|
|
||||
|
||||
![]()
Οσον αφορα το νερο μου και την αμμωνια, θα μετρησω και της βρυσης να δω. Αν σε περιπτωση που εχω αυτους τους ρυπους απο τη βρυση και ριχνω σε καθε αλλαγη νερου αντιχλωριο seachem prime που μετβαλει σε μη τοξικα οπως μου ειπες την αμμωνια κλπ, μπορω να γλιτωσω την Α/Ο?
Μπορει να εχω αμμωνια απο υποστρωμα? Απο καποιο σκευασμα βακτηριων που ριχνω? Μπορει απο την πετρα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτο διορθωνεται ειτε με επισκευη υδραυλικης εγκαταστασης (αν ειναι απο την δικη σου εγκατασταση και οχι απο το δικτυο που ειναι δυσκολο να ειναι γιατι το νερο της αττικης ειναι καλο), ειτε με ΑΟ και για το ενυδρειο και για ποσιμο. Εμφιαλωμενα ή χημικα ειναι ειτε ασυμφορα οικονομικα (συγκριτικα με την ΑΟ) ειτε μη υγιεινα (εδω στην καθαροτητα δεν χωραει καμια συγκριση με την ΑΟ). Αλλα ας το αφησουμε αυτο και να μη το σκεφτομαστε μεχρι να γινουν οι μερησεις στη βρυση. Μπορει να προερχεται απο οτιδηποτε μη καθαρο μπηκε στο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
Nα εισαι καλα. Κανω αργοτερα μετρηση και στης βρυσης και ενημερωνω.
------------------------- 0 αμμωνια και το νερο βρυσης απο το τεστ που εκανα. Απο τι να εχω ρυπους λοιπον? Να ριξω τροφη? Να ριξω παλι nite out 2 ή αυριο οπως λενε οι οδηγιες μερα παρα μερα? Balacer να ριξω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 15-05-11 στις 21:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Κακό δεν θα κάνεις εαν ρίξεις τροφή.
Ρίξε |
|
||||
|
||||
![]()
Εριξα λιγη τροφη σε μια αποχη και στη συνεχεια την ακουμπησα στην επιφανεια του νερου. Φυγαν μερικα μικρα κομματακια απο τα φυλλαρακια τροφης στο νερο απο τις τρυπουλες τις αποχης και υστερα την κουνησα λιγο να βγουν και αλλα λιγα παλι πολυ μικρα κομματακια και εβγαλα την αποχη με την υπολοιπη τροφη. Δηλαδη μεσα στο νερο επεσε καποια ποσοτητα τροφης αλλα σχετικα μικρη. Δεν ηθελα να βαλω πολυ τροφη. Σωστα εκανα?
Και κατι τελευταιο, ολα τα βακτηρια διατηρουνται στο ψυγειο? Ειδα μερικα που θελουν ψυγειο μετα το ανοιγμα τους. Εγω τα 2 σκευασματα της microbe-lift τα εχω σε δροσερο-ξηρο μερος...δεν λενε κατι για ψυγειο. Μηπως θα επρεπε? EDIT: Aπο οτι ειδα στο site της μολις τωρα, για την συντηρηση των βακτηριων η microbe lift λεει αυτο : (NOTE: Shelf life is 18 months. DON'T FREEZE. Store at room temperature. Avoid sunlight. Refrigerate 38°F (4°C) - 45°F (7°C) after opening to prolong shelf life. Shake well before using.) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διάρκεια ζωής είναι 18 μήνες. ΜΗΝ ΚΑΤΑΨΥΧΕΤΕ. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε το ηλιακό φως. Βάζετε στο ψυγείο 38 ° F (4 ° C) - 45 ° F έως (7 ° C) μετά το άνοιγμα για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Οποτε, παω να τα βαλω στο ψυγειο ![]() Εν τω μεταξυ, το nite out τελικα το γραφει και πανω στο μπουκαλακι του αυτο για τη συντηρηση τελικα, απλα δεν το ειδα...το balancer δεν ειδα να γραφει καπου κατι αλλα και αυτο μπηκε στο ψυγειο... |
|
||||
|
||||
![]()
Η τροφη που εχω ριξει, αυτα τα μικρα κομματακια δηλαδη, ειναι στην επιφανεια και ολο γυριζουν με την ροη του φιλτρου αλλα δεν βυθιζονται? Λογικο?
Nα κανω ακομα μια ερωτηση...βρηκαμε ενα ενυδρειο 52 λιτρων και λεω μηπως συνεχισω εκεινο. Εαν παρω το φιλτρο απο το 30λιτρο και το νερο που εχει και τα βαλω στο 52 λιτρο, συνεχιζει εκει το στρωσιμο και ειμαι ενταξει? Βυθος μαλλον δεν θα ειναι ο ιδιος αλλα 7 κιλα seachem flourite...θα ειναι ενταξει ετσι? Καπου στα 7 κιλα βυθο νομιζω θα χρειαζεται το 52 αρι, μιας και στο 30αρι εχω βαλει 4,5-5 κιλα και ενας φιλος στο 60αρι του εχει βαλει 9-10 κιλα. Κανω λαθος? Αν ειναι ομως και δεν κανει να μην εχει ιδιο βυθο μιας και μπορει να χανεται η οση βιολογια εχει υπαρξει μεχρι στιγμης, μπορω να ριξω 5 κιλα flourite και 2 κιλα απο το χαλικι που ειναι μεσα στο ενυδρειο. Να ειστε καλα, περιμενω. |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό με την τροφη το εχω δει μονο σε φτηνιάρικες τροφές. Τι τροφή είναι;
Μπορείς να το κάνεις αυτο που λες με τα 2 ενυδρεία. Βυθό θα χρειαστείς κοντά στα 7-8 κιλά Βιολογία στον βυθό χωρίς να είμαι απολυτα βεβαιος θελει αρκετό καιρο να διμιουργηθεί. ότι έχεις είναι στο φίλτρο σου τώρα (στα βιολογικά υλικαά). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Στο ταισμα παντως να χρησιμοποιεις τροφες που δεν εχει περασει η ημερομηνια ληξης τους και δεν εχει περασει 3-4μηνο μετα το ανοιγμα της συσκευασιας. Μετα χανουν τις βιταμινες τους. Γιαυτο αγοραζε συσκευασιες που θα σε φτανουν για τοσο χρονικο διαστημα. Παράθεση:
![]() Θα ελεγα να μουσκεψεις την τροφη πριν την βαλεις ή/και να την κανεις ψιλο τριμα και να δεις αν λιωνει. Αν παντως μενει ολοκληρη και μουχλιαζει βγαζε τη και βαζε αλλη ή αλλαξε τροφη. Αυτες οι ταμπλετες βυθου της sera, οι viformo λιωνουν καλα εχω παρατηρησει. Τις γουσταρουν και τρελα ολα τα ψαρια (για οταν βαλεις ψαρια)
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
guppies σε 25 λιτρο, μερικες ερωτησεις. | greenjanek | Ζωοτόκα | 13 | 08-01-10 15:01 |
sos μερικες ερωτησεις | reselie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 24-12-09 09:20 |
Μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | andreas72 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 08-04-08 16:56 |
μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | chriskousis | Φωτογραφίες μελών | 3 | 27-11-07 11:04 |
μερικες ερωτησεις | Vasilis | Θαλάσσια Βιολογία | 13 | 22-07-05 14:01 |