|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε το ψαράκι είναι στρεσαρισμενο τώρα οι τιμές που δείχνεις η αμωνία νομίζω έπρεπε να είναι μηδέν. ph; πόσο εχεις σκληροτητες ; Πάντως το ψάρι δε δείχνει καλα
|
|
||||
|
||||
![]()
GH: 9dH
pH: 7,5 Αυτες ειναι οι τελευταιες μετρισεις πριν μιση ωρα. Εκανα αλλαγη νερου χθες. Δε ξερω τι τον πειραζει. Τον βλεπω που κοιταει επιμονα στα τζαμια και αλλαζει χρωμα προς το ασπρο, αρα στρεσαρεται. Καμια πιθανη λυση? |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρειο Μήπως το εχεις δίπλα σε καμία πόρτα που ανοιγοκλεινει συνέχεια Μήπως είναι σε σημείο που έχει συνεχή κίνηση
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ειναι ακριβως διπλα στη πορτα.Εχει κινηση αλλα το εχω εκει πολυ καιρο χωρις προβλημα νωρητερα.Κατα τη γνωμη μου πιστευω πως νιωθει ανασφαλεις εκει μεσα γιατι εχει πεταχτει εξω και τον προλαβα μετα απο πολυ ωρα στο τσικ.
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε επειδή και γω Oscar έχω τέτοια αλλαγή σε χρώματα είχα δει μονο σε εναψOscar σε μαγαζί που Μόλις το είχαν φέρει και το ψαρακι ήταν φοβισμένο Μόλις το πήρα Σπιτι και το έβαλα στο ενυδρειο μου μετα απο μια μέρα το ψαρακι αλλαξε όψη άρα υποθέτω ότι το πιο σημαντικό είναι οι συνθήκες διαβίωσης αφού λες ότι πριν ήταν Οκ Μήπως αλλαξες τίποτα ; Το ψαρακι το εχεις μόνο του ; Μήπως έχει υπερβολικό φως γιατί βλέπω και την άμμο κάτω είναι άσπρη Μήπως κάνει αντανάκλαση Τι να πω φιλε κάτσε μπάς και πει και κανας άλλος
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και εμενα φιλος μου με οσκαρ, ολα καλα αλλα αμα κανεις φασαρια στρεσαρεται και κρυβεται συνεχεια.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι φιλοι μου. Αλλαξα το υποστρωμα σε αμμο απο χαλικι αλλα και πιο πριν ειχε προβλημα. Οχι δεν εχει κανεναν αλλο μεσα, ειναι μονος του. Το φως ειναι 55 Watt αλλα δεν το αναβω παρα πολυ, σχεδον καθολου - 1 ωρα την ημερα.Το εχω διπλα σε παραθυρο και εχει το φως της ημερας. Οι κινησεις που κανει ειναι να καθεται για λιγο κατω και μετα να σηκωνεται και να πηγαινει στα πλαγια του ενυδρειου ενω παραλληλα ασπριζει λες και κοιταει καποιον και μετα παει παλι πισω και ξανακαθεται με πιο σκουρο χρωμα. Εκει που κοιτα δεν υπαρχει τιποτα μονο η πορτα! Βεβαια νομιζω πως κοιτα τον εαυτο του στα τζαμια αλλα πιο πριν δεν ειχε προβλημα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε kwstas original Νομίζω ότι αναφέρω περί αμμωνιας
|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι το ξερει, απλα του κανει εντυπωση που κανεις δεν το ανεφεραι σαν λογο του το οτι μπορει και αυτο να κανει τον οσκαρ να μην ειναι καλα...
|
|
|||
|
|||
![]()
Οκ παιδιά σημασία εξάλλου έχει να διορθωσουμε το προβλημα του φίλου και να σώσουμε το ψάρι
|
|
|||
|
|||
![]()
Όλοι του λετε τι να κανει για να φυγει το στρες απο το ψαρι, κανεις δεν του λεει οτι τα λίτρα του ειναι λιγα για οσκαρ. οταν μεγαλωσει αρκετα τι θα το κανει? οσο παει θα στρεσαρεται και θα ζοριζεται περισσοτερο ακριβως επειδη μεγαλωνει γρηγορα και τα λιτρα ειναι λιγα
|
|
|||
|
|||
![]()
200 λίτρα για ένα Oscar και λες ότι είναι λίγα; Νομίζω ότι γινόμαστε λίγο υπερβολικοί (γνώμη μου πάντα)
|
|
||||
|
||||
![]()
Tα λιτρα ειναι μια χαρα για ενα οσκαρ μονο του.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου γιοργιο εχω πληρης πληροφορηση οσον αφορα τα λιτρα για καθε ειδους ψαρι. Πρωτου παρω το ψαρι ειχα ενημερωθει. Τα λιτρα του ειναι ο,τι πρεπει για τωρα και μην ανησυχεις για το μελλον του, εχω ετοιμο ενα 500λιτρο ολο δικο του αφου επεκταθει στα 20cm και πανω.
|
|
||||
|
||||
![]()
H φιλτρανση του ενυδρειου ειναι 2πλη. Το φιλτρο ειναι στρωμενο με το μακαρονακι του με το βαμβακακι του και το σφουγκαρακι του. Η αμμωνια πηγε 0 τελικα αφου το φροντιζω με φαρμακα αντιχλωριακα και Nitrivek της Sera. Τον ψαρι μου τον ταιζω 4 λεπτα την ημερα καθημερινως με πελετς και καποιες φορες 1 - 2 φορεσ την εβδομαδα του κανω και παρτι με γαριδες. Αυτα για τωρα. Περιμενω νεα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μεγαλο οσκαρ+μικρο οσκαρ=κολατσιο?? | DIMITRIUS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 25-08-11 14:54 |
αμμο για οσκαρ | DIMITRIUS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 10 | 27-06-10 13:48 |
Γεννα οσκαρ | ANEMOS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 30-05-08 23:24 |
οσκαρ αρωστο | KWSTAS718 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 29-10-06 10:05 |