Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-05-11, 15:22
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αστο το μικρο οπως ειναι και βαλε μονο φλουριτ στο πιο μεγαλο.
Συγνωμη delta αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις. Εγω θα εχω μονο το ενα απο τα 2 ενυδρεια. Μονο το 50αρι θα δουλευει. Μου λες να βαλω το φιλτρο απο το 30αρι καθως και την πετρα και να τα παω στο 50αρι και για βυθο να βαλω μονο το flourite?

Tο νερο να το μεταφερω και εκεινο ετσι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-11, 19:08
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνωμη delta αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις. Εγω θα εχω μονο το ενα απο τα 2 ενυδρεια. Μονο το 50αρι θα δουλευει. Μου λες να βαλω το φιλτρο απο το 30αρι καθως και την πετρα και να τα παω στο 50αρι και για βυθο να βαλω μονο το flourite?

Tο νερο να το μεταφερω και εκεινο ετσι?
Νομιζα θα κραταγες και το μικρο (με φυτα και κανενα μονομαχο λεω εγω τωρα)

Ναι οπως τα ειπες τα υπολοιπα.
Παλιά 18-05-11, 01:22
Senior Member

Προεπιλογή

Λοιπον, εβαλα στο 50λιτρο ενυδρειο οσο υποστρωμα αχρισημοποιητο της jbl μου ειχε μεινει στη σακουλα του (1 κιλο και κατι) και απο πανω 7 κιλα flourite red. Υστερα εβαλα μια ριζα μεσα και την πετρα απο το 30λιτρο. Εν συνεχεια, εριξα το νερο απο το 30λιτρο σιγα σιγα πανω στην πετρα να πεφτει αν και οσο σιγα και αν το εριξα το νερο το ενυδρειο θολωσε. Μετα εβαλα το φιλτρο και το θερμοστατη στο 50λιτρο να δουλευουν και γεμισα το 30λιτρο παλι με νερο και εβαλα αντιχλωριο για να φτιαξω το υπολοιπο νερο. Μετα απο 2 ωρες και μετα απο τεστ για να δω αν εχει χλωριο το τεστ εδιξε 0 και εριξα και το υπολοιπο νερο μεσα και γεμισε το 50λιτρο και μετα εριξα και 3-4 σταγονες microbe-lift balancer. Εκανα μετα απο 3-4 ωρες ενα τεστ για χλωριο και εδιξε 0 και ενα τεστ αμμωνια και εδιξε παλι 1mg/l. Εκανα ενα τεστ ph και εδιξε 7,5 και ακομα εκανα N02 με αποτελεσμα 0,5 mg/l και NO3 με αποτελεσμα 10. Τωρα θα ριξω παλι βακτηρια microbe-lift nite out 2.

Tο ενυδρειο εχει αρχισει να ξεθολωνει σιγα σιγα.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομιζα θα κραταγες και το μικρο (με φυτα και κανενα μονομαχο λεω εγω τωρα)

Ναι οπως τα ειπες τα υπολοιπα.
και εγω θα το ηθελα να εχω και τα 2, αλλα μετα τα εξοδα ανεβαινουν μιας και κανενα απο τα 2 δεν εχει φως και εχω παραγγειλει ηδη ενα για το 30λιτρο (που τελικα θα μπει στο 50λιτρο)

Το φωτιστικο που παραγγειλα ειναι αυτο με τη μια λευκη και μια ροζ λαμπα:

http://www.aquael.pl/index.php?optio...id=392&lang=en

Στο 30λιτρο θα επαιζα σχεδον με watt ανα λιτρο ενω τωρα θα ειμαι 0,5 watt ανα λιτρο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 18-05-11 στις 01:22 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-11, 01:56
Tsagos Ο χρήστης Tsagos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσ/νικη
Προεπιλογή

Ανταλακτικά θα βρεις για αυτό το φωτιστικό;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-11, 12:17
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tsagos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ανταλακτικά θα βρεις για αυτό το φωτιστικό;
Κοιτα, η συγκεκριμενη εταιρια εχει αντιπροσωπο στην Ελλαδα (νομιζω κιολας πως ειναι απο τα μερη σου, στη Θεσσαλονικη) και οτι θελησω γενικα θα το φερει, ετσι μου ειπε το μαγαζι που το παρηγειλα. Το φωτιστικο ειναι καινουριο στον καταλογο της εταιριας και γι'αυτο περιμενω να ερθει. Στην Ελληνικη αγορα ειναι να φτασει αυτη την εβδομαδα. Ημουν αναμεσα σε αυτο το φωτιστικο και στο arc pod της arcadia, μονο που δεν πηρα το arcadia λογω του οτι αν παθαινε κατι πρεπει να το στειλεις εξω να το φτιαξουν και ηταν και 11watt σε σχεση με αυτο που ειναι 22 watt. Ας ελπισουμε πως ολα θα ειναι καλα με το φωτιστικο και βλεπουμε. Ο μαγαζατορας μου ελεγε συνεχεια να παρω το arc pod αλλα τελικα οταν του εδιξα το φωτιστικο αυτο, μου λεει παρε αυτο που θα εχουμε και αντιπροσωπο για οτι συμβει.
Το ενυδρειο εχθες και σημερα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 18-05-11 στις 12:17 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-11, 13:27
Το avatar του χρήστη stav
stav Ο χρήστης stav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Αντιπροσωπος REEFISH τηλ.2310696017.
Παλιά 20-05-11, 01:05
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stav Εμφάνιση μηνυμάτων
Αντιπροσωπος REEFISH τηλ.2310696017.

Πηρα τηλεφωνακι εκει και μου ειπαν πως τωρα ετοιμαζουν παραγγελια απο aquael και αυτο το φωτιστικο θα ερθει σε καμια 20αρια μερες..πηρα αμεσως τον μαγαζατορα που του εχω παραγγειλει το φωτιστικο που μου ελεγε οτι θα ερθει αυτη τη βδομαδα, το πολυ αρχες της επομενης και μου λεει οτι εκεινος μιλαει με τον κυριο εισαγωγεα ή κατι τετοιο, δεν καταλαβα ακριβως γιατι τα ειπαμε βιαστικα μιας και ειχε κοσμο στο μαγαζι...περιμενουμε να δουμε. To arcadia arc pod το εχει εκει ετοιμοπαραδοτο για να το παρω σε περιπτωση που δουμε οτι αργει το αλλο, αλλα ρε παιδια 11w λαμπα και ας ειναι tropical για φυτεμενο, τι να κανει στα 40-45 λιτρα καθαρα? Κανονικα θα επρεπε να βαλω 2 arc pod σε αυτα τα λιτρα οπως δινει και η dennerle στα 10-20-30 λιτρα ενυδρεια της 1 φωτιστικο των 11watt και στο 60αρι της δινει 2 τετοια φωτιστικα των 11 watt. Βασικα απο το να παρω το arc pod καλυτερα να παρω 2 φωτιστικα dennerle 11watt που θα μου βγουν και τα 2 μαζι στα 70 ευρω, παρα να παρω το arc pod στα 55 το ενα. Kαι σε ενα φορουμ ξενο ειχα δει καποια στιγμη μια συζητηση αναμεσα στο πιο ειναι καλυτερο arc pod ή dennerle nano light και απο οτι ειδα εκει ελεγαν το dennerle λογω του οτι εχει καλυτερο φασμα μιας και το arc pod εχει το προστατευτικο που ροζιζει και χανει...βεβαια μια χαρα λεγαν οτι ειναι και το arc pod.
Αν ξερετε και εσεις καποιο καλο φωτιστικο για αυτα τα λιτρα για ανοιχτο ενυδρειο για ευκολα και μετρια φυτα, πειτε μου να δουμε. Δεν θα ηθελα να κανω πατεντα παντως και να φτιαξω κατι μονος μου.
Ας κανω μια ακομα ερωτηση, μιας και δεν εχω κανει αρκετες...

Λεω να παρω ενα eheim liberty 2041 που ειναι κρεμαστο προς τα εξω απο οτι ειδα και δεν θα πιανει χωρο μεσα στο ενυδρειο και να του βαλω μεσα το λιγο σφουγγαρι που εχει το υπαρχον φιλτρο μου και το siporax. Θα ειναι σαν να συνεχιζει το στρωσιμο κανονικα? Τι λετε για το φιλτρακι? Καλυτερο απο αυτο που εχω τωρα ειναι απο θεμα χαρακτηριστικων...
Το πηρα τελικα το liberty 2041. Το βαζω το απογευμα και ενημερωνω.
Λοιπον, μπηκε το φιλτρο το απογευμα. Μου αρεσε παρα πολυ ο χωρος που εχει για σφουγγαρια και βιολογικο υλικο. Ειχε μεσα 3 σφουγγαρια μεσα (2 μπλε, 1 πρασινο)και εβαλα το siporax απο το μικρο φιλτρο μεσα καθως και το μικρο σφουγγαρι που ειχε και προσθεσα αλλα 2 siporax. Στο μικρο φιλτρο εβαλα μεσα ανθρακα και θα το εχω μεσα στο ενυδρειο να δουλευει για καμια εβδομαδα. Ειχε και ενα σφουγγαρι μαυρο το liberty μεσα που πιθανον να ειναι ανθρακα αλλα προτιμησα να βαλω ενεργο και οχι σφουγγαρι και να μου μεινει και περισσοτερος ελευθερος χωρος για βιολογικο υλικο. Η κυκλοφορια νερου τωρα νομιζω ειναι μια χαρα με το liberty.

Εδω και καποιες φωτογραφιες:

Οτι θελετε να επισημανετε, μου λετε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 20-05-11 στις 01:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές