|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και εσενα αν σε βαλουμε σε ενα κρατηρα με καρβουνα θα πηδηξεις πανω. Ασχετα αν ξερεις οτι θα ξαναπροσγειωθεις παλι πανω στα καρβουνα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
το οσκαρ δεν θα μείνει στους 20 πόντους, ακριβως επειδη μεγαλώνει γρήγορα και πολυ, μπορεί να περάσει
http://www.oscarfishlover.com/tank-setup http://www.worldcichlids.com/faqs/oscarfaq.html http://www.worldcichlids.com/fishpro...arprofile.html A single Oscar requires a minimum of 55 to 75 gallons/210 to 285 Litres to grow up healthy. οταν φτάσει 30+ εκατοστά μην το βάλεις στο 500αρι, βαλε του αισθητήρες παρκαρίσματος για να στρίβει άνετα... τα 25-30 δεν είναι φαντασία, είναι το μέγεθος που είχαν φτάσει του "παππού" nikman τα οποια είχα δεί... |
|
||||
|
||||
![]()
Οσκαρ (απο τα αγαπημενα μου ειδη), ακομα και μονο του, δεν θα εβαζα σε λιγοτερο απο 400 λιτρα, 150 εκ μηκος.
Με το ζορι σε 300 λιτρα, 120 εκ μηκος. Η "αιχμαλωσια" ετσι, ειναι πιο αξιοπρεπης. Υπο τη δικη μου οπτικη γωνια, η διατηρηση του σε μικροτερο χωρο, ειναι σκετος θαλαμος απομονωσης σε φυλακες υψιστης ασφαλειας. Με συνυπαρξη δυο ψαριων ειναι θεμα τυχης αν θα φτασουν τα λιτρα. Μπορει να ειναι επιτυχης σε 120-150 εκ, αλλα μπορει να αποτυχει ακομα και σε τριμετρο.
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου Δελτα -που συνηθως τελευταια συμφωνουμε- υπο την δικη σου οπτικη γωνια και οι καρδιναλιοι θελουν 400 λιτρα
![]() Οσων αφορα τα οσκαρ γενικα, εγω προσωπικα που εχω διατηρησει ενηλικο σε τελικο μεγεθος των 40 εκατοστων, το κρατησα απο 200 λιτρα, μεχρι 5 κυβικα. Ακριβως οτι ειδα και στα 200, ειδα και στα 5.000. Φυσικα ειμαι υπερ του μεγαλου χωρου αλλα μην το ξεφτυλιζουμε το θεμα. Εγω λεω προσωπικη εμπειρια παντως, εσεις για προφιλ ψαριων και θεωρια. Οποιον θελετε πιστευετε.... ![]() Οσων αφορα το οσκαρ του θεματος, αφου μηδενισε και η αμμωνια ολα καλα. Το ψαρι ειναι σε τελεια κατασταση και το θεμα εχει ληξει ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν ειπα ποτε για 400 μινιμουμ στους καρδιναλιους. Σε 400 λιτρα δεν τους εχω για να τους προσφερω τα μινιμουμ, γιατι ποτε δεν παω με το μινιμουμ αλλα για το καλυτερο που μπορω να προσφερω (πανω απο το μινιμουμ παντα), αλλα και για να δω συμπεριφορες που δεν βλεπεις σε μικρα ενυδρεια με μικρα κοπαδια. Τα 300 μινιμουμ τα προτεινα για το οσκαρ (σε τελικο μεγεθος), ετσι ωστε να να κινειται στο ελαχιστο και να μην παθει αγκυλωση ![]() Για δυο ψαρια στο ενυδρειο, οπως ξερεις, παιζει σημαντικο ρολο ο χαρακτηρας των ψαριων και δεν μπορουμε να δωσουμε στανταρ μινιμουμ διαστασεις ασφαλειας. Απο εκει και μετα οποιος θελει πραγματικα να προσφερει κατι καλυτερο απο το .... "μινιμουμ", στα ψαρια που αγαπαει και διατηρει, τους το δινει. ΥΓ Δεν μιλαω για επιβιωση, αλλά για οσο πιο αξιοπρεπη διαβιωση γινεται. Χομπιστες (και οχι τρομπιστες οπως γραφω στην υπογραφη μου) ειμαστε, και οχι πετσοπαδες. Αν ξερεις να χειριζεσαι καταστασεις και σε 50 εκ επιζει το ψαρι. Το θελουμε αυτο?
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα ακομα να αναφερω πως τωρα το μονο προβλημα του ψαριου ειναι πως κοιτα γυρω γυρω στα τζαμια του ενυδρειου. Εγω βεβαια εχω βαλει Background αλλα συνεχιζει να κοιταζει χωρις βεβαια να υπαρχει σημαντικη αλλαγη χρωματος. Αν ειναι τιποτα σημαντικο παρακαλω να απαντησετε εκτος αν ειναι κατι προσωρινο.
Ευχαριστω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μεγαλο οσκαρ+μικρο οσκαρ=κολατσιο?? | DIMITRIUS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 25-08-11 14:54 |
αμμο για οσκαρ | DIMITRIUS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 10 | 27-06-10 13:48 |
Γεννα οσκαρ | ANEMOS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 30-05-08 23:24 |
οσκαρ αρωστο | KWSTAS718 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 29-10-06 10:05 |