Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-02-11, 04:53
spykan2 Ο χρήστης spykan2 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κάλυμνος-Λεωνιδιο-Κόρινθος-Άλιμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην spykan2
Προεπιλογή

Φίλε καλησπέρα,
Δεν ξέρω αν πήρες καμιά απάντηση μέχρι σήμερα αλλά όσο αναφορά το χρώμα του νερού σου μάλλον φταίει η ρίζα σου (αφου βρίσκεσαι σε φάση στρωσίματος δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα με το νερό σου).Όσο αφορά την μυρωδιά της αμμωνίας μάλλον έχεις ρίξει περισσότερο από αυτο που χρειάζοταν (χωρίς απαραίτητα να είναι και λάθος) απλά μέτρα την περιεκτικότητα της αμμωνίας σου να είναι (αν θυμάμαι σωστα) γύρω στο 40ppm για ολή την εβδομάδα αυτή (αν είναι εκει γύρω μη προσθέσεις αλλή αμμωνία μεχρι να αρχίσει να πέφτει)

Τώρα όσο αναφορά το τεστ, να ξέρεις ότι η μέτρηση της αμμώνιας και των υπόλοιπων παραμέτρων με τα υγρά τεστ παίζει μεγάλη σημασία να τηρείς όσο μπορείς πιο σχολαστικά τους χρόνους που λέει ο κατασκευαστης, δίοτι όσο περνά ό χρόνος αλιώνεται το αποτέλεσμα-πάντα με την αμμωνία όσο περνά ο χρόνος το χρώμα σκουραίνει (να ξέρεις πως αν είσαι καπνιστής επιρεάζονται οι μετρήσεις σου και από αυτο- γι'αυτο θέλει καλό πλήσιμο των χερίων πιο πριν).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-11, 12:00
Το avatar του χρήστη dini
dini Ο χρήστης dini δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

μπορεις μαζι με τα γκαπι να βαλεις πλατυ η ξιφοφορους.καλη συνεχεια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-11, 14:23
stefanos9 Ο χρήστης stefanos9 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μεταμόρφωση Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spykan2 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε καλησπέρα,
Δεν ξέρω αν πήρες καμιά απάντηση μέχρι σήμερα αλλά όσο αναφορά το χρώμα του νερού σου μάλλον φταίει η ρίζα σου (αφου βρίσκεσαι σε φάση στρωσίματος δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα με το νερό σου).Όσο αφορά την μυρωδιά της αμμωνίας μάλλον έχεις ρίξει περισσότερο από αυτο που χρειάζοταν (χωρίς απαραίτητα να είναι και λάθος) απλά μέτρα την περιεκτικότητα της αμμωνίας σου να είναι (αν θυμάμαι σωστα) γύρω στο 40ppm για ολή την εβδομάδα αυτή (αν είναι εκει γύρω μη προσθέσεις αλλή αμμωνία μεχρι να αρχίσει να πέφτει)

Τώρα όσο αναφορά το τεστ, να ξέρεις ότι η μέτρηση της αμμώνιας και των υπόλοιπων παραμέτρων με τα υγρά τεστ παίζει μεγάλη σημασία να τηρείς όσο μπορείς πιο σχολαστικά τους χρόνους που λέει ο κατασκευαστης, δίοτι όσο περνά ό χρόνος αλιώνεται το αποτέλεσμα-πάντα με την αμμωνία όσο περνά ο χρόνος το χρώμα σκουραίνει (να ξέρεις πως αν είσαι καπνιστής επιρεάζονται οι μετρήσεις σου και από αυτο- γι'αυτο θέλει καλό πλήσιμο των χερίων πιο πριν).

Μετράω κάθε μέρα και είναι η αμμωνία είναι στα όρια που λένε και στα άρθρα. Άρα απλά υποθέτω ότι η μυρωδιά είναι απλά κάτι που θα ανεκτώ μέχρι να στρώσει το ενυδρείο.Για τους χρόνους έχεις δίκιο. Πράγματι σκουραίνει μετά και τα τσεκάρω στο 5λεπτο που λένε οι οδηγίες.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 10:36
Member

Προεπιλογή

Στεφανε να θυμάσε πως πρέπει να αρχίσεις να μετράς και ΝΟ2 σιγά σιγά για να βλέπεις αν αρχισε καθόλου ο κύκλος του αζώτου μέσα στο ενυδρείο σου.

Θα σου πρότινα εκτός από την αμμωνία να προσθέσεις και μικρές ποσότητες τροφής μέσα στο ενυδρείο σου (όταν αρχίσεις να μετράς ποσότητες ΝΟ2) γιατί εκτός από τα ΝΗ4+ και ΝΗ3 τα ψάρια και τα υπολοίματα τροφής παράγουν και άλλα κατάλοιπα οργανικού αζώτου τα οποία είναι επιβλαβή και χρειάζονται βακτύρια για την αποικοδόμησή τους έτσι ώστε να αρχίζει σιγά σιγά η βιολογία του ενυδρείου σου να μπαινει σε συνθίκες πραγματικές...Η τεχνιτη αμμωνία του φαρμακίου είναι τεχνιτή όσο και να βοηθά στο στίσιμο ενός ενυδρείου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-11, 19:51
Member

Προεπιλογή

Έχω απογοητευτεί. Ρίχνω αμμωνία από το φαρμακείο σχεδόν 2 βδομάδες. Ενώ είχα υπολογίσει για τα 60 L περίπου 300 ml αμμωνία δεν έχω καταφέρει να επιβεβαιώσω τα 3 ppm στο ενυδρείο μου και εδώ τις τελευταίες μέρες δε μπορώ να μετρήσω παραπάνω από 0.5 ppm. Μετράω και τα υπόλοιπα και είναι μηδενικά. Σήμερα που τσαντίστηκα έβαλα 400 ml το πρωί αμμωνία και το απόγευμα μέτρησα πάλι γύρω στα 0.5 ppm. Πριν 2 ώρες έβαλα κι άλλα 500 ml και πάλι μετράω πολύ λίγη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται... Έχω τα υγρά test της API από το χειμώνα του 2009. Υπάρχει περίπτωση να έχουν λήξει; Η αμμωνία είναι φαρμακευτική σε 27 - 30 % και βρομάει όλο το σπίτι σε φάση που δεν παλεύεται. Έχω απομονώσει το δωμάτιο γιατι καταντάει επικίνδυνο... Τι μπορώ να κάνω;

Αν μπορεί κάποιος να μου προτίνει κάτι γιατί είπα να ξεκινήσω κάτι και τελικά δεν τα καταφέρνω. Μήπως να στραφώ σε μπόλι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-11, 21:10
Το avatar του χρήστη Chris82
Chris82 Ο χρήστης Chris82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Νιτρωδη ποσα εχεις?
Παλιά 02-03-11, 22:03
Member

Προεπιλογή

Στέφανε πολυ φοβαμαι οτι το ενυδρειο σου εχει στρώσει......

Παρε για καλό και για κακό ενα καινουριο τεστ για αμμωνία και ΝΟ3 και μέτρα....

Αν είναι μηδενική η αμμώνια και στο θεό τα ΝΟ3 τότε κάνε μια τεράστια αλλάγη νερου και τράβα στο κοντινότερο πετσοπ και πάρε τα ψάρια που έχεις αποφασίσει να βάλεις μέσα....

Αντε καλορίζικο....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-11, 23:07
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Chris82 Εμφάνιση μηνυμάτων
Νιτρωδη ποσα εχεις?
Παιδιά μετράω και Νιτρώδη και με αισιοδοξία το βάζω ανάμεσα στο 0 και στα 0.25 ppm. Μετράω και Νιτρικά αλλά και αυτά με αισιοδοξία τα βγάζω ανάμεσα στο 0 και στα 5 ppm. Αυτό θα έπρεπε ξεκάθαρα να εμφανίζει πολύ υψηλή τιμή και δεν το βλέπω. Αύριο θα πάω να πάρω καινούργια test για να δω τι συμβαίνει. Μακάρι να έχει στρώσει, ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να βρω άκρη με τα test αυτά...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spykan2 Εμφάνιση μηνυμάτων
Στέφανε πολυ φοβαμαι οτι το ενυδρειο σου εχει στρώσει......

Παρε για καλό και για κακό ενα καινουριο τεστ για αμμωνία και ΝΟ3 και μέτρα....

Αν είναι μηδενική η αμμώνια και στο θεό τα ΝΟ3 τότε κάνε μια τεράστια αλλάγη νερου και τράβα στο κοντινότερο πετσοπ και πάρε τα ψάρια που έχεις αποφασίσει να βάλεις μέσα....

Αντε καλορίζικο....

Μακάρι και το εύχομαι! Απορία. Αν δεν πάρω υγρά test και πάρω σε χαρτάκια τουλάχιστον θα μου δείξουν έστω και χοντρικά τι συμβαίνει στο ενυδρείο μου;;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefanos9 : 02-03-11 στις 23:07 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-11, 23:10
Member

Προεπιλογή

τι να σου πω...
ποτέ μου δεν εχω χρησιμοποιήσει τετοιου είδους τεστ....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές