω ειναι το μικρο της σειρας, απλα για να το δεις και λιγο πιο κοντα: http://www.youtube.com/watch?v=1eq1NcIMa_8 και εδω φαινεται και λιγο το δικο μου στην αρχη και στο τελος. Σε φουλ ροη το εχω εγω. http://www.youtube.com/watch?v=vW0N9EWMYPk Οταν λεω δεν βλεπω ρυπους, εννοω μετραω αμμωνια και νο2 και ειναι 0. Αυτο νομιζω εννοουμε οταν λεμε ρυπους ενυδρειου, απο τον λιγο καιρο που ασχολουμαι με το χομπυ ![]() Τα χωματα και γενικα το καπως πιο θαμπο και οχι τοσο καθαρο νερο που μπορει να βλεπεις εσυ στο δικο σου, παλι λογικα ειναι απο ανεπαρκεια φιλτρου. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι μόνο για τα αιωρούμενα σωματίδια, βάλε λίγο ενυδρειακό βαμβάκι (πολύ καλά ξασμένο) στο επάνω μέρος του κάδου και θα στο κάνει κρύσταλο το νερό. Θα έχεις όμως θέμα με συχνά βουλώματα γιατί θα κατακρατά ακριβώς αυτά τα σωματίδια.
|
||||
|
||||
![]()
Με τα λεγόμενα του kesani,και αφού τα 760λ/ω(ας πω και 450 αν του κόψουμε σχεδόν τα μισά) του eheim 2042 είναι οριακά για ενυδρείο 50 λίτρων,πάρε ένα fluval 405 να το έχεις και για το επόμενο ενυδρείο σου...
![]() Φίλε kesani απλά προσπάθησε να μην είσαι εριστικός...φιλικά στο λέω!ας με διόρθωνες αντί να πέταγες ύπουλα μπηχτή!Πραγματικά πιστεύεις οτι ένα ενυδρειάκι 50λίτρων χρειάζεται ΤΗΝ φίλτρανση;;ας μην προσπαθεί ο καθένας να το παίξει πιο έξυπνος απτον άλλον..απόψεις λέμε και γνώμες πάνω σε αυτά που γνωρίζουμε!και πιστεύω αυτό που του είπα και του πρότεινα δεν ήταν κάτι λάθος..αν είναι έτσι να παίρνουμε φίλτρα 2πλάσια και 4πλάσια από αυτά που χρειαζόμαστε και να κλείνουμε τα βανάκια... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οχι;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() EDIT: O αλλος εχει εδω το eheim liberty 2042 (liberty 200 λεγεται αλλιως και το 2041 ειναι το liberty 150) σε ενυδρειο 180 λιτρα με δισκους. Τι να πω, δεν ξερω. http://www.youtube.com/watch?v=jvL-7...eature=related |
|
|||
|
|||
![]()
Το πρωταρχικο στοιχειο που ελεγχω σε ενα φιλτρο ειναι ο ογκος βιολογιας που μου παρεχει...η ροη ειναι ακόλουθη.
Δειτε εδω σε ασχετο θεμα συγκρισης δυο εξωτερικων φιλτρων πως φαινετε το παραπανω.Και εδω τι λεει αυτος που εκανε το τεστ.(αν εχετε διαθεση διαβαστε το...)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν πέταξα καμιά "ύπουλη μπηχτή". Το eccopro 300 έχει όντως χαμηλή ροή (δεν το λέω μόνον εγώ αυτό αλλά και πολλοί άλλοι), η οποία περιορίζεται ακόμα περισσότερο λόγω των υλικών. Ούτε εριστικός, ούτε ισχυρογνόμων είμαι. Απλά όταν κάτι το έχω και το βλέπω, ε πως να το κάνουμε.... Αφού το βλέπω!! Ότι θέλετε όμως, δεν θα το συνεχήσω. Έχει λοιπόν 750 λίτρα ροή και κάδο με 3.6 λίτρα υλικό. Κάνει για 200+ λίτρα ενυδρείο και όλα καλά! Αυτά! ![]() EDIT: Για το γελιο και μόνο, όντως για το 120άρι μου, έχω πάρει ένα fluval 305. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το εχουμε πει χιλιαδες φορες.
Η ροη που δινουν οι εταιρειες στις αντλιες τους ειναι "ονομαστικη" και εφραζει τη ροη της αντλιας εκτος φιλτρου και σε μηδενικο υψος αφου δεν μπορει να γνωριζει (η εταιρεια) σε τι υψος ενυδρειου θα χρησιμοποιηθει ουτε αν αλλαξει υλικα ο καθε αγοραστης του. Επιπλεον δινει (delivery height) για να γνωριζουμε μεχρι ποιο υψος μπορει να σηκωσει το νερο. Οσο πιο ψηλα στελνουμε το νερο, οσο πιο στουμπωμενα ή βρωμικα αφηνουμε τα υλικα, ή λαθος τοποθετημενα, ή βρωμικοι σωληνες, θαλαμος φτερωτης .... η ροη πεφτει. Το ιδιο ισχυει και για τα λιτρα του ενυδρειου που μπορει να καλυψει ενα φιλτρο. Π.χ. λεει για ενυδρειο 160-300 λιτρα. Ο μικρος αριθμος (160) εκφραζει ενυδρειο με χαμηλη/νορμαλ ιχθυοφορτωση που δεν θελει μεγαλη ροη και ο μεγαλος αριθμος (300) εκφραζει ... αδειο ενυδρειο ![]() Για 60 λιτρα φτανει και για παστωμενα ψαρια ![]() Εγω δεν θα το εβαζα σε ενυδρειο πανω απο 120 λιτρα παντως (κυριως λογω χαμηλης ροης, για να μην αναγκαστω να χρησιμοποιω κυκλοφορητες) Αν βρισκεις το ecco 300 σε τοσο χαμηλη τιμη κομπλε και μαλιστα με spraybar, δεν ειναι καθολου ασχημη λυση, αφου η ροη αν ειναι δυνατη μπορει να ρυθμιστει απο το βανακι εξοδου. Αν θελεις να μοιρασεις/σπασεις κι αλλο τη ροη απο το spraybar, μπορεις ειτε να μεγαλωσεις τις ηδη υπαρχουσες τρυπες (με ενα ψαλιδι ή τρυπανακι) ή να ανοιξεις επιπλεον τρυπες σε γωνια 45 μοιρες με τις ηδη υπαρχουσες για να στελνει νερο και στο βυθο ταυτοχρονα με αυτο που στελνει στην επιφανεια. Για φιλτρα που ειναι μεγαλα/δυνατα για ενα ενυδρειο, ειναι η προτιμοτερη κινηση κατα την αποψη μου, γιατι θα μοιραζεται παντου η κυκλοφορια του νερου και ιδιως στο βυθο που ειναι απαραιτητη. Εδω τα χαρακτηριστικα του φιλτρου http://www.eheim.de/eheim/inhalte/in...ail_32311_ehen Εδω το manual http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anl...6_ecco_pro.pdf φωτο ροης νερου με εξτρα τρυπες στο spraybar. κλικ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
thanks delta 66 χρησιμες πληροφοριες..εγω αν το βάλω το φίλτρο μεσα στην ντουλαπα μου στο υψος του ενυδρειου η και λιγο πιο πανω θα υπάρχει κανα προβλημα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει η κεφαλη να ειναι κατω απο τη σταθμη του νερου, ακομα και οταν αυτη πεφτει και κατα την αλλαγη νερου.
Αλλιως το φιλτρο ξενεριζει και κανει θορυβο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eheim Mechpro ή μακαρόνι;;, Σε eheim ecco 2034.. | \/ag | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 09-06-11 10:31 |
Eheim ecco 2236 | golf4470 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 26-02-09 18:13 |
Πρόβλημα σε eheim ecco | υδροχόος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 23-12-08 13:23 |
Eheim ecco 2236 | golf4470 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 23-02-08 18:09 |