|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Η αποψη μου για τις τιμες του νερου ειναι οτι σημασια εχει να ρυθμιζουμε καταρχας την gH και τη θερμοκρασια στο μεσο της ιδανικης τιμης για το ψαρι μας.
( η θερμοκρασια να παιζει αναλογα τις εποχες του χρονου πανω και κατω αλλα οχι εκτος οριων ετσι ωστε να εχουμε περιθώριο για μερικη πτωση της 2-3 μοναδες κατα τις αλλαγες νερου) Την kH αναλογα το πεχα που μας βγαινει στο ενυδρειο και το οποιο πρεπει να ειναι στο μεσο της ιδανικης τιμης για το ψαρι μας. Παραλληλα πρεπει να αποφευγουμε την αποτομη πτωση του πεχα πανω απο 0.5 μοναδα. Και αυτο γινεται αν εχουμε παραγοντες που επηρεαζουν σημαντικα το πεχα (οπως διοξειδιο, buffers, φωσφορικα) τοτε να αποφευγουμε μηδενικες τιμες στην kH. Αλλιως δεν παιζει ρολο η μηδενικη τιμη. Αυτος (πειραματισμος με co2) ηταν τοτε και ο λογος που αποφασισα να ανεβασω λιγο την kH που ηταν για χρονια κοντα στο μηδεν.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν,επαναφέρω το θέμα για να καταγράφω και την προσωπική μου εμπειρία.Στον κάδο των 60 λίτρων του νερού της αλλαγής διέλυσα περίπου 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας.Έβαλα μια Eheim Compact 1000 L/h να δουλεύει ταράζοντας κάπως κάπως την επιφάνεια.Έκανα μετρήσεις μετά από 20 λεπτά και πήρα KH 17-18 αντί για 9-10 που μετρώ κανονικά στον κουβά.Το pH όμως είναι σταθερά χαμηλά στο 7,6-7,8 σαν να μην έριξα μέσα τίποτα.Θα πρέπει να το δω να ανεβαίνει σιγά-σιγά,όσο θα φεύγει το διοξείδιο του άνθρακα από το νερό?Μέχρι που θα πρέπει να φτάσει το pH με αυτό το KH (1
![]()
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=9gzvhkxanR0 |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ σε ένα ποτίρι με ζεστο νερό ετοιμάζω την σόδα και μετά ‘‘μπλούμ‘‘ στο κουβά...
__________________
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ξανακανε μετρηση (kH ιδιως) μετα απο μερικες ωρες και αυριο
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως μια αεραντλία θα έδιωχνε πιο γρήγορα το διοξείδιο από έναν κυκλοφορητή σαν αυτόν που χρησιμοποιώ?Αν ναι,υπάρχει κάποια διαπιστωμένα καλή πρόταση?
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=9gzvhkxanR0 |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι το κριτίριο είναι η συνολική ανατάραξη της επιφάνειας - όσο περισσότερη τόσο ευκολότερη η ανταλλαγή των αερίων.
|
#7
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=9gzvhkxanR0 |
#9
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σόδα??? | Lupo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 08-01-08 19:40 |
PH KH plus vs Μαγειρική σόδα | nikman | Malawi | 8 | 01-10-06 16:37 |