|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν,επαναφέρω το θέμα για να καταγράφω και την προσωπική μου εμπειρία.Στον κάδο των 60 λίτρων του νερού της αλλαγής διέλυσα περίπου 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας.Έβαλα μια Eheim Compact 1000 L/h να δουλεύει ταράζοντας κάπως κάπως την επιφάνεια.Έκανα μετρήσεις μετά από 20 λεπτά και πήρα KH 17-18 αντί για 9-10 που μετρώ κανονικά στον κουβά.Το pH όμως είναι σταθερά χαμηλά στο 7,6-7,8 σαν να μην έριξα μέσα τίποτα.Θα πρέπει να το δω να ανεβαίνει σιγά-σιγά,όσο θα φεύγει το διοξείδιο του άνθρακα από το νερό?Μέχρι που θα πρέπει να φτάσει το pH με αυτό το KH (1
![]()
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=9gzvhkxanR0 |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ σε ένα ποτίρι με ζεστο νερό ετοιμάζω την σόδα και μετά ‘‘μπλούμ‘‘ στο κουβά...
__________________
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ξανακανε μετρηση (kH ιδιως) μετα απο μερικες ωρες και αυριο
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως μια αεραντλία θα έδιωχνε πιο γρήγορα το διοξείδιο από έναν κυκλοφορητή σαν αυτόν που χρησιμοποιώ?Αν ναι,υπάρχει κάποια διαπιστωμένα καλή πρόταση?
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=9gzvhkxanR0 |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι το κριτίριο είναι η συνολική ανατάραξη της επιφάνειας - όσο περισσότερη τόσο ευκολότερη η ανταλλαγή των αερίων.
|
#6
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=9gzvhkxanR0 |
#8
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Σε σκούρο ποτίρι του νες καφέ, με το ζεστό νερό βλέπεις εύκολά εάν διλύθηκε όλη η σόδα. Αν υπάρχει αδιάλυτη, αδειάζεις με προσοχή το διάλυμα στο κουβα και προσθέτεις νέο ζεστό νερό στο ποτίρι... συνήθως όμως άνετα διαλύεται μια κοφτή κουταλιά του γλυκού σόδα σε μία κούπα ζεστό νερό (κάπου 200ml)
__________________
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σόδα??? | Lupo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 08-01-08 19:40 |
PH KH plus vs Μαγειρική σόδα | nikman | Malawi | 8 | 01-10-06 16:37 |