|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το σχετικό υπόμνημα εδώ είναι αρκετά αναλυτικό... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 "Για να βρούμε πόση αμμωνία θα χρειαστεί ώστε να πετύχουμε τα 3 mg/l που απαιτείται αρχικά, θα πρέπει να δοκιμάσουμε πρώτα σε ένα μικρότερο δοχείο (όπως ένα μπουκάλι 5 λίτρων). Αφού καταγράψουμε πόση αμμωνία χρειάστηκε στα 5 λίτρα, είναι εύκολο να βρούμε πόση θα χρειαστεί για τον όγκο του ενυδρείου μας (με απλό πολλαπλασιασμό). Είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την αμμωνία. Φροντίστε να μην ξεπεράσετε τις προτεινόμενες συγκεντρώσεις." |
|
|||
|
|||
![]()
Το 30% σημαίνει 30γρ καθαρής ουσίας στα 100μλ διαλύμματος
Αρα η αμμωνια 30% περιεχει 300γρ (3000mg) καθαρής αμμωνίας ανα λίτρο. Εσυ συγκεντρωτικά στο ενυδρείο σου θες να βάλεις περίπου 65λιτ*3mg=195 mg καθαρής αμμωνιάς στο ενυδρείο σου για να μπορέσεις να πετύχεις την περιεκτικότητα 3mg/lt Τώρα κάνοντας την απλή μεθοδο των τριών με τα παραπάνω 3000mg καθαρής ουσίας στα 1000ml της αμμωνιας που αγόρασες 195 mg καθαρής ουσιας που χρειαζεσαι στο ενυδρείο σου στα Χ ml αυτο βγάζει περίπου 65ml της αμμωνίας που αγόρασες... Ελπίζω να βοήθησα λιγο |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απορία. Το 1 gr είναι 1000 mg άρα τα 300 gr είναι 300000 mg και όχι 3000 mg... Βέβαια με αυτό που λέω και την πολύ σωστή λογική σου αυτό βγάζει 0.65 ml αμμωνίας που αγόρασα ποσότητα πολύ μικρή... Στέκει αυτό που λέω; |
|
|||
|
|||
![]()
Εχεις δικιο αλλα δεν ειναι 300.000 mg αλλα 30.000mg που σημαινει 6,5ml.....
1γρ=100μγ Και μενα λιγο μου φαινεται... Τι μετρησες όταν διαλυσες 5ml στα 5 λιτρα? Παντως Θυμάμαι όταν το εστηνα εγώ δεν ειχα χαλάσει σε όλη τη φάση πάνω από το μισο μπουκάλι αμμωνίας (1000ml) περιεκτικότητας 10% ------------------------- http://www.convertworld.com/el/baros...%B9%CE%BF.html δες και αυτο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spykan2 : 04-03-11 στις 21:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όντας ολίγον σχετικός με χημεία ξέρω ότι όταν βάλεις έναν δείκτη σε εκτός ορίων διάλυμα μπορεί να δείξει ότι να 'ναι. Εμένα έδειχνε περίπου 2 ppm. Απλά αυτή την ποσότητα δεν μπόρεσα ποτέ να την μετρήσω στα 65 L μου... Τώρα το βρήκα άρα μάλλον αύριο ή μεθαύριο θα ξεκινήσω πάλι δυνατά!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ σημαντική βοήθειά σου... |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι δεν μπολιαζεις να βρεις την υγεια σου και να μην μπλεκεις με χημειες?
![]() ![]() εκτος αυτου και πιο γρηγορα θα βαλεις ψαρια αλλα και πιο ''φυσικα'' θα στρωσει το φιλτρο σου... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλή η ιδέα σου πάντως! Ευχαριστώ!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση μετά από καιρό... | kostoukitos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 19-06-10 00:09 |
Οι πρώτες μου μετρήσεις μετά από αρκετό καιρό... | giankyr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 04-02-08 15:47 |
Δυο ερωτήσεις μετά απο καιρό! | oranda | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 15-10-07 09:10 |
Μετά από πόσο καιρό | Archon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 18-11-04 12:07 |